Gå til sidens hovedinnhold

Klar for større oppgaver

Dagens konkurrenter skal slett ikke være noen målestokk for talentet Novak Bi, og alt annet enn en overlegen seier fra den kanten i kveld vil overraske oss stort. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

For tredje dagen på rad banker undertegnede en storfavoritt (Ramstad Odin på søndag og Frakast i går, og begge vant), og da kan vi vel ikke akkurat beskyldes for at vi til en hver tid på død og liv må gå i mot store favoritter. Når det ikke er mulig å finne gode nok argumenter som taler i mot er det selvsagt bare å spille, og i V5A-4/V5B-1 i kveld kan vi ikke se at det skal være noen skjør i sjøen for 10 Novak Bi.

Etter å ha gått et flott løp til sølv på 15.6 over en sprint med innlagt galopp bak ubeseirede Conclude i årsdebuten så 4-åringen lekker ut ved tettriumfen på enkle 17.9 full vei i Bergen i den siste starten (fullstendig ukjørt), og det må en galopp, modell stor til for at Pine Chip-sønnen skal gå på et nederlag ved denne anledningen.

Det er mildt sagt skral motstand den stilige Mikkelsen-traveren støter på denne gangen, og en hest vi tror kommer til å vise frem 14-tallet full vei før sesongen er omme kan vi bare ikke gardere ved denne korsvei. Treneren sikter høyt med denne hesten, og vi gleder oss til å se den kapable krabaten i langt større sammenhenger enn dette.

Vår rangering: A: 10 B: 12 C: 2-4 D: 1-11-5-6-8-9-7-3

Tjomsland med fete sjanser
Nær sagt som vanlig er Øystein Tjomsland godt forspent med vinnersjanser på dagens arena, og når den fremgangsrike treneren sender ut 6 It`s Over Hanover i den andre avdelingen i A-spillet i kveld, snakker vi fort om en klink vinner. 3-årshoppa var helt nede på 14.6 over en sprint i et prøveløp i fjor som 2-åring, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen forut for årsdebuten, har vi vondt for å se at noen kan tukte Cantab Hall-datteren i kveld.

Bortsett i fra 1 Amy Flight (har hatt maks motflyt i de to siste startene) holder dagens konkurrenter etter vårt skjønn svært lav klasse, og når sørlendingen elsker å vinne denne typen løp med halve oppløpet på dagens arena, ja så har vi ingen betenkeligheter med å banke. Kretsen rundt hesten sikter mot de store hoppeløpene utover i sesongen, og med slike ambisjoner skal det ikke være snakk om saken ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 6 B: 1 C: 2-4-3-5-9 D: 7-8-11-12

I V5A-5/V5B-2 er det 4 Tangen Eld som skal prøve å sørge for at sørlendingen pynter ytterligere på en fra før fin seiersstatistikk på Forus, og vi tror på en topp vinnersjanse. Gikk trolig sitt beste løp i karrieren i den siste starten, men en ulykksalig målgalopp i seierskampen sørget for at en tid rundt 26.0 full vei gikk fløyten, og vi synes 5-åringen så strålende fin ut den gangen.

En lekker vinner på flotte 27.0 full vei i et V75-løp i den siste starten var 2 Tøffe Toft, og med skreddersydde forutsetninger i kveld, tilmåler vi Vikse-traveren solide vinnersjanser (holdt strålende form på denne tiden i fjor).

Tapt sportrekningen har 1 Erga Svarten gjort (kan trolig ikke forsvare sitt innerspor), men dersom det løser seg underveis er ikke 6-åringen sjanseløs. Strålende innsats til fjerde på solide 26.2 full vei etter tidlig galopp i den nest siste starten, mens det også ble galopp på karusellen i Skien i den siste starten (ingen god arena for denne hesten det).

Det er heller intet å utsette på formen til 4 Nimo, men bak startbilens vinger tror vi Spikeld-sønnen er langt mer usikker enn på voltestart (hadde i hvert fall tidligere lett for å bli i overkant hissig med denne startmetoden). Feilfritt skal det dog være snakk om en het vinnerkandidat, og det vil overraske oss dersom ikke vinneren av dette løpet nå er nevnt.

Vår rangering: A: 4 B: 2-1-3 C: 12-11-8 D. 10-9-7-6-5

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finn her.

