Kongen gjester Forus

Forrige helg ble Moe Odin kåret til årets hest for 2007. Lørdag tar han sannsynligvis karrierens 83. seier i V75 på Forus.

Her finner du Nettavisens V75-tips.

Moe Odin er vår ubestridte kaldblodskonge. I fjor vant 11-åringen 19 ganger på 23 starter, og passerte to millioner innkjørt den sesongen. Forrige helg ble Moe Odin kåret til årets hest 2007 under en stor galla på Bjerke. Denne lørdagen skal kaldblodskongen gjeste Forus travbane utenfor Stavanger, og jakter karrierens 83. seier. Det tror vi han lykkes med, og som de fleste andre bruker vi han som rundens V75-banker.

Moe Odin har gjestet Forus seks ganger tidligere, og fem av disse har endt med seier. I 2003 måtte han se seg slått av Bokli Eld. I 2005 vant Odin på 1.19.6 på den raske ovalen i Rogaland. En slik tid noterer han trolig ikke lørdag, men med vår i luften kan det komme til å gå riktig radig unna. Løpet Moe Odin skal ut i lørdag er F.W. Ramslands minneløp, et løp han vant i fjor.

Lovende sønner
Moe Odin har også vist seg suksessfull i avlen. Lørdagen avsluttes med et løp for 4-åringer, og her er tre av forgrunnsfigurene sønner av Moe Odin. Valle Verner, Krageboen og Haugedals Calle er alle vinnerkandidater.

Suksessrike hesteeiere
Når det gjelder Forus og kaldblods er vår tidligere stjernetraver Spikeld en av de største profilene gjennom tidene. Den nå pensjonerte traveren startet 186 ganger, og vant 127 av disse. Hesten eies av hardtsatsende og suksessrike Eirik Djuve. Han har også to interessante hester til start lørdag. Den ene av disse er Spikeld-sønnen Kjeltringen, som skal forsøke å stikke kjepper i hjulene for favorittene i 4-års løpet.
5-årige Djuven starter i V75-3. Også han er etter Spikeld, og er en av flere vinnerkandidater i løpet.

Tre outsidere
Per-Arne Claussen er en annen hardtsatsende hesteeier som har høstet mange triumfer på travbanen. Lørdag har han tre hester til start, og alle hører hjemme i outsidersjiktet. Kings Selina er ei lovende 4-års hoppe som så langt ikke har vunnet løp, men det skyldes utur. Hun har gjort flere sterke løp, og sin kapasitet viste hun blant annet ved å bli annen i fjorårets tyske Hoppe-Derby.
Kings Centaurus er Claussen's kort i V75-2. Også det er en tyskfødt 4-åring med stor kapasitet. Så langt er hesten urutinert, men han er absolutt en av vinnerkandidatene. Det er også Topaz Dragon i den sjette avdelingen. Den nederlandskfødte 7-årige hoppa kom til Norge i 2005, og har vunnet åtte løp i sitt nye hjemland.

Vi har som vanlig satt opp tre ferdigutfylte bonger som du kan kjøpe her.
Løpene kan du følge på NRK2 lørdag klokken 18.00.