Kim må fikse jackpotmillionene

Momarken13012015_Kim Pedersen_Champion stallmenn 2014_foto_Roger Svalsr¿d_hesteguiden.com
Momarken13012015_Kim Pedersen_Champion stallmenn 2014_foto_Roger Svalsr¿d_hesteguiden.com

Biri på dobbel jackpot og eventyrlige 6.636.092 kroner ekstra i sjuerpotten. Nettavisen setter sin lit til danske Kim Pedersen i jakten på millionene.

Sportspills meny lørdag:
V5 Biri lørdag: En helfrisk V5-banker
V4 Solvalla: Herlig vorspiel
Tippetips: Liverpool-derby der alt kan skje
Dagens langskudd: Real sliter før hatkampen
Oddstips: Mer suksess for Moyes
Nytt spill fra Norsk Tipping: Bli millionær med Nabolaget

Biri travbane kan altså by på dobbel jackpot i V75-spillet lørdag og svimlende 6.636.092 kroner ekstra i sjuerpotten. Lørdagens jackpot er den største siden V75-omgangen på Bergen 16. oktober i 2010. Den gangen var jackpoten på 8.398.467 kroner, noe som er tidendes tredje største.

Undertegnede har hatt strålende tipsform de siste månedene, og spilt inn over 2,3 millioner kroner de tre siste V75-omgangene jeg har hatt ansvaret for (Drammen 5/12-14, Bjerke 19/12-14 og Leangen 20/1-15)

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Høydepunktet i denne perioden var utvilsomt V75-tipsene til Leangen 24. januar. Hele 46 andelslag på Eksperten gikk inn med sju rette og hadde en snittutbetaling på 26 000 kroner. I tillegg ble det også klaff for det største V75-forslaget her på Nettavisen (innleveringspris kr 1440). Totalt ble det drøye 1,2 millioner kroner innspilt denne lørdagen.

På Drammen lørdag 5. desember i fjor ble det sju rette for 40 andelslag på Eksperten og det største V75-forslaget her på Nettavisen. Totalt ble det ca 800 000 innspilt kroner.

Onsdag denne uken lanserte jeg solide tips til V76-omgangen på Bjerke. Hele 20 andelslag på Eksperten (lagnavn Siste V76 med Leirvåg) gikk inn med seks rette, og premiene varierte fra drøyt 4000 til 16.000 kroner per lag. Totalt innspilt: 169.000 kroner.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Da er listen lagt foran lørdagens omgang, der hestene 5 Roa Svarten i V75-1, 3 Jaccaroo i V75-3, 3 She's My Dream i V75-4, 7 Denver i V75-6 og ikke minst 11 Odd Herakles i V75-7 alle blir klare favoritter. Trolig er det sistnevnte som blir den største favoritten.

Valget ble Kim
Jeg velger meg Kim Pedersen og 3 Jaccaroo som min V75-banker. Bo Westergaards høyre hånd opplevde å vinne fire V75-løp med Soho i fjor høst og hele tre av de gangene brukte Nettavisen hoppa banker. Med andre ord har vi hatt stor suksess med å bankerspiller Kim Pedersen det siste halvåret og nevnte 3 Jaccaroo i V75-3 er altså hesten denne lørdagen.

Har vunnet sportrekningen
Når det gjelder Jaccaroo så startet denne på Axevalla sist helg, men var uheldig den dagen og galopperte på vei i angrep 800 meter fra mål. Undertegnede var i kontakt med Kim Pedersen torsdag formiddag og han kunne forsikre om at hesten er i topp orden fortsatt. Med den antatte hovedopponenten 4 Tender Love utenfor seg, er det klar fordel 3 Jaccarro og det er svært stor sjanse for at Kim Pedersen tidlig sitter i tet (Bungee Jumper vil garantert slippe).

Tender Love var som mange kanskje husker min herlige V75-banker på Leangen for fjorten dager siden og sørget for eventyrlige 1,2 millioner kroner innspilt den dagen, men lørdag velger jeg altså å gå mot denne og lanserer 3 Jaccaroo som min V75-banker i V75-3.
Rangering V75-3: A: 3 B: 4-9-6 C: 12-1-10-2-7-5-8-11

Viktig info Eksperten:
Nettavisen kommer til å ha mange andelslag i ulike priskategorier i salg på Eksperten.
Leirvågs V75-fest vil følge mine tips her på Nettavisen og bruke Jaccaroo som banker
Leirvåg V75jackpot vil bruke 7 Denver i V75-6 som banker
Nettavisens V75fest vil ta høyde for markeringsoversikt på løpsdagen og vil kunne avvike fra tips og rangering i denne artikkelen
Lerums ulike andelslag vil også kunne avvike fra tips og rangering i denne artikkelen

