Klosterskogen byr på 34 millioner

Philip Rex med sin trener Øystein Tjomsland i sulkyen.
Philip Rex med sin trener Øystein Tjomsland i sulkyen.

En eventuell alenevinner kan vinne ca 34 millioner kroner i lørdagens herlige V75-omgang fra Klosterskogen travbane i Skien

Sportspills meny fredag:
V65/V4 Solvalla: Ny opptur i Sverige?
V64 Gävle: Mats byr på Mona
V65 Jarlsberg: Hamre kobler inn turboen direkte
Oddstips 1: Nå eller aldri for Brann
Oddstips 2: Solskjær og Cardiff innleder Championship
Overgangsmarkedet: Kontinuerlig oppdatert info

34 millioner kroner venter altså en eventuell alenevinner når Klosterskogen travbane inviterer til V75 lørdag ettermiddag. På forhånd er omgangen spekket med flotte spilleløp og sportslig holder omgangen solid standard.

V75 er et spill der det som kjent handler om å treffe med bankerne og ikke gjøre "øvelsen" vanskeligere enn det den skal. Vi skriver dette fordi det IKKE  er farlig å bankerspille store favoritter i V75-spillet og lørdag bankerspiller vi direkte i V75-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Det handler om Øystein Tjomsland-trente 2 Philip Rex i V75-1. Den femårige vallaken har vært lysende i regi Øystein Tjomsland og tatt fire strake seire i hans regi. Etter at Tjomsland tok hesten ut i tre fine løp, var det opp til bevis i et V65-løp på Bjerke i den siste starten 30. juli. Sammen med gjestekusk Vidar Hop lenset hesten unna i tet og fikk trykk i omganger. Likevel hadde hesten krefter igjen og en så bra hest som Eikmann ble frakjørt med 20 meter nedover oppløpet. Lørdag er det Eirik Høitomt som får sjansen i sulkyen og Høitomt holder superform om dagen.

Fra spor to på strek og kun fire hester på strekdistansen, bærer dette tidlig til tet og da taper ikke Philip Rex V75-1 lørdag. En soleklar banker er nevnt og vi setter all-inn allerede i V75-1.
Rangering V75-1: A: 2 B: 1-9-11 C: 15-12-6-7-10-3-4-5 D: 14-13-8

Ikke like sikker
Omgangens nest største favoritt finner vi i V75-4 og det handler om Frode Hamre-trente 1 I'M The Answer. Fra spor en er det tetgaranti og Vidar Hop kan kjøre i tet bedre enn de fleste. På de to minste V75-forslagene bankerspiller vi hesten, men vallaken har hatt noen tendenser oppunder mål, som kan gi grunn til litt bekymring.

Derfor garderer vi med "oppkomlingen" 6 Attorney Hanover på det største V75-forslaget. Hesten så helt rå ut i comebacket på Jarlsberg 13. juli, men var enda bedre i V75-triumfen på Leangen for fjorten dager siden. Fra spor seks er det naturligvis sjanseartet, men i et felt der de fleste hestene ikke vil så mye lenger, utelukker vi ikke at Tom Erik Solberg og Attorney Hanover kan lure hele gjengen.

10 Burning Line Gral slo nevnte I'M The Answer etter en helsvett siste 700 på Bjerke sist, men det er ikke like lett å vinne bakfra på Klosterskogen, og siden vi ikke har en utømmelig lommebbok, må vi sette Svanstedt-hesten på venteliste på de flate bongene lørdag, men på systemspillene er selvsagt hesten med.
Rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 6-10 C: 3-2-7-4-5 D: 9-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V75-2 - Hoppeløp. 2100 meter autostart. Varmblodshester.
9 Denise F. Boko heter favoritten i V75-2 og under tvil blir det også vår favoritt. Frode Hamres lekre fireårshoppe har imponert i to strake seiersløp, men nå er det 800-meters bane og bakspor.

4 C.C. Queen gjorde et kanonløp i kvalifiseringen til Jarlsberg Grand Prix-hoppeavdeling og satt bom fast i finalen. Sist i Åmål gjorde den Bjørn Goop-trente hoppa et kanonløp i Åmål og vant på sterk tid. Kan være tethesten her og da kan løpet være kjørt.

10 Sagitta har tre strake seire og imponerte stort sist da hun tok ned storfavoritten Dribbling oppunder mål. Sammen med 12 Lady Legacy skal hun med på gardering. Selv med disse fire formsterke hoppene føler vi oss ikke helt trygge, men pengene rår og vi må sette stopp der.
Rangering V75-2/V5-4: A: 9 B: 4-10-12 C: 3-8-6-2-5-1-7

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V75-3 - Bronsedivisjonen - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et herlig spilleløp venter oss i V75-3, der vi setter formbomben 2 Saevous først på vår rangering. Er overraskende lite spilt og kommer altså med kanonform og med formkusk Eirik Høitomt i sulkyen. Kan muligens ikke overfly 1 Mymanyouare, men får en bra posisjon uansett.

