Kusken er lyrisk!

Foto: hestguiden.com

Det går strålende rapporter på Sebson Senator til løpene på Bjerke i kveld, og når vi tidligere har hatt veldig sansen for dagens skrik, garderer vi ikke. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Undertegnede tar ikke alt for god fisk når trenere og kusker uttaler seg om de enkelte hesters vinnersjanser. Men denne gangen har Jomar Blekkan et hardtslående argument for hvorfor 11 Sebson Senator i V65-2 kommer til å vise seg frem i en kraftig forbedret utgave i årsdebuten etter lang pause. For når det er snakk om et prøveløp på flotte16.5 full vei, ja så har vi ikke vanskelig for å tro på ham.

Slått ved den anledningen var Kristoffer Bean med noe nær en halv million i grunnlag, og etter sigende skal sisterunden ha blitt gjort unna på 15.0. Det er sterk kost, og når vi ikke synes at de øvrige konkurrentene i løpet holder veldig høy klasse, satser vi på at dagens skrik innfrir forventningene i kveld.

Vi likte svært godt 5-åringen i fjor (virket til å være i rivende utvikling før han ble borte etter den siste triumfen, og dette er snakk om en herlig type), og det var en kraftfull avslutning den storvokste Mo Monet Hanover-sønnen leverte ved triumfen på fine 17.2 full vei i den siste starten (bakket seg ut fra rygg leder i den siste svingen).

Den antatt tøffeste i mot, 9 Blaze Of Glory tok seg av enkle Sophies La Belle ved triumfen på 16.9 full vei i den siste starten, og selv om seieren til slutt ble av den kontrollerte sorten, tror vi ikke det var så veldig mye å gå på (og hun må vel fortsatt tilmåles en viss galopprisiko). Et billig lunsjløp tok 1 Zorgwijk Kabota seg av ved triumfen på 16.8 full vei i den siste starten (etter at de der fremme stod nærmest stille til slutt, etter en tøff førsterunde), men i kveld blir 4-åringen kraftig overflydd ned startsiden (og da blir det sjanseartet).

Tilbake etter litt pause kommer tøffe 8 Wendy Way, men fra dette sporet ser det litt tungt ut å gå helt til topps første gangen ut. Nei, etter at vi har tatt en nærmere titt på de argeste konkurrentene, kan vi ikke skjønne annet enn at Jomar Blekkan setter seg opp bak en hest med solide vinnersjanser, og når vi ikke er veldig sugne på å banke den galopplystne storfavoritten 2 Ovedølen i V65-5, lar vi dagens stallskrik stå ugardert.

Vår rangering: A: 11 B: 9-1-8 C: 12-6-4-3-2-10-7 D: 5

V65-1, 2140 meter voltestart
Et flott tidsløp for kaldblodshester venter oss i innledningen på denne rebusen (i et løp hvor vi mener fire hester hever seg klart over mengden), og vi tror at 2 Lome Brage kan vise seg å bli alt annet enn lett å fange fra tet,. Sprettlett ved triumfen på 32.4 full vei (rundt 31.0 siste tusen) fra den posisjonen i årsdebuten etter lang pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Dog svært svake konkurrenter 4-åringen la bak seg ved den anledningen, og vi er litt usikre på hvor mye det var å gå på (uansett fin stil på H.G. Balder-sønnen nedover oppløpet).

Det er neppe noen av dagens konkurrenter som matcher 14 Balder Stjerna på fart, men trener og kusk Morten M. Ottersen sikter nok på å gi 4-årshoppa et snilt opplegg første gangen ut etter lang pause. Vrir trolig ikke på i eget angrep via tredjespor tidlig, og da spørs det hvor langt frem det er til tethestene ut i oppløpet. Ikke som beste i de to siste startene før hvilen (etter sigende syk), men forut for de startene var den lovende hoppa veldig god i fire strake seiersløp.

Utvikler seg stadig gjør 5 Gylden Kongen, og 4-åringen til Bent O. Wigdal virker til å være en type som tåler et tøft opplegg underveis. Vant på fine 30.3 på en upassende kort distanse i den siste starten uten å være helt som best, men vi tror dagens forutsetninger passer langt bedre. Det er ikke så verst kapasitet på 11 Engtun Blesen, men formen etter litt pause er uviss. Et veldig godt tak på 5-åringen har champion Eirik Høitomt hatt tidligere (vunnet to løp med Elding-sønnen), og da krysser vi tidlig.

