Kongen har funnet formen

Foto: Hesteguiden.com

Toppstammede Pine King L. var bunnsolid sist. Vi tror på ny seier torsdag.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Manchester City gjør jobben
Tippetips: Tøff oppgave for United
Trav Bergen: Rogalendigene tar for seg

Torsdag er ensbetydende med lunsjtrav på landets hovedbane, Bjerke. Det finnes flere gode holdepunkter denne torsdagen. Vi velger vår singelstrek i V5-3, hvor toppstammede 12 Pine King L. får vår tillit.

Etter en periode med mye stang ut, ble det bra uttelling på tipsene til Bjerke onsdag. Vi klarte dessverre ikke mer enn fire rette i V65 (men hadde banker på Atom Flisa og førstevalg på tredjevalget Smedviktor). V5-rebusen var det ingen som løste, der ble det utbetaling på fire rette. Vårt største forslag inneholdt fire ganger fire rette, og når hver firer var verd kr 4215 ble det 19 260 kroner tilbake for de som fulgte dette forslaget.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Med Pine Chip som pappa og elitehoppa Queen L. som mamma er det virkelig sus over stammen til den Trond Anderssen-trente fireåringen. To starter og null kroner innkjørt ble fasiten i en skuffende treårssesong. Årets to starter bære imidlertid bud om at fireårssesongen kommer til å bli vesentlig mer innbringende. Kom ut etter to måneders pause på Biri for en måned siden. Under svært vanskelige baneforhold avsluttet Pine King L. flott til tredje. På bakgrunn av det løpet hadde vi god tro på hesten sist. Til tross for dødens på favoritten Sugar In The Morning de siste 1500 metrene, avgjorde hesten i god tid før mål. Vi synes ikke motstanden er noe særlig skarpere torsdag og tolvtespor legger vi mindre vekt på. Pine King L. gjør løpene sise til slutt uansett og feilfritt tror vi dette er en sikker vinner. Banker i V5-3.
Rangering V5-3: A: 12 B: 1-6 C: 5-3-7-8-2-10 D: 9-11

Annonse: Øivind Grøstad trår til med et sprekt bankerdrag allerede i V5-1 på Bjerke torsdag.

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for kun åtte startende hester i den første avdelingen, er det meget fin kvalitet på dette løpet. Vi setter 1 Solmøy Åse først. Den fargerike travtreneren Håkon Johannes Nordland har ikke mange hester på stallen, men denne fireårsdama er det fart. Strålende årsdebut med lett seier til tross for dødens på Bjerke forrige torsdag. Med løp i kroppen og perfekt startspor, har vi god tro på at Solmøy Åse kan gjenta. Galopprisikoen er selvsagt tilstede, men hun virket veldig stabil og fin sist.

7 Føynland Viktor galopperte på vei mot tet sist, men gikk på feltet direkte etter galoppen og overtok teten igjen etter 600 meter. Holdt stand i det lengste og gjorde et sterkt løp. Her ladder garantert Geir Flåten fra start igjen, og dersom ikke Flåten kjører for hardt underveis kan det holde helt hjem. 2 Tenoren var ikke langt bak gode Holterjerven sist, men burde vært nærmere for å få fullt godkjent. Er travsikker og lettplassert og garantert med der fremme. 4 Ulsrud Ulf var god i to strake seiersløp like før jul. Var uryddig i travet i årsdebuten sist, men er uten tvil god nok på kapasitet.
Rangering V5-1: A: 1 B: 7-2-4 C: 3-5-8-6

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Tom Erik Solberg har vunnet 48 løp hittil i 2012 og før onsdagens Bjerkekjøring har Solberg åtte seire ned til regjerende landschampion Eirik Høitomt i kampen om landschampionatet. Til tross for strålende kusking er Solberg kun begunstiget med ett oppsitt torsdag og det er stallhesten 2 Lilje Faksa i den andre avdelingen. Vi var i kontakt med Solberg onsdag formiddag.
- Jeg reiser selvsagt til Bjerke for å vinne, men denne dama er en lunefull dame og det kan være game over direkte, sa Solberg til www.sportspill.no. Uansett må hun være en klar seierskandidat, men denne hoppa har gitt oss mange bekymringer det siste året, fortsatte Solberg som sa nja på om han ville gå for landschampionatet nå som sesongstarten har vært så god. La oss snakkes i august var den klare meldingen på det spørsmålet.

2 Lilje Faksa var overlegen i debutløpet på Sørlandet, men debuterer nå bak bilen og når Solberg er litt skeptisk, iler vi til med garderinger. 5 Åser Frøy er under rivende utvikling og vant egentlig veldig lett sist. Også for denne dama er det debut bak startbil. 9 Sølvbergs Knekten er under fin utvikling og ikke minst travsikker. Tredjevalget. 6 Valle Ann var forbedret sist og 8 Mini Albert har kapasiteten. Med andre ord et skummelt løp om favoritten roter seg bort.
Rangering V5-2: A: 2 B: 5-9-6 C: 8-12-3-7-1-4-10-11

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 C.C. Dellridge Dream blir trolig et fjerde/femtevalg i dette løpet. Det synes vi er feil og heiser Camilla Hansens øyensten helt til topps i den fjerde avdelingen. Tiåringen satt fast med krefter spart nest sist og holdt koken flott til fjerde fra dødens sist. Fra innerspor bak bilen, må det bli et perfekt løp her.

4 Hahnemann har drøye 300 000 kroner på konto. En tredjedel av disse pengene hentet hesten som vinner av et V75-løp på Biri 31. juli 2010. Etter det seiersløpet har Hahnemann tjent 44 kroner. Torsdag kommer Andover Hall-sønnen tilbake etter elleve måneders pause med fine treningsrapporter i ryggen. I billige omgivelser kan det bli seier direkte. 6 Gann Stone avsluttet positivt etter innvendig reise i V75 sist, men viste lite på Leangen i starten før. Gann Stone skal regnes her.

11 Veeren Dior burde vunnet på Kloster både nest sist og sist. Holder neppe toppform, men motstanden er ikke til å bli skremt av. 5 Buvet får det ikke til å stemme og galoppene kommer tett for tiden. Feilfritt er han god nok.
Rangering V5-4: A: 1 B: 4-6-11 C: 5-10-9-3-12-8 D: 2-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi ble ikke imponert over årsdebuten til 5 Victory On Line. Hang da greit med til sjetteplass fra køen. Men torsdag kan det bære rett til tet, en posisjon som Victory Line har vist at han trives i. Med taktisk gode Geir Vegard Gundersen som kusk (utrolig flink til å bedømme tempoet underveis), ser vi slett ikke bort fra at Victory Abroad-sønnen sporer hele veien i billige omgivelser.

Stallkamerat 9 Borderline var skuffende svak fra tet på Jarlsberg nest sist. Ble likevel hardt betrodd på Biri i starten etter, men forsvant da direkte i galopp. Uviss form nå, men selskapet er helt riktig. Uviss form er det også på 1 Philadelphia Love. Sagholen-hoppa skal være blant de bedre her, og startsporet kan man ikke klage på. 11 Pitch Black dukker opp i regi Erik Killingmo og da er det all grunn til å sette varsellampene på. 3 Quillity's Wonder trakk seg fra dødens sist, men har ikke så aller verst kapasitet. 10 Atlantic D'Isschot har vært brukbar i sine to siste løp og er heller ikke helt borte.
Rangering V5-5: A: 5 B: 9-1-11 C: 3-10-12-6-4 D: 7-8