Kornbonden er ikke på søndagstur

Foto: Ola Slåtsveen

Når ringreven Tor Wollebæk tar den lange turen til Leagen mandag, så betyr det klare seiersambisjoner.

Det ruller på for fullt i trav-Norge om dagen og svært hyggelig var det med 15,5 millioner omsatt i V75 lørdag uten drahjelp fra verken TV-reklame eller jokerpott.

Nylanseringen Eksperten er blitt en megasuksess, og kommer garantert til å øke omsetningen for Norsk Rikstoto fremover. Hver dag finner du ulike andelslag fra Nettavisens traveksperter i priskategori 100, 200, 300, 500 og 1000 kroner.

OPPDATERT KL 13.00: Det ble helt eventyrlig klaff for Espen Edvardsens V4-tips til Åby mandag. Det største spilleforslaget til Espen her på Sportspill (innl.pris kr 900) suste inn med med fire rette og formidable 37 010 kroner i utbetaling. I tillegg satt fire av hans andelslag (to med innsats på kr 100 per andel og to med innsats på kr 150) inn med fire rette og totalt ble det da kr 148 040 innspilt på disse. Totalt ble det altså fem ganger V4 på hans forslag og tar vi DD-suksessen også endte det med formidable 191 200 kroner innspilt.

Klikk her for å se Espens ulike andelslag i Eksperten til V65-løpene i Bollnäs mandag kveld.

I en herlig dobbel V5-meny på Leangen mandag, var vi aldri i tvil om V5A-bankeren. Litt større utfordringer er det i V5B-spillet, all den tid vi ikke velger storfavoritten 1 Pondus i V5-4B, men Frankie Boy løser trolig flokene i V5-2B.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Fra Stange på Hedmarken til Leangen travbane i Trondheim er det rundt 40 mil en vei. Når kornbonden Tor Wollebæk velger å ta den lange kjøreturen mandag for å pleie sin svært gode samarbeidspartner på Dovre, Ola M. Skrugstad, og hans to starthester i kveld, så kan du være helt sikker på at sindige og svært velkjørende Tor Wollebæk har klare ambisjoner. Den godeste Tor har trappet ned på løpskjøringen og driver som storbonde ellers på Stange, men han har vunnet 2 450 løp i karrieren, så han er uten tvil en av landets beste kusker.

I kveld kjører han 6 Lannem Frøyd i V5-1A og 6 Lannem Sølvi i V5-2A og sistnevnte blir vår soleklare V5A-banker på Leangen mandag. Fjerde sist gikk hoppa i nærkamp med vinneren av Biri oppdretningsløp i fjor, meget kapable Hongslojerven, men kom ikke forbi. I årsdebuten på Biri nest sist, galopperte hoppa grovt fra start, men gjorde en strålende opphenting til tredje. Vi varslet derfor kraftig for hoppa sist på Leangen, men gjestekusk Magne Olsen klarte ikke å kjøre feilfritt bak bilen og hoppa forsvant i dundrende startgalopp. I kveld er det voltestart og sjettespor og motstanden er rett og slett skral. En feilfri Lannem Sølvi taper ikke dette løpet og blir vår soleklare V5A-banker på Leangen i kveld.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 5-8 C: 4-7-1-3-9-2 D: 3

Frankie Boy innfrir
I V5-B spillet går vi altså mot storfavoritten 1 Pondus i V5-4B, og velger oss meget formsterke 4 Hongslo Gutten i V5-2B (som også er V5-4A). Frank Westberg er en av de flinkeste amatørkuskene på Leangen og etter at Hongslo Gutten underpresterte i fjor høst, har femåringen funnet en voldsom formtopp. Han hadde garantert slått 3 Hongslogutten uten oppløpsgaloppen nest sist og gjorde et solid seiersløp på Leangen for fjorten dager siden, slik han også gjorde på Leangen tredje sist. Han går opp en liten klasse denne mandagen, men formhester bryr seg ikke om slikt. Har Hongslo Gutten los på utfordrerne ut mot oppløpet, tror vi han slugger ned hele gjengen og bankerspiller i en ellers svært spennende V5B-omgang.

I V5A-spillet garderer vi dog. 3 Husankongen er den sannsynlige tethester, men liker kanskje sprint aller best. Sist kjørte Harald "Magic" Johnsen seg helt bort i seiersløpet til Hongslo Gutten. 11 Jærvsørappa skuffet som stor favoritt sist og fikk maks som treer da. 9 Engas Odin finner fortsatt ikke tilbake til knallformen, men er muligens litt på gang. Og vi kan fortsatt ikke slippe 10 Vorset Martin helt, kanskje er det Andre H. Stensen som får fart på denne.
Rangering V5-4A/V5-2B: A: 4 B: 3-11-9-10 C: 12-8-7-2 D: 5-6-1

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Tor Wollebæk og Ola M. Skrugstad kan få en fin kveld på Leangen mandag og i V5-1A, synes vi 6 Lannem Frøyd skal være et klart førstevalg. Han kunne ikke rå på kapasitetshester Tangen Jerven på Biri nest sist, men holdt flott til andreplass da. Galopperte seg bort på Biri sist, men på fart og kapasitet tror vi femåringen er best.

11 Durango står ypperlig til inne på pengene i dette amerikanerløpet, og vallaken har faktisk vært mye forbedret i sine to siste løp. Skal fortsatt smyge med, men Solhus fikser den biffen. 8 Tao Elda går opp en klasse denne mandagen. Gjorde trolig karrierebeste nest sist på Leangen, men kunne ikke svare gode Røyns Kasper fra tet på Bjerke sist. Det var det ingenting å si på, Røyns Kasper er en flott hest.

3 Sørengjo lanserte vi med dunder og brak nest sist til flott odds og Arne Nilsens flotte fireåring er i rask utvikling nå. 9 Drømme Jenta flyr mellom galoppene, men galopprisikoen er trolig 90 %. 5 Samayta fikk pluss i margen av oss sist mandag og kan være en riktig fin kantball her.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 11-8-3-9 C: 5-1-2-4 D: 11-7

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag.

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Hadde Atle Eggan vunnet litt oftere er det ikke utenkelig at vi hadde prøvd et bankerspill på 8 Yankee Hall her. Vallaken har fått to løp i kroppen etter lang pause nå. Fikk maks som toer i årsdebuten 25. februar og spurtet frenetisk til fjerde sist mandag etter et svært dårlig filvalg av Atle Eggan i den siste svingen. Springspor på 20 meter tillegg kan bety tidlig tet og da øker vinnersjansen ytterligere.

10 K.L.M. J.C. overrasket undertegnede ved å vinne fra dødens i sin siste start, men har hatt pause etter det løpet og bakspor trekker ned. På prestasjonen i seiersløpet 10. desember i fjor, skal han selvsagt tidlig på her.

9 Frosty Manana ble nummer fem i samme løp som Yankee Hall sist mandag, men er fortsatt avhengig av å få det servert. Billigere imot i kveld. Tredjevalget. 2 Prince Charming er en blant mange halvoutsidere i et løp det kan komme en smell.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 10-9-2 C: 1-4-6-3-7-12-11-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
- Min beste vinnersjanse for kvelden, var kommentaren fra Andre H. Stensen vi nådde ham på telefonen i morgentimene mandag på vei nordover fra Biri til Trondheim. Vi snakker om 1 Adorable som redebuterer i løpsbanen etter seks års fravær med svært fine treningsrapporter i ryggen. I billige omgivelser synes vi hoppa skal settes først her.

7 Fam Filiokus tetvant sist uten å imponere noe spesielt. Det er ikke tøffere i mot i kveld, men full vei er nok et lite minus. 6 Miss Ponderosa er god fra start, men ikke like tøff nedover oppløpet. Her kan hun vinne.

5 Midnight Spirit var vårt store drag for nest sist, men var svak for dagen da. Litt forbedret igjen sist og bør duge her. Lyng-hoppene 3 Moni Varenne og 4 Moni vic er heller ikke sjanseløse i dette svake feltet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 7-6-5 : 3-4-2

V5-3B - Varmblodshester. Ungdomsløp. 2140 meter voltestart.
6 Skylight Step og dyktige Amanda Robertson blir vår favoritt i et åpent ungdomsløp. Hoppa viser form både i trav og monte for tiden og har et flott startspor i volta her.

1 Donas Super Max har en flink kusk og et bra startspor. Har vist flott form på slutten og kan kanskje lede fra start til mål. 8 Super princess kan få ryggen på Donas Super Max underveis her og sammen med flinke Veronika Bugge er hoppa farlig da. Bak disse vrimler det av outsidere, men vi synes denne trioen skiller seg litt ut her.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 1-8 C: 2-4-3-10-12-11-9-13-7-5

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Vi byr på et glitrende spilledrag i dette løpet. 6 Vill Spik varslet oppadgående form nest sist og bekreftet dette sist mandag. Satt bom fast som klink vinner i seiersløpet til Skaugaprinsen og så helfrisk ut. Springspor på voltestart her og meget mulig Monika Fremstad kjører seg til tet direkte. Se opp.

1Pondus har aldri startet på sprint og kan garantert ikke forsvare sitt førstespor. Det skal ikke bli mye feil for megafavoritten her og vi kan ikke anbefaler bankerspill på Pondus over sprintdistanse, selv om han var sykt god i seiersløpet sist. 11 Vorset Ivers er på gang nå og holdt flott til tredje sist etter en tøff forsering til tet midtveis. 40 meter tillegg er ikke enkelt, men Vorset Ivers er kjapp i vei.

10 Slettvoll Rambo årsdebuterer etter langt fravær og trenger trolig løp i kroppen, men oppgaven ser fin ut på papiret for dobbeltmillionæren. 13 Dotterud Teddy gjør en spennende start, men har ikke fungert som best i sine to første løp etter lang pause.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 1-11-10 C: 13-7-4-2-5-8-9-3-12

V5-5B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det smalt skikkelig i et nesten identisk løp sist mandag og det er slett ikke utenkelig med en ny skrell her. Til 20 ganger pengene fløy 7 Viking Spirit inn til overraskende og overbevisende seier i et V75-løp på hjemmebanen for halvannen måned siden. Den fordums ungheststjerne kan ha fått en ny vår hos Magne Olsen og vi setter hesten først tross et sjanseartet spor.

5 M.T. Ego Trip var altså den meget overraskende vinneren sist mandag og selv om vallaken smøg med i tredje innvendig, så synes vi han kjempet godt nedover oppløpet. Er rask fra start, men Stensen varsler ryggløp og da må det selvsagt løse seg. 2 Super Bluff fikk et håpløst løp sist mandag og må være unnskyldt i det løpet. 1 Somzagt er ingen stjerne, men står fint til her. 11 Wilson Creation har vi jaktet nå på slutten og elleveåringen fullførte flott sist, men har trukket et svært vanskelig spor i kveld.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 5-2-1-11 C: 8-4-3-9-12-10-6