Vår rangering: A: 2 B: 14-5-11 C: 12-15-10-7-4-6-1-13-8 D: 3-9

Annonse: Øivind Grøstad er i Grand Prix-rus og åpner V65-ballet på Bjerke med en vanvittig 40-oddser

V65-3, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp med litt uvante forutsetninger for de fleste av deltagerne (stort sett autostart som gjelder for disse hestene) venter oss i den tredje avdelingen, og på vårt store system åpner vi opp for at det kan komme en smell i dette løpet. Det er således ikke helt enkelt å forutse posisjonene ut av den første svingen, men uansett opplegg underveis blir trolig 9 Lincoln Frontline vond å stoppe på ny.

Som forventet ble 7-åringen overflydd ned startsiden i den siste starten, men når de ikke fylte på utvendig kunne Geir V. Gundersen kjøre seg til tet ut på den første langsiden. Siden var det ikke snakk om saken, og seieren til slutt ble av den kontrollerte sorten på fine 14.5 full vei. Så klart rappere ut ved den anledningen kontra løpet på Biri i den nest siste starten, og med tilsvarende innsats som sist sitter fort den andre strake triumfen.

Kraftig på gang er 15 Big City Rambler, og dersom kusk Trond Jervan treffer starten sånn noenlunde fra sitt springspor på 20 meter tillegg (har løpesnor, og da bør det kunne gå greit), tror vi på en topp vinnersjanse. Bom fast til slutt ved fjerdeplassen på 15.1 over en sprint i den siste starten, og eieren melder om at fjorårets Derby-toer har fått det litt skarpere i trening i det siste (og da venter han ham ytterligere skjerpet til kveldens dyst).

Det er litt uvisst hvordan 1 Macho kommer seg av gårde fra start, men med feilfri avgang bør 7-åringen kunne blande seg inn i striden helt der fremme. Ikke helt som best i vinter, men kapasiteten er udiskutabel. Tatt bort i et rent speedoppgjør ble 10 Global Jinx i den siste starten fra utvendig posisjon, men dagens forutsetninger passer Ottersen-traveren langt bedre. Viste fin form forut for den starten, og vi tror på en topp vinnersjanse for 17-prosenteren i spillet.

Vår rangering: A: 9 B: 15-1-10 C: 8-4-13-6-3-5-12-14 D: 11-7-2

V65-4, 2140 meter voltestart
Et flott hoppeløp med hester fordelt over tre distanser har vi å se frem til i den fjerde avdelingen, og vi har vondt for å se at hestene fra lengste tillegget kan komme inn i matchen, på en rask sommerbane, mot hester som går like fort som dem fra strek og 20 meter tillegg.

Det var ikke noe drag i 6 Trineline ved andreplassen på 26.8 full vei som storfavoritt i et V75-løp i den siste starten, men ved klaff på løpet med fine rygger i det lengste i kveld, ja så er det neppe noen som kan svare ut den speedige Järvsöfaks-datteren til slutt (på sitt beste).

Cato Antonsen skrider trolig offensivt til verks bak 7 Indregaards Lilja (slett ikke utenkelig at denne hoppa sitter i teten ut av den første svingen), og på en arena den steintøffe Spikeld-datteren trives fortreffelig på krysser vi på alle bonger. Strålende innsats til sølv på 26.6 full vei i den siste starten (etter tidlig galopp), og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt.

Det skal bli interessant å se om Vidar Hop velger å sitte foran med 5 Brødsjø Stina, og etter å ha gått en del løp i køen er det slett ikke utenkelig at 5-årshoppa nå kan være klar for å "taue" et felt rundt. Sist hun ble prøvd i tet endte det med en totalt overlegen V75-triumf på Momarken, og da får 26-prosenteren i spillet en plass på våre to største spilleforslag. Der krysser vi også av for formsterke 10 Laeskog Ronja (blir bedre og bedre nå), og da mener vi at vinneren skal være nevnt.