Den siste store vinnersjansen til Øystein Tjomsland er storfavoritten 5 Conclude i den fjerde avdelingen i B-spillet, men etter den litt tvilsomme oppførselen ved triumfen på 14.4 over en sprint i den siste starten, tyr vi til garderinger ved denne anledningen. Det så ut til at ordinære Happy Hippy skulle senke den store favoritten den gangen, men når sørlendingen fikk vekket 4-åringen litt ut i oppløpet steget han unna til en enkel seier til slutt.

Conway Hall-sønnen ser dog etter undertegnedes skjønn ikke veldig fin ut (langragget vinterpels, og uten den rette spensten i steget), og så langt har Tjomsland-traveren vunnet sine løp på at kapasiteten har vært langt bedre enn konkurrentenes (vært svært svake hester i grunnlaget han har støtt på så langt). Ved denne anledningen synes vi det er klart tøffere i mot (og før eller siden kommer tapet), og vi mener det skal være muligheter for at den store favoritten kan gå på en smell ved denne korsvei.

Andrevalget i løpet er kun krysset av på skarve 5 % av de innleverte kupongene, og da ligger det store penger i luften ved favorittfall. Meget spennende synes vi 8 Papounet er med sine lusne 2 %, og med løp i kroppen etter meget lang pause forventer vi å få se en langt mer snerten utgave av 8-åringen til kveldens dyst. Slo på en målgalopp (som tredje) i årsdebuten på en uvant kort distanse, etter et tøft løp utvendig, men hesten så veldig fin ut.

Vi ble mektig imponert av den sterke krabaten i et knalltøft V75-løp i fjor sommer på nettopp dagens arena, hvor han kun tapte for gode Relax Jet (og svært gode hester var da bak ham i mål) i søla, og da mener vi at Derby Du Gite-sønnen skal være hyperaktuell, i et løp som dette, i en feilfri utgave (og da setter vi et DD-spill til skyhøye odds).

Veldig fin kapasitet er det på 2 Yunin Boko, og vi synes 6-åringen har vært positiv i de to første løpene i ny regi i Stavanger. Behandlet siden siste start, og sporet i kveld kan ikke kusk Pål Buer klage på. Bedre til enn på lenge står 4 Born To Compete, mens vi synes 11 Quelodie Merite er litt spennende etter pause (var overlegen på solide 14.8 full vei i et løp i fjor våres, så kapasiteten er det lite å utsette på der i gården).

Vår rangering: A: 5-8 C: 2-4-11 C: 10-9-1-7-6-3-12

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Tre hester gjør opp
Et sprintløp for kladblodshester fordelt over tre distanser venter oss i V5B-3, og vi er rimelig trygge på at vi har plukket vinneren på våre tre utvalgte. En solid innsats til sølv på 24.1 full vei leverte 5 Særpefanten i ny regi i den siste starten, og selv om ikke 6-åringen alt for ofte har startet på aktuell distanse i sin karriere, tror vi han skal kunne flytte på beina også på en kjapp sprint (fjerde på 22.9 med bilstart bak Neslands Loke & Co i et V75-løp på en sprint i fjor).

Det meste ble feil for 6 Sjefsbrunen i et V75-løp i den siste starten, men forut for den starten imponerte Tengsareid-traveren ved å vinne på flotte 24.2 full vei. Førstnevnte står nå 20 meter bedre til kontra Sjefen-sønnen sist de møttes, men 10-åringen har ikke tapt på forhånd av den grunn. Sprintrekorden på flotte 22.5 ble satt så langt tilbake som i 2007 på Biri ved en overlegen seier, og vi er spent på hva den lekre krabaten kan utrette på aktuell distanse i kveld.

Fra strek skal 1 Timor forsøke å holde unna fra front, og vi er ikke helt fremmed for at kusk Bernt Øksnevad kan greie akkurat det med 16-prosenteren i spillet. Hoppa så strålende fin ut etter lang pause i den siste starten, men en galopp ut av den siste svingen skrinla planene om en fremskutt plassering den gangen. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og 9-årshoppa som tidligere har vært veldig seig til å forsvare seg fra tet, får da en plass på våre to største spilleforslag.

Vår rangering: A: 5 B: 6-1 C: 2-3-7 D: 4

V5A-1, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp innleder denne rebusen, og med glitrende treingsrapporter i ryggen er 8 Stilfaksen snakk om hesten å stå i mot til slutt, i en feilfri utgave. Dyktige Kåre Refsland har ansvaret for den kapable 5-åringen nå, og i følge ham har favoritten avsluttet en runde i 23-fart i trening. Feilfritt skal det da ikke være snakk om saken, og vi garderer ikke på vårt minste spilleforslag.

