Kool Du Caux overlegen i København

Det ble som ventet fransk seier i Copenhagen Cup i dag. Kool Du Caux og J.M. Bazire vant lett foran landsmannen Kito Du Vivier.

Da tetfavoritt Torvald Palema feilet før start var det Citiation som inntok føringen og åpnet første 500 på bedagelige 13.0. Da satte Bazire full fart på niårige Kool Du Caux og overtok teten i et jafs. Første 1000 gikk på raske 12.4, men den franske ekvipasjen hadde svært få problemer med å stikke unna på oppløpet til helenkelt seier på ny løpsrekord, 12.0/2.011 auto. Seieren var verdt 625.000 danske kroner for hesten som dermed nærmer seg 10 millioner innkjørt.

Det ble dobbelt franskt da en annen niåring, Kito Du Vivier og Franck Nivard spurtet inn til annenplass. Svenske Tunk Nafets tok den siste pallplassen på 12.5. De som lurer på hva dette merkelige navnet betyr kan bare lese fra høyre så forstår vi hva eierne heter.

Mye svensk i rammeløpene

Det ble også kjørt mange fine løp og det nordiske V65-spillet omsatte over 9 millioner. Først vant storfavoritten 6 Oaklea Omega og Bjørn Goop et hoppeløp fra tet. Etter å ha passert kilometeren på 15.3 spant fireåringen unna til helenkel seier på 14.3/2.000 auto.

I Royal Copenhagen Cup ble det så dansk seier for sprintdebuterende 5 In Cap N`Gown og Steen Juul. Etter at Sundance Clover passerte på 11.7 den første kilometeren var det den danske Frisky Frazer-seksåringen som hadde mest igjen tilslutt. Vinnertiden ble flotte 11.6/1.600 auto som er det raskeste som er travet på en dansk travbane. Norske Kings Sugarboy/Olav Mikkelborg tok fjerdeplassen og hadde vært lengre fremme med åpning.

Ny Johanssonkanon?

I femårsløpet var det stilt store forventninger til Stig H.-debuterende 2 Plantagenet. 10.1-traveren kom med fine meritter fra amerika og hadde få problemer med å innfri. Tet i rolig tempo betød enkel seier for kusk Erik Adielsson. Norskeide Cromwell kjørte tidlig frem i dødens, men han hadde nok med å berge fjerdeplassen.

I hoppeeliten styrte Stefan Søderkvist rett til tet med 4 Ingrid Palema. Etter en rask åpning (12/500) fikk åtteåringen dempe på tempoet (15.4/1000) og hadde dermed nok krefter til å holde unna på 13.4/1.600 auto. Verdien i V65 var da snaue 900 kroner.

Russel tapte

Russel November var dagens største favoritt i et fireårsløp med 125.000 i førstepremie. Her ville imidlertid friskusen Lutfi Kolgjini det annerledes og forserte 9 Gift Kronos tidlig til tet fra bakspor. Russel November og Hugo Langeweg avventet bak i køen før han satte inn angrepet på siste bortre. Ut i oppløpet så Kolgjinihesten slått ut av utvendige Classic Grand Cru, mens Russel også hadde fått opp farten. Gift Kronos kontret og holdt akkurat unna for Russel November på fine 13.6/2.000 auto. Dermed spratt verdien opp i 8.423 kroner før V65-finalen.

Når så andrevalget 8 Kool Du Caux vant Copenhagen Cup ble det fine 21.908 for seks rette og 422 for 5 riktige.