Vår rangering: A: 6 B: 7-5-10 C: 14-9-12-4-1-15-8 D: 11-3-2

Annonse: Øivind Grøstad klokket en hest til 11.3/500m nylig og det er ikke favoritten Vegas Yankee i V65-6

V65-5, 1609 meter autostart
Vi finner dagens største favoritt i dette sprintløpet for kaldblodshester i form av 2 Ovedølen med sine voldsomme 84 %, og i en feilfri utgave er det neppe snakk om saken. Dog galoppert i alle sine tre sprintløp for Høitomt, og selv om Bork Rigel-sønnen vant med innlagt galopp ved triumfen på flotte 26.1 over aktuell distanse i den nest siste starten, er det ikke dermed sagt at han gjør så i kveld.

Championen må virkelig ”kjøre hest” for å holde 5-åringen i trav (og vi tror det er fryktelig små marginer som gjelder mellom seier og disk), og med en mur av svært startkjappe konkurrenter rundt seg, er galoppfaren overhengende stor. Vi synes således at han ikke kan forsvare sine 84 %, og vi tyr da til garderinger på samtlige spilleforslag.

En naturlig utgang på vårt store system er det dog snakk om, men hesten å spille i DD (helt annen spilleform dette, og til fire ganger pengene mot favorittene i bånn er ikke Ovedølen spillbar) er 9 Are Odin snakk om. Sistnevnte har hatt en litt famlende innledning på årets sesong, men vi mistenker at 5-åringen nå er på vei mot full form.

Det var på denne tiden i fjor at Moe Odin-sønnen startet en seiersrekke som til slutt skulle inneholde hele seks strake triumfer, og vi synes 10-prosenteren i spillet leverte en positiv avslutning til femte på 30.3 full vei i et V75-løp i den siste starten.

Uforandret fin form holder 3 Myklejenta (og travet har stemt bra i de to siste startene), og at 5-årshoppa kan flytte på beina over dagens distanse viste hun ved triumfen på fine 28.7 i den femte siste starten. Vi synes desutten at Nordli Svarten-datteren så veldig avslappet og fin ut, når eier Sverre Skrugstad selv sist satt i sulkyen, i et seiersløp i Drammen tidligere i vinter.

Full form er det på 10 Drivknekten (vant sprettlett på fine 29.1 full vei i den siste starten), og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet (på vårt store system krysser vi dog av for ytterligere fire hester).

Vår rangering: A: 2 B: 9-3-10 C: 1-7-8-11-6-5-4-12

V65-6, 2100 meter autostart
Høy klasse på en del av deltagerne i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi kan ikke med vår beste vilje se at ikke vinneren er å finne blant våre tre utvalgte. Som svært sannsynlig tethest setter vi 2 Tourbillon fremst, og etter den flotte innsatsen i et V75-løp i den siste starten, tror vi Gottling-traveren blir svært vanskelig å slå i kveld.

Leverte en strålende avslutning ute i banen ved den anledningen, men en ulykksalig målgalopp (undertegnede synes da vitterlig at hesten var over mål før galoppen kom, men det er annen skål), gjorde sitt til at en fremskutt plassering gikk fløyten. Ganymede-sønnen virker til å være i rivende utvikling, og dette kan være snakk om en hest for de store 4-årsløpene senere i sesongen.

Per O. Midtfjeld har gjort et godt stykke arbeid med 3 Vegas Yankee, men så hissig som 4-åringen opptrådte de første fire hundre meterne i den siste starten velger nok den dyktige treneren et ryggløp også i kveld, for å bygge enda bedre psyke på den flotte Muscles Yankee-sønnen. Det løste seg dog til slutt ved triumfen på flotte 14.9 full vei i den siste starten, og med perfekte luker til slutt også denne gangen, kan det være slik at den andre strake triumfen sitter klokkerent.

Samme klassen som de to favorittene holder ikke 9 Beak`s Super News, men også dette er snakk om en hest i rivende utvikling. Grov galopp ned startsiden i den siste starten ble reparert til en premie på fine 15.3 full vei, og dersom det skulle gå et stykke tid før favorittene der fremme i front blir enige om posisjonene, kan 24-prosenteren i spillet profitere på dette til slutt (og sporet er jo da helt perfekt i kveld, og da krysser vi på våre tre største spilleforslag).

Vår rangering: A: 2 B: 3-9 C: 6-1-5-4-7-10-12 D: 8-11

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 128, 384, 768 og 2172 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.