*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Kolle har fått smaken

Foto: hesteguiden.com

Etter lang tids sykefravær var Lars Anvar Kolle endelig tilbake i vinnersirkelen fredag og søndag er det nye vinnersjanser på Klosterskogen.

17.03.13 16:35

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla med jackpot: Nesten to millioner ekstra i sekserpotten
V4 Axevalla: Magnus er nøkkelen
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 1: Nå er Newcastle slitne
Oddstips 2: Start vinner på ren entusiasme
Tippetips: Åtte Tippeliga-lag i aksjon

Norsk Rikstoto hviler ikke på laurbærene etter lørdagens strålende V75-omgang på Momarken og søndag er det vinnermuligheter både i Sverige og i Skien. Det hele starter med V4 fra Axevalla, før Solvalla overtar med sin V64-kjøring senere på ettermiddagen. Her hjemme er det Klosterskogen som står for moroa med dobbel V5 til kvelds.

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl 18.00
V5B kl. 19.00
DD kl. 20.00

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Lars Anvar Kolle gikk aldeles på rattatta på en skitur tidligere i vinter og hadde vært borte fra løpsbanen i nesten to måneder før han entret sulkysetet igjen bak Alm Kiwi på Bjerke for halvannen uke siden. Men seieren lot vente på seg helt til fredagens V65-kjøring på Jarlsberg, men da tok for sikkerhets skyld Kolle to seire. Bak nevnte Alm Kiwi og bak en meget opplagt Grafitti.

Søndag er naturligvis Kolle på plass i Skien når Klosterskogen byr på dobbel V5 og der skal han blant annet kjøre 6 W.N.F.L. i V5-4A/V5-1B. Det er en hoppe Kolle aldri har kjørt tidligere, men det betyr nok svært lite. W.N.F.L. har gjestet Klosterskogen tre ganger tidligere, alle i 2012. Mens de to første startene gikk litt på det jevne, var W.N.F.L. god vinner sammen med Olav Mikkelborg 24.november i fjor på nettopp Klosterkogen. Hoppa har sett dunderfin ut i sine to siste løp. Fullførte strålende fra køen i sitt siste løp på Jarlsberg (satt i sjette par utvendig underveis) og gikk helpigg i mål i ryggen på storfavoritten Ultimate Lindy nest sist.

Står nydelig til denne søndagen og fra spor seks er vi rimelig sikre på at den startraske hoppa inntar føringen på et tidlig tidspunkt. Der trives hoppa aller best og når de antatte hovedopponentene både har trukket bakspor og holder usikker form, må dette være en kanonsjanse for Tagliabue-hoppa. Vi nøler ikke og bankerspiller i begge V5-spillene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 11-10-3 C: 9-7-5-1-8-12 D: 2-4

HTML EMBED

V5-1A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
11 Bleiklijoker'n blir storfavoritt i V5A-innledningen og er trolig bedre enn noensinne. Var rett og slett fantastisk god sist på Bjerke, men vi merker oss at seiersløpene er tatt på sprint. Over 2100 meter har ikke Bleiklijoker'n vunnet siden 13.. september 2011, men søndag er det løpsopplegget som avgjør. Motstanden er ikke allverden og klaffer det sånn noenlunde underveis, er det bra sjanse, men vi velger å spekulere litt.

12 Baiasen har ikke vært mye heldigere i sportrekningen, men var uansett svært positiv sist, selv om han ikke kunne utfordre meget gode Erga Odin. Baiasen er førsteutfordrer her. 2 Edda Kosa ledet i det lengste på Bjerke for et par uker siden, men ble innhentet. Her ligger det igjen an til teten, så får vi se om hoppa holder helt hjem nå. Kapasitetshesten 7 Husankvikken dro til med en overlegen og overraskende monteseier nest sist og kan muligens utfordre feilfritt.

1 Trø Loma har ikke oppløpet som sin sterkeste del, men finere forutsetninger enn dette, er det lenge siden hoppa hadde. 8 Pål Svint vil ikke kjempe veldig lenger og full vei er også et minus.
Rangering V5-1A: A: 11 B: 12-2-7-1 C: 8-5-4-10-6 D: 3-8

V5-2A- Kaldblodshopper. 1700 meter autostart.
Trolig er det en klar fordel med sprint for 4 Lome Letta som måtte slippe treårige Trysilbjønn en del den siste biten mot måt på Bjerke i sin siste start, men likevel fullførte flott til tredjeplass. Fra et fint startspor, synes vi hoppa fortjener førstevalget her.

8 Stumne Siri galopperte inn i den første svingen sist på Biri, men kom strålende tilbake til andreplass. Åttendespor bak bilen på Klosterskogen på en rask sprint, er ingen ubetinget fordel, men Moe Odin-hoppa er i fin utvikling nå. Kapable 5 Risa er tilbake etter drøye to måneders pause. Etter et par solide seiersløp, falt hoppa litt ut av stilen i sine siste løp før pausen, men treningsrapportene er gode.

