Kai Johansen sentral i Dobbelløpene

Den nyetablerte treneren er kusk bak begge DD-favorittene på Biri i kveld.

Klikk her for kveldens DD-tips til Biri

Her kan du laste ned løpsprogrammet

Den tidligere stallmannen til Olav Mikkelborg har hatt flott flyt i sulkysetet denne sesongen, og har allerede vunnet 57 løp. De aller fleste seirene er tatt med hester trent av andre, og ofte til høye odds.

34-åringen opplevde noe så sjeldent som å vinne Derby som stallmann, da han i 2002 ledet hele veien med Lundfrigg.

I kveld kan det bli nye triumfer da han sitter opp bak begge Dagens Dobbel-favorittene på Biri. Ja, at Kai er en populær kusk skjønner man når han er betrodd oppsitt i alle fredagens åtte løp.

Tet hele veien?
I den første dobbel-avdelingen skal Kai nok engang styre høykapable 3 Idaho for trener Erik Killingmo. Hesten var ikke helt på topp sist, men gjentas prestasjonen fra V65-seieren nest sist sitter Kai trolig opp bak nok en vinner.

Vi velger dog å gardere med to hester på de større bongene. Les vår analyse her .

Også i DD-2 vil nok formkusken sikte på å lede hele veien med 4-årige 4 Raikkonen. Spikeld-sønnen var favoritt til å vinne Derby for Eirik Høitomt, men en lite heldig disponering samt kuskens utsagn til media etter løpet har duket for forandringer. Trener Helge Sveen likte dårlig at landschampionen "bortforklarte" sin passive kjøring med at hesten ikke kjentes fin ut for dagen. Dermed er landets klart mestvinnende kusk de siste tre årene blitt vraket, muligens for godt.

I kveld skal derfor Kai prøve å rette opp inntrykket fra sist, og viser 23-traveren opp det den presterte i Derbykvalet skal det være gode muligheter for seier fra et flott spor.

Favorittkombinasjonen med en dobbel til Kai Johansen gir pr. kl. 14 drøye seks ganger pengene. På det minste forslaget satser vi på det, mens vi tar med en hest inntil på de to største forslagene. Les om denne her .

Tre spilleforslag
Dagens Dobbel er et flott spill, og Nettavisen kommer etter planen med daglige DD-tips fra neste måned.

I kveld har vi laget tre forslag, alle med 100 kroners rekkepris.

På det minste har vi altså nøyd oss med de to spillefavorittene til rundt 6 i odds, mens de to større forslagene koster hhv 400 og 600 kroner og har potensiale til å gi adskillig høyere odds. Den minst spilte av de seks kombinasjonene på "storbongen" gir p.t. hele 46 ganger innsatsen.

Dagens Dobbel-løpene vises forøvrig på NRK2 kl. 22.40 i kveld.