Gå til sidens hovedinnhold

Kan vi true svenskene i lørdagens V75?

De svenske hestene er er favoritter i de fleste løpene. Vinner de?

Blir du alene om å ha sju rette i V75 på Momarken lørdag, kan du altså vinne over 60 millioner NOK. To ganger tidligere i V75-spillet har det blitt utbetaling over 50 millioner kroner, men hvis en nordmann skulle stikke av med hele potten i morgen, blir det den største gevinsten som noensinne er utbetalt på hest i Norge.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Og skal du vinne over 60 millioner kroner, er det en selvsagt forutsetning at flere av favorittene må tape, i tillegg til at det må komme noen skikkelige overraskelser i noen av løpene.

Vi har sett litt på de største favorittene per fredag morgen:

Mest markert
blir trolig 3 Bobtail i V75-6 er med sine 77% markeringer, den største favoritten i øyeblikket. Hesten trenes av Sveriges kanskje beste trener Stig H. Johansson og kjøres av Erik Adielsson. Kusken vant 277 travløp i Sverige i fjor, og har allerede vunnet 52 løp sålangt i år. Ingen tvil om at både kusk og hest er i toppform, og vinnersjansene er gode fra et perfekt tredjespor bak bilen. Men det vrimler av outsidere i dette løpet.

Her er markeringsoversikten

Blant de største favorittene
er 4 Moonlight Kronos (V75-4) og 15 Frigg Elden (V75-3) som begge er markert på 76 prosent. Moonlight Kronos kjøres og trenes av meget fagerike Lutfi Kolgjini. Kolgjini hadde en pangsesong i fjor. Han vant 157 løp og hadde en seiersprosent på over 21. Det er knallsterke tall i den meget høye konkurransen som er i Sverige. Moonlight Kronos er imidlertid en urutiner hest, og det blir god verdistigning i spillet dersom han taper.

15 Frigg Elden er også markert på 76 prosent. Hesten er i absolutt toppform, men skal hente 20 meter tillegg på svært gode hester, og kommer definitivt ikke til noe dekket bord. Kusk er Tom Erik Solberg. Solberg hadde sitt store gjennombrudd i fjor, og er svært flink til å forvalte sjansene.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Mest innkjørt
Åke Svanstedt trener og kjører to av de øvrige favorittene. Åke Svanstedt satte svensk rekord i fjor, da hans stallhester kjørte inn over 44 mill SEK. Det har gått litt tråere for Svanstedt-stallen i innledningen av 2010, men de siste to ukene har seirene trillet inn på stallen. Svanstedt er kjent for å ha hester som er sterke og går til mål. 14 True Q (V75-5) og 4 Clear Sign (V75-7) heter hans favorittduo.

3 Count Harry heter favoritten i den første avdelingen. Trenes av Kari Læhdekorpi og kjøres av Ørjan Kihlstrøm. Kihlstrøm er kanskje Sveriges beste kusk, og hadde et snitt innkjørt per kjørte løp i fjor på 28.000 SEK. Det er solide tall når Kihlstrøm kjørte mer enn 1600 løp.

Her kan du melde deg inn Facebook-gruppa til Ola og Håkon

En dansk en
Dansken Bo Westergaard har delvis flyttet til Norge og har et arsenal med gode varmblodshester. Han har faktisk starthest fra stallen i alle de seks varmblodsløpene som inngår i lørdagens V75-omgang. Flere har gode seierssjanser, og den beste sjansen er nok med kapasitetshesten 10 Sune Palema (V75-2). Hesten har imponert kraftig i løpet av vinteren. Kusk Bo Westergaard er nok ikke på nivå med de beste svenskene kuskene foreløpig. Men hesten er bra.

Kommentarer til denne saken