Kongen viser seg frem

Foto: hesteguiden.com

Europastjernen Muscles Wiking B.R. er på farten i hovedstaden i kveld når 12 finalebilletter til Derby for varmblodshestene skal fordeles. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V6-forslag.

Det ble riktignok ikke så enkelt på Bjerke i går som stort sett alle hadde forespeilet seg (smalt litt i B-spillet), men i Oslo i kveld kan vi ikke helt se for oss at løpene kan by på de helt store overraskelsene. Vi har fire kvalifiseringsløp til Derby for varmblodshestene innenfor V65-rammen å se frem til, og der er det som vanlig stor kvalitetsforskjell på deltagerne. På forhånd ser det nærmest ut til at alle de fire forhåndsfavorittene står med beina i mål, og vi ser ingen grunn til å gardere noen av dem.

Spillemessig er det da ikke veldig interessant (vi går for samlebonger og dobbelt betalt ved klaff på seks rette denne gangen), og vi holder da innsatsene på et lavmål denne gangen. Vi kan da selvsagt ryke i de to innledende avdelingene på relativt få kryss (men det nytter ikke å gå veldig bredt i de løpene når man velger denne spilleformen, og uansett tror vi ikke det blir noen utbetaling å snakke om denne onsdagen), men den sjansen får vi ta.

V65-1, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp i relativt høyt grunnlag innleder denne rebusen, og felles for de fleste av deltagerne er vel at strengt tatt at de er ”over the top”. Vinnerkandidatene er veldig mange, men vi begrenser oss til fem kryss. Det er selvsagt spennende når ungheststjernen 14 Lucky Buck dukker opp i svært dyktige Per O. Midtfjeld`s regi, men å runde til seier fra 40 meter tillegg første gangen ut etter veldig lang pause høres litt tøft ut. Så dog etter sigende strålende ut i prøveløpet på 15.4 full vei, og dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme.

Henter dog neppe sitt lange tillegg på en feilfri 2 Strong Forte, og vi setter dermed den kapable 6-åringen til Hans Chr. Holm fremst. Satt litt fast til sjette på fine 14.4 full vei første gangen ut etter lang pause i den nest siste starten, mens han hoppet seg vekk i den siste starten for Herman R. Tvedt. Det vektlegger vi mindre all den tid dette ikke er snakk om noen enkel herremann å kjøre, og vi tror at formen er sterkt stigende med et par løp i kroppen ette lang pause.

Annonse: Øivind Grøstad sender samlebongene rett i bøtta i V65-1 og byr på et gnistrende spilledrag til over 20 ganger pengene.

Tre outsidere finner vi i form av 4 Becky`s Daydream (er litt bedre enn raden, og vi ser ikke helt bort i fra at 6-åringen leder rundt om), 11 Goldomaster (matchet i tøffe lag i Sverige, og 5-åringen er en av få i feltet som fortsatt har litt av ungdommens mot igjen) og 12 Riccione Ås (tilbake etter litt pause med fine treningsrapporter i ryggen, og Tagliabue-sønnen som gikk helt greie løp mot klart tøffere konkurrenter enn dagens før hvilen bør være seiersaktuell direkte i et løp som dette), og da har vi nevnt de fem hestene vi spiller i dette løpet.

Vår rangering: A: 2 B: 14-4-11-12 C: 1-8-13-5-9-3 D: 7-6-15

V65-2, 2640 meter voltestart
Et stayerløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi synes at fire hester skiller seg klar ut. Klart bedre enn raden er 12 Ringo, men vi er litt usikre på hvordan 6-åringen takler den lange distansen. Gikk fint til fjerde på fine 27.2 full vei i den nest siste starten, mens det ikke klaffet helt i den siste starten. Speeder fort med løp på lang vent, og vi synes dette er snakk om en opplagt favoritt i løpet.

Står distansen bedre enn de fleste gjør 10 Granli Nicolai, men 8-åringen til Jan R. Mjølnerød opptrer variabelt. Sterk ved triumfen på 26.3 over en sprint fra utvendig posisjon i den nest siste starten, mens han ikke var helt som best ved sjetteplassen på 29.1 full vei på Biri på fredag (dog klart enklere i mot i kveld). På vei opp i form er 1 Gimra Borken med et par løp i kroppen etter litt pause, mens alltid sterkt avsluttende 5 Striks også er en hest som må tilmåles solide vinnersjanser.

Vår rangering: A: 12 B: 10-1-5 C: 3-6-9-11 D: 4-7-8

Derbybillettene skal fordeles
Ja, i de fire siste avdelingene i dagens V65-spill kjemper 37 hester om de tolv finalebillettene til årets Derby for varmblodshester, og i det første kvalifiseringsløpet i den tredje avdelingen kommer storfavoritten til å vinne denne bataljen senere i høst ut i form av 1 Muscles Wiking B.R.

