Klart for Elitloppet

Søndag går årets høydepunkt for de travfrelste av stabelen i Stockholm. Les våre tips og spill her.

Klikk her for vårt V65-tips m/løpskommentarer

Klikk her for vårt V5-tips

Dessverre ble det ingen norske hester til start i årets Elitlopp, men det er uansett topp travsport vi blir vitne til denne søndagsettermiddagen. Begge kvalifiseringsløpene inngår i både V5 og V65-spillet, og vi tror de tre kompatantene fra Oslo Grand Prix gjør opp i V5-4/V65-2.

6 Going Kronos var heroisk, men måtte se både 7 L`Amiral Mauzun og 1 Exploit Caf foran seg i mål. Denne gang tror vi klart mest på svensken som trolig får overta teten tidlig. Da blir Kolgjini-traveren vond å fange, og vi mistenker den franske duoen sparer litt på kreftene til finalen.

Det andre kvalet holder pålangtnær samme klasse, men også her tror vi klart mest på den trolige tethesten. 3 Oiseau De Feux vant overbevisende i Finland nestsist, og vi tror sterkt på at franskmannen leder hele veien for gjestekusk Björn Goop.

Den stygge andungen
Banker i begge spilleformer blir imidlertid en helt rå 3-åring i form av 8 Lord Capar (V5-3/V65-1). Tross sin unge alder har Varenne-sønnen rukket å starte hele 15 ganger - med 12 seire og over to millioner innkjørt som fasit. Hesten er langtfra noe glansbilde i banen, men som vi vet er det i hoppbakken det utdeles stilkarakter. På Bjerke sist måtte hesten ta til takke med dødens, men slo likevel kloa i smellvakre Surtees Hanover på oppløpet. I dag er motstanden adskillig svakere, og vi ser ingen grunn til å spekulere i favorittfall - spesielt etter at ubeseirede Bring Me Back er blitt strøket.

Norske seire?
I V5-2 skal ti kaldblodstravere ut å kjempe om 200.000 i førstepremie, og nå som svenskenes unikum Järvsöfaks ikke stiller på startstreken kan vi garantere norsk seier. Vi ser 6-7 hester med vinnersjanse, men mest tro har vi på at 10 Moe Odin og Asbjørn Mehla gjentar fjorårstriumfen og speeder inn til nok en bejublet storløpsseier.

I V65-4 kommer ubeseirede 4 Västerbo Paradise til start som megafavoritt, og vi har selvsagt god tro på den 10. seieren. Hele fem norsktrente hester skal dog prøve å nekte ham det - med 5 Langelidgutten som en en skikkelig luring. Med minst penger på kontoen og langt svakere rekord enn konkurrentene blir hesten til Trond Anderssen svært lite påaktet av svenskene. Varenne-sønnen som har vunnet fem strake seire kommer i dag ut skoløs for første gang. Sist vant han ukjørt, og kusk Lars Anvar Kolle vil trolig ladde for tet. Skulle han lykkes med det blir vi langtfra overrasket om Langelidgutten leder helt til mål.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære forslag til både V5 og V65. V5-forslagene er på hhv 105 og 420 kroner, mens de to minste V65-forslagene lyder på 120 og 480 kroner. På de største forslaene har vi imidlertid valgt å spille et enkelt samlebongsystem. Vi er ikke i tvil om at det er den beste løsningen på slike storløpsdager hvor favorittseirene som oftest florerer.

V5-systemet til 1.215 kroner har vi fylt ut over tre kuponger, mens V65-systemet er på to bonger og koster 1.400 kroner.

Trav i verdensklasse ser du på NRK2 kl. 17.30 - 18.00