Kai Johansen med to sterke kort

Foto: Hesteguiden.com

Nå er det dags for at lunsj-Kai viser seg frem igjen. Sjekk torsdagens lunsjtips.

Det er torsdag og som alltid lunjstrav på landets hovedbane da. Kai Johansen har hatt en kanoninnledning på sesongen og allerede vunnet 39 løp. Åtte av disse er tatt på Bjerke, men faktisk kun to av dem under lunsjløpene. Uvisst av hvilken grunn så har Kai Johansen tidvis blitt omtalt som lunsj-Kai, men av 13 avviklede lunsjstevner på Bjerke i 2011 har faktisk Kai Johansen kun vunnet to løp. Snodig nok kom begge seirene under lunsjtravet torsdag 10. mars (Suspicious Speed og Evita E.J.)

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Torsdag kjører Kai Johansen både vår banker og vårt beste spilledrag for dagen i form av 1 Callisto i V5-1 og 8 C.C. Herkules i V5-3.

Vi knaller altså til med bankeren direkte i V5-1. 1 Callisto ble som kanskje noen husker ulykksalig diskvalifisert fra tredjeplassen i fjorårets Travkriterium og en premie på 150 000 kroner. Nå var det ingenting å si på at hesten ble disket, da den brøt seg ut utilbørlig på oppløpet. Callisto har vunnet ett løp på sytten starter, og har startet bak bilen tolv ganger. Flaks i sportrekningen har ikke hesten hatt, ni ganger har hesten trukket fra spor sju til spor tolv bak bilen. Men på Bergen travpark 12. juni i fjor hadde hesten fjerdespor bak bilen og viste at han kunne åpne fort. Var da på vei til tet i det galoppen kom.

Årsdebuten avla Callisto sist fredag på Jarlsberg og etter et avventende opplegg bak i køen gjorde hesten en fin avslutning til fjerde. Torsdag har Victory Abroad-sønnen trukket et perfekt førstespor bak bilen, motstanden er moderat og det skal være svært gode sjanser for at hesten forsvarer sitt innerspor. Derfra skal ikke fireåringen som trenes av Steinar Hammersborg bli lett å slå på en sprint.

Vi har respekt for 2 Chili Kick som utviklet seg fint utover vinteren og var blant annet flott treer i et pengestint treårsløp på Momarken i romjulen. Men vi tror ikke Chili Kick kan overfly Callisto på startsiden. 6 Juicy Face kommer fra Jonas Mobergs formsterke stall, men risikerer vingelrisk her, det samme gjelder for 8 Quantum Bowler. Sportrekningen og posisjonene er så ofte avgjørende i disse løpene, og vi tror Callisto med løp i kroppen og topp sjanse for tet har de klart beste betingelsene her og i en ellers vanskelig V5-omgang, stoler vi på Callisto og Kai Johansen.
Rangering V5-1: A: 1 B: 2-6-8-10 C: 7-4-9-12-11-5 D: 3

V5-2:
Urutinerte kaldblodshester i lavt grunnlag og attpåtil bilstart er den meget krevende utfordringen for spillerne i den andre avdelingen. 8 Gingvar blir vårt småfriske vinnertips. Gingvar spurtet flott til annen bak V75-vinneren Myklejenta i årsdebuten. Nest sist satt Gingvar bom fast i et løp som ble vunnet av megasmellen Hasse (som har vist flotte takter også etterpå). Sist galopperte Gingvar fra start i et V65-løp på Biri, men gjorde en fin opphenting. Gingvar er uten tvil i form, og dersom galoppen unngås skal Stensen-traveren duge her.

Egenrådige 3 Frøy Balder blir spillefavoritt, det skyldes nok mer vanskelighetsgraden på løpet enn prestasjonene til hesten for seiersvillig har han ikke vist seg å være foreløpig. Så seiersfarlig ut sist på Drammen, men tverret når det ble alvor nedover oppløpet. Men fint spor, tross alt bra kapasitet og god kusk taler alle for en topplassering her.

Vidar Hop har brukt alle sine knep for å holde Viktor Rozzi i trav i sine to siste starter uten å lykkes. Torsdag skal Kjetil Roe prøve samme øvelsen fra spor en bak startbilen. Og galopprisikoen blir ikke mindre. Viktor Rozzi har vist at han flyr fort, men dette lukter tidlig game over. 12 Drømmina og 6 Våler Troll møttes i samløp sist tirsdag på Drammen. Tettravende Våler Troll smågalopperte et par ganger i sisterunden da, men viser fart. Drømmina går mer på det jevne, men avsluttet fint til andre ved den anledningen og avsluttet også fint nest sist på Biri.

Det er vanskelig å se at Eirik Høitomt kan riste liv i svært begrensede 2 Grimsulla og 7 Helge Trollet har vært en gedigen skuffelse i sine to første opptredener for Kjell Teigen. 5 Petpino som er Ernst Petter Knutsens valg i løpet (han kusker også Grimsulla til vanlig) gjorde noen fine løp i fjor, men var slakk i sine siste løp før pausen.
Rangering V5-2: A: 8 B: 3-12-1-6 C: 5-4-10-7-2-11-9

V5-3:
Et av dagens beste spilleobjekter dukker opp i dette løpet i form av 8 C.C. Herkules. Men et dårlig startspor gjør at vi nøyer oss med et klart førstevalg, fra et bedre startspor hadde vi muligens bankerspilt hesten. Fireårsvallaken gjorde ikke så veldig mye vesen av seg på fjorårets seks starter, men gjorde en brukbar innsats i sin debut (som også var årsdebut) for Heidi Moen nest sist. Meget gode Most Wanted One vant det løpet.