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Høitomt finner luken
I V75-2- er jeg rimelig sikre på at 11 Sonador er den beste hesten. Lørdag 4/10 i fjor svepte hesten feltet mot mål etter en mektig avslutning. Gjorde også en bra innsats i løpet etter. Ble så kastrert og kjørt innvendig og snilt både tredje sist og nest sist. Eier og trener Hans Petter Dammen fra Mysen valgte så å sende sin hest til Åby i sin siste start og hesten gjorde et kruttsterkt seiersløp. Ellevtespor er selvsagt ikke gull, men Eirik Høitomt løser det meste for tiden og de som liker frekke bankere prøver gjerne denne.

6 La Paloma er den sannsynlige tethesten. Vallaken som trenes av Bjørn Larsen har vært ekstremt forbedret i det siste og seiersløpet sist på Biri var karrierebeste. Fra tet er det hesten å slå her. På det mellomste V75-forslaget står jeg på disse to.

På det største betaler jeg også for 1 Izon Rags som har trukket et svært så sjanseartet spor. Jeg hadde god feeling for hesten i V75-løpet sist på Leangen, men selv om hesten måtte trave i dødens underveis, var han langt bak vinneren. 10 Lobster's Sam blir svært lite spilt. Jeanett Marie Dagsvold fra bakspor i V75 er et minus, men denne hesten er bra og Jeanett har en hest som tåler å gjøre mye selv. Fire hester får plass på våre forslag i V75-2, men løpet er skummelt dersom favorittene gjør seg bort.
Rangering V75-2: A: 11 B: 6-1-10 C: 8-12-3-4-5-9-2-7

Må gamble i V75-1
5 Roa Svarten blir tung favoritt i V75-1, men både trener Erik Killingmo og undertegnede er usikker på om 2600 meter er noe pluss for eks-trønderen. Står med tre strake seire nå, men jeg kan ikke anbefaler et bankerspill lørdag.

Fra Bergen kommer Svein Ove Wassberg med klare ambisjoner med hyperkapable 12 Lyngens Friskus. Uten galopp er denne garantert seiersaktuell. Hesten har vært strålende i Bergen over lang tid. Skrellkusk OOle Johan Østre kusker meget stødige og flinke 8 Prins Philip. Det er garantert en fordel for denne krabaten med 2600 meter og da skal hesten på bongen.

Utover mine tre utvalgte er det en god del outsidere i dette løpet. Lars Anvar Kolle er behersket optimist med 10 Vethe Jerven, mens 1 Juvel Svarten holder hysterisk form. 11 Kodran har fått løp i kroppen, og selv om hesten var svak første gang ut, har hesten vist flotte tendenser tidligere. 14 Bjørvang Prinsen blir omtrent ikke rørt, men er absolutt ikke sjanseløs.
Rangering V75-1: A: 5 B: 12-8-10-1-11 C: 14-3-7-15-13-6-2-9-4

Kolle jakter tet
I V75-4 blir Bo Westergaard og 3 She's My Dream blytung favoritt, men jeg resonnerer annerledes og setter 4 Turboline D.K. fremst. Det fordi jeg tror startsiden blir avgjørende og fordi jeg tror Kolle og Turboline D.K. kan få tet. Og får denne dama tet, blir hun ikke lett å hanskes med.

3 She's My Dream fikk et blytungt løp på Bjerke 14/1, men holdt stilen fantastisk flott til andre da. Gikk så ut i svensk V75 sist lørdag og vant etter tet fra start til mål, men ble reddet av streken. Også hester er av kjøtt og blod og de løpene kan ha tært på. Skulle dog mitt resonnement om startsiden ikke holde mål, og Bo får tet, er trolig løpet kjørt.  På de to minste forslagene står jeg på disse to.

På det største tar jeg med to hester som kan profitere på hardt tempo underveis. 8 Cranberry fikk aldri sjansen til å innfri mitt bankertips på Bjerke forrige onsdag ettersom løpene ble flyttet fra Bjerke til Biri og hesten ble strøket. Normalt er jo åttendespor helt iskaldt i slike løp, men Svein Ove Wassberg er en type kusk som lykkes med det meste. Er denne dama på skuddhold mot oppløpet, kan hun sjokke.

