Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

Den store Oslo Grand Prix-helgen nærmer seg med stormskritt og både lørdag og søndag er det store V75-omganger på Bjerke. Nettavisen Oslo Grand Prix går søndag ettermiddag med hele 1,2 millioner kroner til vinneren.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før den tid skal vi gjennom en innholdsrik fredag som innledes med V65-lunsj på Solvalla. Fredag kveld byr på V65 fra Jarlsberg, V64 Xpress fra Boden/Bollnäs og den på galopp fra Klampenborg.

Og det er nettopp Klampenborg det heretter skal handle om i denne artikkelen. Klampenborg kjører stort sett alltid lørdag ettermiddag, men denne uken er det altså fredag kveld som gjelder. Det er som vanlig både er internasjonal V4 og V5 på menyen. V4 er først ut med spillestopp kl 18.45, mens V5-spillet som innledes i V4-2 har spillestopp kl 19.10.

Fredagsløp med flere sportslige godbiter
Vi velger å gå tynt i V4-4/V5-3 der vi tror to hester som gjør opp om seieren. 6 Unconquerable og 5 Eternity Tree er to gode treåringer som vi gleder oss til å se. 6 Unconquerable prøvde seg mot den eldre eliten sist over vokse 2400 meter. Han gikk bra lenge, men det buttet litt siste 200. Da hadde Unconquerable vært stri underveis og sløst bort endel krefter på det. Nå er det 200 meter kortere og motstaden er betydelig enklere. Får et ganske klart vinnertips. 5 Eternity Tree tester lang distanse for første gang. Avstamningsmessig skal hun stå, og innsatsene fra de siste løpene tyder på det. Vi spiller dobbeltbanker på 6 Unconquerable og 5 Eternity Tree både i V4 og V5-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V4-3/V5-2 er et fint sprintløp hvor 5 Lost Empire må ha en fin sjanse. Lost Empire er alltid med i seierskampen, og med årsdebuten unnagjort tror vi det kan være klart for årets første seier. 3 Tawny Port og hedershesten 7 Fiftyshadesfreed er hardest i mot.

V4-2/V5-1 er et litt uoversiktlig treårsløp hvor flere av hestene ikke har startet før. De skal være godt forberedt hvis de skal slå 4 Ile De Circe og 10 Save The King i sine debuter. 4 Ile De Circe kommer fra Ireland med flere gode prestasjoner fra i fjor, og står fint til i løpet. 10 Save The King har vært ute i tøffe selskap med to fjerdeplasser som resultat. Møter enklere motstand nå, og vi låser de fleste V5-forslagene på disse to.