4-åringen har nærmest lekt med sine jevnaldrende her hjemme så langt, og etter at Goop-traveren hoppet seg vekk i forbindelse med Jarlsberg GP tidligere i sommer var det en lysende utgave av årgangens beste vi fikk se ved triumfen på flotte 12.9 full vei på Solvalla i den siste starten. Må være syk for å tape dette løpet (eller legge ned 100 meter på galopp), men det får de som ser spøkelser på høylys dag spekulere i.

Vår rangering: A: 1 B: 9-5-4 C: 8 D: 2-3-6-7

I den fjerde avdelingen i det andre kvalifiseringsløpet til Derby for denne klassen kommer så 4 Triple Crown til start, og dette løpet spaserer 4-åringen hjem fra tet (det blir 20.0 første tusen i dette løpet, og da lar favoritten seg neppe slå til slutt). Toer bak årgangstoppen på 16.5 over aktuell distanse i den tredje siste starten, og i forbindelse med Jarlsberg GP leverte Kolnes-traveren to flotte innsatser i kval og finale til hhv seier og sølv.

Toppform holder 6 Callisto (avsluttet strålende til fjerde på 16.0 full vei i et V75-løp i den siste starten), men samme klassen som vår andre banker for dagen holder ikke Hammersborg-traveren. Vi har således vondt for å tro at Victory Abroad-sønnen kan utfordre den store favoritten til slutt, og vi garderer således ikke en av årgangens beste så langt.

Vår rangering: A: 4 B: 6 C: 1-9-8-7-3 D: 2-5

Litt mer åpent i det tredje kvalifiseringsløpet i den femte avdelingen, og vi kan strekke oss til at løpet teller fire vinnerkandidater. Vi er dog rimelig sikre på at 8 Passphoto B.R. holder en litt annen klasse enn de øvrige deltagerne i dette løpet, og eier og trener Per O. Aagre har kun hatt et mål før øyet i hele år.

Det er årets Derby, og da er vi rimelig sikre på at vi får se en veldig godt forbredt utgave av 4-åringen til kveldens dyst. Stått for solide innsatser i hele år uten å være spisset (avsluttet sterkt til tredje i finalen av Jarlsberg GP), og S.J.`s Photo-sønnen trekker klar fordel av den lange distansen kontra de øvrige konkurrentene.

Toppform holder 9 Paco Halbak, men vi tror ikke han holder samme klassen som vår tredje banker for dagen. Holdt unna på litt stive bein ved triumfen på 16.0 full vei fra tet i et V75-løp i den siste starten, og vi er litt tvilsomme til stridsmoralen på Bieselo-sønnen når han virkelig må gå i kjelleren i et langløp (for dårlig kvalitet på deltagerne i de to stayerløpene 4-åringen har vært ute i tidligere i år til at vi har latt oss overbevise om at dette er snakk om en slugger).

Undertegnede pratet varmt om 3 Antonio D` Estino tidligere i år, men sesongen har åpenbart ikke forløpt som kretsen rundt hesten hadde ønsket seg. Stadige småproblemer har dukket opp, og vi føler at Heisholt-traveren har fått for lite løp i kroppen til at han skal kunne hevde seg mot de beste. Kapasiteten er dog stor, og det skal bli spennende å se hva 4-åringen kan utrette i kveld. Utvikler seg stadig gjør 2 I`M Ken, men det er opp minst en klasse for Anderssen-traveren ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 8 B: 9-2-3 C: 7-10-5-1 D: 5-4

Annonse: Øivind Grøstad går rakt imot favoritten Tourbillon og hadde 12.9/500m på denne hesten sist.

I den avsluttende kvalifiseringen kan vi ikke helt se for oss hvem som skal slå 2 Tourbillon fra tet, og ved suksess bokfører da i så fall den flotte Ganymede-sønnen årets åttende triumf. En strålende triumf i Jarlsberg GP ble hjemført i den nest siste starten på 14.1 under ikke alt for lette forhold, og i den siste starten gikk kanskje 4-åringen sitt beste løp i karrieren så langt.

Det ble sølv på fine 15.5 full vei i tøft lag mot eldre hester i grunnlaget sitt ved den anledningen (og slått var da den nylige V75-vinneren Frameable), og vi synes at Gottling-traveren så helt lysende ut den gangen.

I outsidergruppen finner vi hester som 1 Fighting Superb (utvikler seg stadig, og Forkeud-traveren kan haike med til en finalebillett), 3 Unsooze Ulooze (sterk som få, men 4-åringen kan bli tatt bort i et rent speedoppgjør) og 9 Duen`s Photo (kapasiteten er fin, men stabil er ikke Duestad-traveren).

Vår rangering: A: 2 B: 9-3-1 C: 5-8 D: 7-4-6

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp tre spilleforslag (V6) på hhv 100, 300 og 600 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.