9 Open Del Rio har trukket et flott startspor i andre rekke med tanke på at hun har gode rygger fra start. Og da kan også hun profitere på hardt tempo underveis. Dermed får begge disse plass på det store forslaget. Det betyr at jeg vraker mye spilte 1 Zenit Sun (det kommer til å koste skjorta dersom Tengsareid svarer opp teten).
Rangering V75-4/V4-1: A: 4 B: 3-8-9 C: 1-2-5-11-10-7-6-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Kan Hop lede hele veien?
V75-5 er et hoppeløp som domineres av hopper som ikke er veldig vinnervillige. Vidar Hop og 1 Bare Mia står uansett helt perfekt til på strekdistansen, og selv om Mia er alt annet enn tøffing nedover oppløpet, må hun prøves som førstevalg her.

10 Jørnstu Vilja kommer trolig tidlig på "besøk) fra sitt fine startspor på 20 meter tillegg, men det vil overraske om Hop slipper føringen. Jørnstu Vilja har slitt med viljen i de fleste av sine løp. Men både i seiersløpet nest sist på Biri (fløy til mål da) og i V75-løpet på Leangen sist (bom fast med vinnerkrefter) har det sprudlet av hoppa. Best på kapasitet er nok 7 Tao Elda, men hun har ingen fordel av sprint. Lite felt trekker opp, motstanden likeså. og hun er selvskreven på bongen.

Jeg velger å stå på tre hester, vel vitende om at 5 Madicken er god nok (men usikkert hvor Madicken havner fra start fra sitt innerspor på tilegg, og Walsøe er ikke lett å sveive inn i V75). Jeg burde kanskje tatt med 4 Smedtora, men må ta valg for å få satt sammen forslagene og dermed må hun stå på venteliste.
Rangering V75-5/V4-2: A: 1 B: 10-7-4-5 C: 12-8-11-9-3-2-6

Fortjener favorittstempelet
Startsiden vil nok avgjøre mye i V75-6 som er blitt et herlig spilleløp og løpet holder også veldig fin sportslig klasse.

7 Denver er ikke veldig kjent med voltestart, men utstyrt med Vidar Hop er det mye som taler for at hesten sitter tidlig i tet. Da øker vinnersjansene også, og i DD-spillet bankerspilles Hamre-hesten. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Stallkompis 3 Quincy Frontline var ikke i nærheten av å innfri sitt svært overraskende favorittstempel som V75-omgangens største favoritt på leangen for fjorten dager siden (jeg bankerspilte Tender Love i det samme løpet). Det løpet er det bare å glemme. 40 meter tillegg i V75 er ingen enkel oppgave, og lørdag er oppgaven bedre. Se opp.

1 Pebbe Simoni kan kanskje forsvare sitt innerspor, men kan også bli kraftig overflydd. Hesten er uansett i kanonform og skal tidlig på. Tidlig på setter vi også ungheststjernen 11 Baldini, som nå har fått to løp i kroppen etter sitt lange skadeavbrekk. Har vel ikke imponert i de to startene, men siden 10 Seaborn Simona er strøket, kommer hesten inn et spor. Jeg værer en forbedret Baldini lørdag.

På det største forslaget betaler jeg også for 5 Photo Va Bene. Hesten er uten tvil god nok, men voltestart og femtespor betyr trolig at hesten havner i køen fra start, og da må hesten være god for å vinne mot denne gjengen.
Rangering V75-6/DD-1/V4-3: A: 7 B: 3-1-11-5 C: 9-2-6-12-4-8

Er han så god?
Kanskje er det dødfødt å gardere den store favoritten, 11 Odd Herakles i V75-7, men 40 meter tillegg er nå engang 40 meter tillegg. I klassisk Lars O. Romtveit-stil klatrer stallhestene gjennom grunnlagene (Alm Taragon og Elmer er to gode eksempler på det). Odd Herakles har vært knakende god på slutten, men jeg velger å gardere, først og fremst med gode strekhester.

3 Gandolf har gått fra klarhet til klarhet de siste månedene og tjent mye penger. Men denne er en tøffing og her er det garantert mer å gå på.

4 Solberg Rasken ble ikke godt disponert av Jørn Morten Kvikstad i V75-løpet på Bjerke sist lørdag, men herfra kan ikke Kvikstad gjøre så mye feil. 7 Gikling Lomeo har vært i form i en evighet og har vunnet overbevisende på Leangen i sine to siste løp. Tredje sist gjorde hesten et kanonløp til tredje på Biri i V75.

Lars Anvar Kolle var ikke veldig optimistisk med tanke på seierssjansene til 2 Finstad Jerken, men hesten var god etter pause sist, og jeg satt et klart pluss i margen.Disse fem spiller jeg på alle forslagene mine på Nettavisen.
Rank V75-7/V4-4/DD-2: A: 11 B: 3-4-7-2 C: 1-12-5-10-8-1-9-13-6