10 Flammen Fortuna står fint inne på pengene i dette løpet, og har fart til å matche de beste her. 2 Bleikli Faksa er også ei fartsfylt, men galopplysten dame og kan blande seg inn i seiersstiden i et åpent løp.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 8-5-10-2 C: 7-1-12-6-9-11-3

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Ingen store kanoner på farten i dette løpet og da prøver vi med 7 Sibylla som førstevalg. Springspor i volta og Eirik Høitomt betyr trolig tidlig tet. Nå er formen kanskje ikke helt på topp, men her er det billig imot.

5 Shoguns King har nok større kapasitet, men er svært usikker på beina og har galoppert mye i det siste. 11 Savannah Dun Dee vant kun fordi hun kunne benytte siste indre sist og får ikke den sjansen her. I et meget svakt felt, kan det likevel gå.

9 Waschera har vist form på slutten og kan ta årets første seier søndag. Bak disse er det vidåpent og med middelmådige favoritter, er nok bred gardering kanskje den beste løsningen her.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 5-11-9 C: 6-3-1-2-4-8-12-10

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Han var rett og slett brenngod som vår V5-banker i Drammen sist søndag 12 Stensvik Iver og selv fra dødens ble det en kontrollert seier. Spor tolv er ikke så gærent når det voltestart, og slett ikke utenkelig at Hop kan ta en frekkis ned startsiden her og sitte tidlig i tet, da hovedopponentene har trukket vanskelige startspor.

9 Moe Kringsjå holder fortsatt toppform og møter ikke noen av Brage Mollyns kaliber her. Feilfritt er garantert Moe Kringsjå med i seierskampen her. 8 Løkki Dino får Geir Vegard Gundersen som kusk og det er naturligvis svært spennende, men startsporet er et minus. 7 Knutli Blesen er som vanlig mer enn god nok om han holder seg på beina, mens 10 Bovis Rambo innfridde som vårt frekke førstevalg på Sørlandet i sin siste start.

5 Karelius returnerer etter seks måneders pause og gjorde flere sterke løp før pausen. 1 Fryd og Gammen har form, men førstesporet er trolig en felle.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 9-8-7-10-5 C: 1-3-6-4-2-11

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det er bare å si huttetu, dette løpet er ikke lettløst og profilene glimrer med sitt fravær. Vi tror 4 Mjølner Lotta er den beste hesten her, men hun har foreløpig ikke vunnet og gått litt på det jevne.

Det gjør sannelig også 9 Flåli Jenta, som helst ikke vil springe forbi noen nedover oppløpet. Billigere oppgave enn dette er det dog ikke mulig å få. 2 Huldre Oskar er mer enn god nok dersom Midtfjeld klarer å kjøre feilfritt. Bak denne trioen er det vidåpent og på det største V5-forslaget er vi tvunget til å helgardere.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 9-2-10-5-3 C: 1-8-7-6-11

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Vi har et skikkelig spennende drag i dette løpet. 4 Blaze blir stadig sendt avgårde ut i sporene og sist var det total bortkjøring. Men holdt koken strålende bak svært gode Invictus i sin nest siste start og har endelig trukket et bra bakspor. Gøran Antonsen er ikke den mest taktiske kusken, men her må 4 Blaze spilles og vi bankerspiller i DD-spillet.

7 Jucan Andes var rett og strålende da han tok ned ledende Ladynato på Sørlandet nest sist og det var nærmere 40 meter ned til tredjehesten. Sist ble det galopp. 1 Red November står med to strake i billig lag, men har vært flink. Førstespor bak bilen er svært uvisst, skulle hesten forsvare sitt innerspor kan den tredje strake være et faktum her.

10 Arrogant Yankee har vist prov på evner og er ikke helt borte feilfritt. 6 Next Photo Diamant er som alle stallhestene til stall Glittum helt umulige å bli kloke på, men kan vinne dersom han legger godviljen til.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 7-1-10-6 C: 5-11-3-2-9-8-12

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Strålende forutsetninger for 2 Do It som har vist ypperlig form på slutten og vant nest sist. Spor to bak bilen betyr trolig tet eller lederrygg her og da sitter Malmin med de beste kortene.

Flinke 9 Petter Rags avlegger sin årsdebut på Klosterskogen søndag og har trukket et fint smygspor. Hadde en sterk sesong i fjor og kan vinne direkte i årsdebuten. 12 McDreamy innfridde som storfavoritt i et lunsjløp på Bjerke i sin siste start, men det var over full vei og fra tet. Nå er det tolvtespor, sprint og Klosterskogen. Alle faktorene taler mot McDreamy søndag.

8 Prince Moonlight Fun er kanskje over formtoppen og begunstiges heller ikke av noe godt startspor, mens 3 Juliano Diamond fortsatt virker helt formløs. Det er halvskummelt i V5B-finalen også.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 9-12-8-3 C: 7-5-10-1-4-6-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag