*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Kuskebytte gjør susen

Foto: Hesteguiden.com

Fartsfylte Røste Mo får Jomar Blekkan i sulkyen og vi bankerspiller direkte. Sjekk våre Leangen-tips.

02.05.11 12:35

Sportspills meny mandag:
Trav Drammen: Storfavoritten innfrir?
Oddsen: Norwich på vei mot Premier League

Mandag er det travkveld både på Leangen og i Drammen og ingen doble V5-omganger da. Det setter vi veldig pris på, da vi synes det er mye morsommere å spille til baner som kun har et V5-spill.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

På Leangen er det en svært flott meny denne mandagskvelden og det kan ligge flotte kroner i luften. Når vi da ser at den flotte femårshoppa til Sven Tore Jacobsen får Jomar Blekkan som kusk istendenfor Magne Olsen var vi ikke mye i tvil om bankerspillet denne mandagen.

Røste Mo hang flott med til fjerde i et V75-løp på Leangen i sin siste start (Gjerv Prinsen vant). Nest sist galopperte hoppa i et godt angrep på siste borte og tredje sist tok hoppa en kontrollert seier. Mandagens motstand er klart overkommelig (selv om det er mye bra hest på Leangen) og vi synes dette ligner en skreddersydd oppgave. Jomar Blekkan er klart mer offensiv i sulkyen enn Magne Olsen, og får også gjerne litt mer fart på hestene.

Uten galopp må dette dreie seg som en solid vinnersjanse. Gledelig nok er heller ikke Røste Mo favoritt (krysset av på 40% mandag formiddag og andrevalg bak Solli Mai), men dette kan selvsagt endre seg litt utover dagen.

4 Solli Mai og 9 Nuuk hadde et nappetak om seieren sist, men vi føler at ingen av disse har kapasiteten til vår banker. 8 Sjurlykka er en bra sprinter som var uheldig sist, mens 12 Hjelset Lissi har fart i kroppen, men trolig trenger hoppa et løp i kroppen.
Rangering V5-3: A: 6 B: 9-4-8 C: 12-10-5-3-1-7 D: 11-2

V5-1:
Bjørn Garberg er veldig optimistisk med den store favoritten her, 4 Viking Queen. Den amerikanskfødte hoppa har fått to løp i kroppen nå etter langvarig fravær. Første gang fullførte hoppa flott til andre bak gode Oliver V.P. Sist blåste hoppa til tet, men galopperte i føringen etter 700 meter (sparket etter sigende oppi et sulkyhjul). Nå tror Garberg på tet hele veien. Vi stoler foreløpig ikke helt på hoppa, og hun møter et par fine konkurrenter her.

2 C.C. Loco Motive ble kjørt i overkant offensivt av Tom Erik Solberg i et V75-løp på Biri i sin siste start og trøtnet naturlig nok på slutten. Nest sist var hoppa veldig flink treer i et V75-løp på hjemmebanen Leangen (D.J.'s Lover vant det løpet). Er under utvikling og kan ta karrierens første seier. 6 April Fox vant selv med startgalopp sist, det var riktignok mot enkel motstand, men svensken har nok mer å gå på.

10 Mr. Seaman har fått to løp i kroppen og skal ikke glemmes helt her. Selv med grov startgalopp sist, var han ikke langt bak vinneren. 1 Rose News blir endel spilt, men vi har ingen tro på at denne får med utfallet å gjøre. Dette er ingen stjerne. 8 Cadeaux innledet lovende i fjor som treåring, men har ikke vist noe hittil i år.
Rangering V5-1: A: 4 B: 2-6-10 C: 8-3-9-1-7-12-5-11

V5-2:
Ni varmblodshester på farten her over 3140 meter og det tror vi ikke gagner favoritten 4 Lython Abroad som kastet inn håndkleet skuffende lett etter å ha fått dirigere i tet sist. Nest sist var hesten brenngod seierherre på 13.6 på en sprint. Vi tror ikke 3140 meter er melodien for Brækken-traveren med mindre han får rygger i det lengste.

Vår favoritt blir 7 Fill Joy Dream som ihvertfall står distansen og så sent som 14. mars vant en 2600 meter. Her blir det trolig tidlig tetkjenning og dersom ikke tempoet blir for høyt, må det være en fin sjanse. 6 Lyon N. har også fordel av distansen og er i flott form. Dersom det klaffer med ryggene underveis, og Arve Sjoner er litt mer våken enn ellers er Lyon N. med og gjør opp om seieren.

3 Hydrargyrum avsluttet strålende sist og står 20 meter bedre til enn Lython Abroad. V75-vinneren 8 Haveaheart trives ihvertfall på distansen, men formen er usikker om dagen. Det er den også for svenskegjesten 1 Lucky Gold, men med Atle Solhus i vogna fra spor en skal niåringen vies litt oppmerksomhet.
Rangering V5-2: A: 7 B: 6-3-4 C: 8-1-5-9-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4:
Også dette løpet er skrevet ut over 3140 meter og disse hestene er langt mer uvant med en slik styrkeprøve og her er det skummelt. Vi lanserer en frekkis og setter 10 Quai De Chene først. Ingen tvil om at denne karen behersker denne distansen. To løp i kroppen nå, og denne gjengen skal Fou de Chene-sønnen være på talefot med.

1 Fischer Gold gikk en strålende sisterunde sist og hentet 60-70 meter på lederen i løpet av de siste fem hundre metrene. Langløp passer perfekt og vallaken må ha et bra bud på seieren her. 3 Boggy Victoria spurtet strålende i V75 sist etter innvendig løp. Distansen er et spørsmålstegn men hoppa er i form.

Det er også 12 Remolino som endelig fikk fullklaff sist. Fra spor tolv velger trolig Stensen et opplegg i køen, så får vi se om Remolino også behersker denne distansen. 4 Prince Platini skuffet oss sist, men vi tror formen sitter i og skal ikke glemmes her. 5 Mombasa Vu var svært uheldig i den siste svingen sist og dersom den lovende fireåringen takler distansen skal også den passes.
Rangering V5-4: A: 10 B: 1-3-12 C: 4-5-6-9-8-2-11-7

V5-5:
Det er ikke mye tvil om at 6 Solør Stegg er den beste hesten i V5-finalen. Ja, kusk Jomar Blekkan mener sågar at hesten kan trave ned mot 25-tallet på en rask sprint. Men fireåringen er notorisk ustabil og galopperer titt og ofte, og sprint kan ikke være en fordel for denne karen.

4 Fykeneld dundret til tet og vant lett som et sjuendevalg på Biri 5. november i fjor og sikret oss en V5 på over 33 000 kroner. Var litt utafor i sine to siste starter rundt nyttår, men har nå fått ladet batterien noen måneder. Fykeneld er alltid god etter pause, og kan lede dette hele veien. 3 Trønder Pipo var sjanseløs mot Solør Stegg i et samløp for tre uker siden (men var også litt uheldig i den siste svingen), man favoriseres klart av at det sprint i kveld og Solhus-traveren må regnes her.

7 Kvamdals Jo er i flott form, men fra spor sju blir det sjanseartet på en rask sprint. Fra bakspor kan både 11 Marmorjenta og 10 Arnblessen blande seg inn i leken, men det krever at lederhestene holder høyt tempo. 2 Skjeggemina satt bom fast sist ( i seiersløpet til Kvamdals Jo og så ut til å ha krefter spart).
Rangering V5-5: A: 6 B: 4-3-7-11 C: 10-2-12-5-9 D: 1-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.