Järvsöfaks-sønnen var dog veldig usikker ned startsiden med voltestart i fjor, og dersom han skulle gjøre det vanskelig for seg selv også ved denne anledningen, står trolig en formtoppet 2 Solbakkens Knut klar til å overta. Strålende innsatser til seier og tredje i de to siste startene, og det virker nå til at Pål Even-sønnen har stabilisert seg mye.

På vårt største spilleforslag får vi også plass til 7 Jo Frøkna, men når vi går for samlebonger over hele linjen i A-spillet stopper vi også der (det finnes dog ytterligere vinnerkandidater). 8-årshoppa så veldig pigg og fin ut innvendig i køen før hun ble nedkjørt i den siste svingen i et tøft V75-løp mot Sodin & Co i den siste starten, og med et løp i fine rygger underveis speeder 13-prosenteren i spillet voldsomt fort til slutt.

Vår rangering: A: 8 B: 2-7 C: 6-1-5-9-4-3-10 D: 11-12

V5A-3, 2040 meter autostart
Vi støter på et veldig vanskelig løp for varmblodshester i relativt høyt grunnlag å vurdere i den tredje avdelingen, og på vårt største spilleforslag stryker vi kun 4 Muito Bonita. Vi er litt inne på at 3 Nokien sitter i føringen ut av den først svingen (får overta fra førstnevnte), og da bør i så fall vinnersjansene være solide.

Helt grei innsats til femte på 14.8 over en sprint første gangen ut i ny regi i den siste starten, og når sjefen sjøl Åsbjørn Tengsareid setter seg opp bak 6-årshoppa ved denne anledningen (stallmannen kjørte sist, og han får ikke fart på stort) forventer vi en langt kvikkere innsats i kveld (herdet i tøffe lag på Østlandet denne).

Det er litt dunkel form på 2 Zalgado Transs R. men sporet og selskapet i kveld bør borge for at S.J.`s Photo-sønnen skal kunne kjempe som seieren. Vi synes 1 Jaghound så fin ut før han hoppet seg vekk ut av den første svingen i ny regi i den siste starten, og kapasiteten er ikke så verst der i gården (blir dog overflydd, og da må det i så fall løse seg underveis).

Det er ned minst en klasse for 6 Arrak Kloster ved denne anledningen, og vi tror formen er klart bedre enn raden. Det ble selvsagt stive bein til slutt etter at 8-åringen satt utvendig i 700 meter før han kom seg ned et spor i den siste starten, i et løp de åpnet i 08-fart i front, men i vinter gikk den hesten veldig fine løp mot klart tøffere konkurrenter enn dagens (og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt).

Vår rangering: A: 3 B: 2-1-6 C: 5-7-8-9 D: 4

V5B-5, 2040 meter autostart
Vi synes dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen ser litt småskummelt ut, og bred gradering er å anbefale. Etter å ha imponert voldsomt ved flere anledninger som 3 og 4-åring har 9 Kjell Bjarne vært tung å få i gang i år, men i den siste starten mener vi det var klar fremgang å spore. Avsluttet flott til fjerde fra de bakre regioner på 14.8 over en sprint ved den anledningen, og i kveld står Tap In-sønnen ypperlig til.

En skygge av seg selv var 10 Yonckers Boshoeve i den siste starten (ga seg fullstendig til slutt), men den flotte 6-åringen må ha vært syk den dagen. Tilbake i slag står ikke Mikkelsen-traveren tilbake for noen på kapasitet i dette løpet, men den siste innsatsen gjør oss litt betenkte. Det er heller intet å utsette på kapasiteten til 7 Grand Tealight, men fra et spor litt langt ute på etter hvert litt raskere baner har ikke 7-åringen råd til noe feiltrinn i kveld, dersom han skal han noen forhåpninger om at det skal kunne bli seier.

Den av 1 Boggy Twinstar og 3 Letter Perfect som når føringen i løpet leder trolig svært lenge, og når flere av den antatt beste holder litt dunkel form, tilmåler vi de begge solide vinnersjanser. Flotte løp i hele våres har 6 Walter Kievitshof gått, mens kapable 12 Mastery As fant det for godt å gå feilfritt i den siste starten, og da ble det seier på 16.3 full vei. Dog uten å imponere, og en 45-prosenter i fra disse forutsetningene synes vi ikke 5-åringen skal være.

Vår rangering: A: 9 B: 10-7-1-3-6-12 C: 11-8-4-5

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag (alle samlebonger 10 ganger) på hhv 80, 320 og 960 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 112, 420 og 1134 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 280 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken