Kattens lek med musen

Foto: hesteguiden.com

I en relativt åpen rebus ellers plikter elitehesten Røste Bo å vinne sitt løp.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Selv med storfavoritten i boet kan det være fine penger på gang i en rebus hvor vi ikke stoler helt på de øvrige tunge favorittene, men 8 Røste Bo i V5-3 er det ikke mulig å gardere. Järvsöfaks-sønnen blåser enkelt rundt denne gjengen til slutt, og da bokfører i så fall den seiersvante 10-åringen årets andre triumf. Dagens soleklare banker viste stigende form i den siste starten ved å avslutte sterkt til fjerde på fine 25.2 full vei, og normalt hever Tengsareid-traveren seg kraftig for hvert løp han nå går.

Tunge favoritter
Ja, i alle de fire øvrige avdelingene støter vi på fire hester som så langt er krysset av på over 80 % av de innleverte kupongene, og da sier det seg selv at det ikke skal skje mye rart før utbetalingen skyter i været. I innledningen er det 3 O.K. Jeckman som bekler favorittstempelet, og fra spiss er Tap In-sønnen hesten å slå på sin favorittdistanse. 6-åringen har vist solid form i regi Odd Dvergsdal, men vi gir oss ikke på 6 Shanti`s Lorentz K.

Sistnevnte skuffet oss veldig i et V75-løp i den nest siste starten etter et fint løp underveis, mens det ble galopp i den siste starten. Nå er det tilbake på sin hjemmebane for Gidde Palema-sønnen i litt enklere omgivelser, og her går 4-åringen sine absolutt beste løp. Wolden-traveren er således veldig spennende med sine knappe 10 %.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Feig...
Ja, det er 7 Levon i den andre avdelingen, og vi har ikke ståltro på at storfavoritten enkelt innfrir her. 4-åringen fikk "juling" siste 700 i den siste starten, og selom dagens konkurrenter ikke egner seg til å skremme vil vi gjerne se at Berndt Hanover-sønnen viser den rette innstillingen mot mål før vi skriker for høyt (dog trolig forbedret med løp i kroppen, og sprint er nok en fordel).

Vi setter således 5 Axis Di Vegas først, og i en feilfri utgave leder fort den kapable 5-åringen et slikt løp rundt om. Hetland-traveren kommer nå tilbake etter litt pause med uviss form, men vår utgang på det store systemet skal ikke være så lite spilt som en foreløpig 14-prosenter (sprintet tross alt 16.8 til sølv mot klart bedre hester enn dette i den fjerde siste starten).

Stafettkjøring gir stive bein til slutt?
Det er en rekke startkjappe hester bak startbilens vinger i både V5-4 og finalen, og vi er litt inne på at tøff kjøring innledningsvis før posisjonene har satt seg kan gjøre sitt til at disse løpene kan åpne seg veldig opp til slutt. Veldig ofte kommer det da smygkjørte hester fra innerfila som overrasker, og vi tar høyde for at så kan skje også her.

En naturlig favoritt i V5-4 på uansett en formtoppet 6 Expensive Royal bli, og dersom det ikke blir en alt for tung tur frem til føringen i løpet (dog litt redd for at det er flere på innsiden som er hissig på rygg leder, og da kan det fort bli feil for storfavoritten) dreier deg seg om en topp vinnersjanse for Tjomsland-travern.

I finalen er det 5 France Lavec L. som pådrar seg et tungt favorittstempel, men her er det flere som er hissig på grøten. 5-åringen er ikke av de tøffeste til slutt fra f. eks. posisjonen utvendig for leder (noe det fort kan bli her), og da garderer vi glatt.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 1344 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Annonse: Her finner du flere eksperttips!