Kongen fikser flotte lunsjkroner

Foto: hesteguiden.com

V75-vinneren Seier Kongen blir vår alenestrek i en svært vrien lunsjomgang på Bjerke.

Torsdagslunsj på Bjerke og nær sagt som vanlig så er vanskelighetsgraden skyhøy under disse lunsjløpene. Det er nesten så vi kan garantere ny flott utbetaling da det vrimler av vinnerkandidater i de fleste løpene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Men bankeren var vi ikke mye i tvil om. 5 Seier Kongen innfridde overbevisende som vår V75-banker på Klosterskogen 3. januar. Sist galopperte Seier Kongen seg bort. Torsdagens motstand skal være lett match for Seier Kongen, som ifølge trener og kusk Jan Roar Mjølnerød trener utmerket om dagen. Her er det kun galopp i mot, dette løpet vinner Seier Kongen lett selv fra dødens.

En tetløpende 1 Huserapp er hesten imot slik vi leser løpet, men Huserapp har hatt lang pause og er neppe i toppform torsdag. 6 Rinde Rappen vant sist mot svært billig motstand og 8 Engas Tingeling (som trolig er nærmest favoritten på kapasitet) er det fortsatt nærmeste galoppgaranti for.
Rangering V5-2: A: 5 B: 1-8-7 C: 4-2-7

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
Et skreddersydd løp for 9 Next Step. Hoppa som nyss er blitt fem år gammel har bitt godt fra seg i årgangsløpene og selv om formen er noe uviss, er Next Step uten tvil hesten med klasse i dette løpet. Fra spor ni må Jens Kristian Brenne kjøre litt på sjanse underveis, men Next Step bør ha et bra bud på seieren uansett.

Like klart annetvalg blir 10 Wilson Star. Den tidligere "bergenseren" debuterte østpå i V65 på Biri for et par uker siden. Galopperte da fra start og på siste borte og rakk å vise fart. Akkurat som han var kjent for i Bergen. Løp i kroppen nå og billig motstand., Slett ikke utenkelig at Wilson Star blåser denne gjengen til slutt. 4 Pretty Des har skuffet i regi Bo Westergaard og nå har dansken gitt opp og hesten kommer ut i ny regi torsdag. Pretty Des har endelig et fint startspor og skal ikke utelukkes her.

Eirik Høitomt setter seg opp bak 2 Staro Darling. Uviss form også her, men sporet er fint og kusken perfekt. 6 Skjald varierer veldig i prestasjonsnivået, men glimter til tidvis, selv om hesten har skuffet totalt sett i Norge. 1 Speed Star er også ujevn, men sporet er best.
Rangering V5-1: A: 9 B: 10-4-2-6 C: 1-5-11-12-3-7-8

V5-3:
Ole Johan Østre varsler full guffe mot tet med formsterke, 2 Ottilia Tamsen. Vi tror Østre har en bra sjanse på å nå planken først her og da skal det være en flott vinnersjanse mot forholdsvis enkel motstand. Femårshoppa har slitt med dårlige spor flere ganger nå og viste nest sist at hun er seig fra tet, selv om hun da måtte gi tapt for gode Onslowtimes.

Olle Goop kommer over grensen med 1 T.X. Almabell. En enkel og ukomplisert hest som er garantert et fint løp fra førstespor bak bilen. Her blir det tet eller lederrygg og med økonomireise duger nok svensken godt her.

5 Lois Lane blir bankerspilt av fagbladet Trav og Galoppnytt. Det synes vi er svært risikabelt. Fra spor fem med startraske hester på innsiden kan det bli dødens på Lois Lane. Vant riktignok fra samme posisjon nest sist på Jarlsberg, men da mot svært enkel motstand. Sist møtte hoppa for tøff motstand i V75.

Både 6 Mariella Jib (vant overraskende på Färjestad sist), 7 Celina Magic (fin norgesdebut sist, men spor langt ute nå) og 9 Nasty Speed (kommer ut i regi Jens Kristian Brenne og har vist litt kapasitet tdiligere). er garderingsaktuelle i et uoversiktlig løp.
Rangering V5-3: A: 2 B: 1-5-6-9-7 C: 4-3-10-8

V5-4:
1 Digital Recorder har trukket vinnersporet i den fjerde avdelingen og dersom Lars Anvar Kolle lykkes i å forsvare innersporet uten at det koster skjorta, kan det være tet og slutt. Formen er klart bedre enn raden for Super Photo Kosmos-sønnen og teten er stort sett gull verd i slike løp. Men det finnes utfordrere på startsiden og det finnes tross alt fine hester i dette løpet.

10 Bambino Avanti er trolig feltets mest kapable hest, men sist trakk Gottling-traveren seg meget overraskende og enkelt fra tet. På normalform skal Bambino Avanti dukke opp på målfotoet her. 8 Classic Star er en meget lovende fireåring som er fryktelig kjapp på startsiden. Det er faktisk ikke helt utenkelig at Classic Star kan sitte i tet ut av den første svingen. Kan vinne derfra, selv om en tøff åpning kan sitte i beina til slutt.

7 Hobo Crown dukker opp i regi Tor Olaf Halle. Var variabel på Forus, men er bra på sitt beste. Spor sju er sjanseartet selv med Høitomt som makker.
Rangering V5-4: A: 1 B: 10-8-7 C: 6-5-4-11-2-12-9-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5:
Veldig flott klasse er det på V5-finalen og her er det bra med seierskandidater. Vi syns det har vært flott klasse på 5 Knekt Boti i de siste løpene og seiersløpet på Biri nest sist var råsterkt. Fullførte også et solid angrep i sisterunden i sin siste start, og dersom Gøran Antonsen (som kjører torsdag) ikke blir for hissig på grøten underveis skal det være en bra sjanse fra et flott startspor.

Imponerte på slutten av fjoråret gjorde også 6 Obtain. Råsterk seier tredje sist, og sylvasse avslutninger til sølv både nest sist og sist (i V75 bak den gode dansken Appleton). Normalt skal jo også 9 Photomaker duge her. Frode Hamre var lyrisk på denne flere ganger i fjor, men bortsett fra en flott seier i et unghestserieløp på Klosterskogen (50 000 kroner i førstepremie) var nok Frode skuffet over hestens prestasjoner i 2010. Tilbake etter pause nå, og får outsiderplassen i dette kvalitetsfeltet.

Kapasitet er det definitivt i både 7 Pentagon (god fjerde etter tungt løp sist i V75) og 8 Games we Play (vrient startspor, men tåler å gjøre mye selv). Heller ikke 10 Dollar Sund (god vinner fra dødens på Axevalla nest sist) og 12 Royal Ducal (uheldig både nest sist og sist - fem strake seiersløp før det) trenger være sjanseløse, selv fra vanskelige bakspor.
Rangering V5-5: A: 5 B: 6-9-7-8 C: 10-12-2-1-11-4-3