4 Thai Cardinal radet opp seire i fjor, men har ikke fått sving på sakene i år før nå på slutten. Varslet form nest sist på Jarlsberg og tok en forjent seier sammen med Linda Bø sist på Bjerke. Fint spor her og en klar seierskandidat. 5 C.C. Simon kunne ikke rå på en kanongod Ready Eddie på Jarlsberg sist, men falt med æren i behold og møter ingen Ready Eddie her og hører hjemme på kupongene. 

Bak disse tre er naturligvis folkehesten Klosterskogen 10 Osceola aktuell, likeledes 7 Thai Armani som begge får plass på vårt største V75-forslag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 4-5-10-7 C: 1-11-9-12-6 D: 3-8

V75-5/V4-2 - Hoppecupen. Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et vidåpent hoppeløp venter oss i V75-5 der vi setter formsterke 3 Tæsse Jenta først. Hoppa vant et V75-løp på Leangen i sin siste start og imponerte da. Fra et bra startspor på strek, synes vi hun må være en klar seierskandidat her.

7 Briskeby Frøkna er en av tre svært gode vinnersjanser Olav Mikkelborg har i V75 lørdag. Fireårshoppa var meget bra i seiersløpet på Bjerke sist og treffer Olav fra springspor her kan hoppa sitte tidlig i tet. 8 Gomnes Dona var ute i NM for hopper sist og gjorde et klart anstendig løp der, selv om hun ble trøtt mot mål. Betydelig enklere imot her, men hoppa må kjøres på sjans.

11 Tori Huldra blir spillernes favoritt, og uten galopp og tull underveis, kan hun selvsagt vinne. 4 Valle Fryd har også fart til å vinne dette, men det er galopprisiko fra spor fire i volta. Heite 5 Kap Tulla har levert fine innsatser i det siste, men blir stri underveis. 1 Løkki Vilma står fint til spormessig og profiterer på det. Disse sju får plass på våre to minste forslag, mens pausehestene 13 Rappfaksa (god nok) og formsterke 6 Motveit Mari (vant V75-løp på Kloster i fjor) blir med i tillegg på det største V75-forslaget og da ender vi med ni hester på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5: A: 3 B: 11-7-8-4-5-1-13-6 C: 12-15-10-9-2-14

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V75-6 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et av lørdagens aller mest spennende objekter dukker opp i V75-6/DD-1 og vi snakker om 3 Alsaker Piril. Blir neppe mer enn et fjerde/femtevalg i spillet og kan spore dette løpet fra start til mål. Varslet gryende storform sist og i DD-spillet må vi teste et bankerspill på denne.

Vi spiller tre hester på samtlige V75-forslag og tar selvsagt med favoritten 11 Lome Brage. Vant sist på Jarlsberg, men var ikke helt på topp for dagen. 20 meter tillegg på gode strekhester er imidlertid aldri enkelt og med Alsaker Piril i tet, må det løse seg litt underveis.

6 Tomdin Ø.K. utstyres med Eirik Høitomt og Øksnevad-hesten har nå fått tre løp i kroppen etter pause. Var fenomenalt bra første gang ut og var uheldig sist. Fra springspor på strek, blir det en bra posisjon direkte. Det betyr at vi sjanser litt i V75-6 og ikke tar med mye spilte hester som 13 Art Kjarvald og 14 Norheim Jærv, men litt sjanser må man ta.
Rangering V75-6: A: 3 B: 11-6-13-14 C: 1-15-6-2-4-10-12 D: 8-9-7

V75-7 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Sommerens store forvandlingsnummer 2 Rapido Va Bene blir vår favoritt i en strålende sportslig og spillemessig V75-finale. Hesten var helt sykt god tredje sist på Jarlsberg og har fulgt opp med to nye seire. Lørdag er det kanskje enda skarpere motstand, men slik hesten har imponert på slutten kan det bli fjerde strake.

6 Denver hadde avgjort seierskampen på Jarlsberg nest sist, men slo så på en ulykksalig galopp og fulgte opp med å galoppere også på Jägersro sist. Litt usikker form med andre ord, men kapasitetsmessig blant de beste i feltet sammen med 12 McSteamy som trolig hadde blitt fjerde i NM-løpet sist helg på Biri uten galopp midt i den siste svingen. Spor tolv er et minus, men denne hesten er så bra at det kan gå.

Vi stopper på disse tre i V75-7, og dropper dermed blant annet 1 Photo Va Bene. Hesten har blitt disket for galopp de to gangene han har startet på Klosterskogen før og blir kraftig overflydd fra spor en. 10 M.T. Good Looking er også en plussvariant, men fra bakspor mot svært tøff motstand, blir det venteliste llørdag.
Rangering V75-7/DD-2/V4-4: A: 2 B: 6-12-1-10 C: 3-5-4-7-9-8-11