Sist var det imidlertid radikal forbedring. Da satt C.C. Herkules i fjerde par utvendig, mens lørdagens imponerende V75-vinner fra Bergen, World Wide Win, satt i tet. Etter en sugende og kraftfull siste 800, nærmet C.C. Herkules seg vinneren mye nedover oppløpet og imponerte stort. To løp i kroppen nå, og med noenlunde klaff med posisjonene underveis tror vi Kings Sugarboy-sønnen knekker alle tilslutt.

Frode Hamre var neppe fornøyd med 1 Cabaret Dream i norgesdebuten sist. Selv om hesten travet deler av løpet i dødens, synes vi det manglet litt sting tilslutt da. Det er usikkert hvordan treåringen løser fra start, men han er nok forbedret torsdag og treåringen og må settes tidlig på. 6. K.L.M. Skyline vant nest sist (mot billig motstand), sist ble det maks som fjerde mot bra hester. 3 Normandie Boy vant sist på Färjestad for sin trener Jonas Moberg. Er ikke spesielt startrask, og kan kun vurderes fra seiersløpet sist (eneste gangen hesten har kommet til mål). Moberg har hestene sine i orden om dagen og kan vinne her.

11 Mockingbird imponerte ikke sist (ga seg mye fra tet da), brukbar i seiersløpet nest sist. 4 Nock Brogård var svak i sitt siste løp på Bjerke, og danskegjesten til Anders Pedersen må være mye forbedret fra den starten for å duge her.
Rangering V5-3: A: 8 B: 1-6-3 C: 11-4-9-10-2-5-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-4:
De to siste V5-løpene er begge såkalte poengjakter (dvs stengt for hester med mer enn 300 startpoeng). Det innebærer stort sett formløse hester og da pleier det å være vrient. Ja, den fjerde avdelingen er kanskje det svakeste løpet vi har sett på Bjerke i 2011.

Vi tror faktisk vinneren finnes blant hestene ni til tolv, og setter 10 Imperial Broline først. Seksåringen har opptrådt veldig ujevnt i det siste, men gjorde en svært flott avslutning i sin nest siste start på Drammen. Med gode rygger i sisterunden, pleier Imperial Broline å ha en fin polett tilslutt. 9 Ajvar har sittet stengt ved flere anledninger den siste tiden og spurtet flott til tredje på Sørlandet i sin siste start. Vant da lett spurten i hovedfeltet etter å ha angrepet vis tredjespor i siste sving. Er unge Mina Amundsen litt heldig med disponeringene sine underveis kan Ajvar vinne dette.

11 Magnus Fønix og Anders Pedersen har ikke fått fullklaff i det siste. Men var bra da den gjestet Bjerke i sin fjerde siste start til tredje. Har etter det levert noen innsatser på det jevne hjemme i Danmark, men skal jo duge her mot denne begredelige gjengen. 12 Tiny Dancer måtte gå deler av løpet i dødens i sin årsdebut på Biri for et par uker siden. Tiny Dancer gjorde flere fine løp i fjor, og selv om sporet er dårlig så synes vi hesten skal regnes tidlig.

2 Black River Lord og 5 Beliz er ikke hester som skal gjøre mye selv, men de har i det minste trukket gunstige startspor og svakere motstand enn dette kommer de ikke til å møte og da får de være med på våre forslag.
Rangering V5-4: A: 10 B: 9-11-12-2-5 C: 4-6-3-1 D: 8-7

V5-5:
Det er i det minste bedre klasse på hestene i V5-avslutningen selv om det også er en poengjakt. Teten er trolig bortbestilt til 1 Danish Angel. Den Trond Anderssen-trente seksåringen har i hele sin karriere opptrådt svært variabelt. Treningen er blitt lagt om, så får vi se om fighterviljen er blitt bedre. Men han gjør noen svært gode løp tidvis og blir han ikke for stri i tet, kan det holde helt hjem.

5 Empress Tile hadde en svært skuffende fireårssesong etter en løfterik treårssesong. Kommer nå tilbake etter et par måneders pause, og skal normalt være en het vinnerkandidat i slike enkle omgivelser, men må etterhvert begynne å vise noe igjen. 7 Mind Your Head blir mye betrodd, men fra spor sju med begrensede Anders Pedersen som vognmann kan ikke vi spille hesten høyere enn tredjevalg. Burde vunnet sist på Bjerke og risikerer å havne feil på det her.

2 Cyrac har ikke vært blendende i årets to første løp på Momarken for å si det mildt, men viste tendenser i fjor (to seire på fjorten starter). Fint startspor og god kusk er ofte seiersgivende i slike omgivelser. 10 Xbox Hornline travet inn 140 000 kroner i 2010, men har vært ute av form en periode nå. Varsles på gang igjen. 11 Monica haiket oppløftende med fra lederryggen sist på Biri, det blir verre fra spor elleve.
Rangering V5-5: A: 1 B: 5-7-2-10 C: 11-4-3-8-6-12-9