Kuskekomet med V5-nøkkelen?

Foto: hesteguiden.com

Herman Tvedt (18) er det nye stjerneskuddet i Bergen, og kometen styrer i kveld bankerkandidaten Thoj Story.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Skuddårsbarnet Herman Tvedt er født 29. februar, og hadde dermed ikke bursdag i år. Nå er kusketalentet 18 år, og "Bursdagen" kan han feire på Bergen Travpark i kveld med Thoj Story. Pappa Rolf Tvedt har vunnet 745 løp, og er nok stolt av sitt avkom. På kun 36 starter har Herman vunnet hele ti løp, og det er en imponerende statistikk på unggutten.

Kun galopp imot
I kveld kjører han altså 2 Thoj Story i V5-1, og normalt leder vallaken fra start til mål. Årsdebuten var av godt merke, mens vallaken var i galopphumør for en uke tilbake. Kveldens konkurranse er ikke avskrekkende, og trolig er det bare galopp som kan skrinlegge seiersplanene, i et løp som ellers er vidåpent dersom ikke favoritten gjør kort prosess.

6 Super Fest Boy har innledet lovende, men har tjent pengene sine fort. 1 Runday's Power var veldig bra i vinnerløpet sist, og fra førstespor er det ikke utenkelig at uerfarne Susanne Evensen Rasmussen holder hesten i tet hele veien.

Duell?
Et lite, men severdig felt i V5-3 der hjemmehåpet 6 Uppercut Flevo skal få bryne seg på formtoppede 5 Investor G, som tar turen fra Forus. Sistnevnte er i knallform, og Geir Mikkelsen klemmer nok til direkte og vil kjøre alt det går for å holde opponenten ute. Uppercut Flevo vinner stort sett hver gang hjemme i Bergen, og vi ser for oss et herlig oppgjør mellom favorittene.

Skulle de kjøre for tøft kan det dukke opp en joker i leken. 4 Bobbyleebob var spådd en lysende karriere etter å ha vist kjempetalent som unghest, men skader har satt en stopper for de planene. Comebacket sist var svært lovende, og han får en plass på vårt største spilleforslag.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Kan Bobbyleebob utfordre favorittene i V5-3?
Kan Bobbyleebob utfordre favorittene i V5-3?

Seiersløse så langt...
Ingen av hestene har vunnet løp hittil i år i V5-2. 5 Fodnes Corrado viste sist at formen er veldig bra, og har gunstige betingelser. 1 Spikvalla var ikke som best sist, men skal normalt kjempe om seieren i et løp som dette. 3 Søndre Prinsen vinner ikke på bestilling, men har kvaliteter for triumf om han yter sitt beste. 4 Eng Støvern er oftest på trippelen, men har vond for å vinne løp. Sprinteren var dog bra sist, og kan trekke det lengste strået i kveld.

Åpent, og lås på to
1 Husanguten får tipset i fjerde avdeling i sitt revansjemøte med 5 Lykkje Liv. SIstnevnte ble for sterk i en jevn duell sist, men nå tror vi Husanguten er tilbake på valen. 4 Vertigo Faks har fine kvaliteter, og feilfritt skal vi ikke kimse av den røde fireåringen. 2 Huseby Sara holder dunkel form, men skal være mer enn god nok til å legge dette feltet bak seg. 8 Lørje Elden og 10 Voje Flora er blant flere outsidere.

Vi føler oss ganske sikre på at to hester er nok i V5-finalen. 7 Kremson var god sist torsdag, og med samme innstilling tror vi han slår 6 Rigel Odin. Sistnevnte radet opp seire siste del av fjoråret, men har måttet nøye seg med to andreplasser i årets starter. Sprint er distansen, og han leder normalt i det lengste.

”Nå kan du følge Ola og Håkon på Facebook”.

Ekspertforslag
Til løpene på Bergen travpark har vi satt opp tre V5B-forslag på hhv 80, 480 og 1440 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her.

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen på nrk.no nett-tv i kveld.