Kuskene vurderer sine V75-sjanser

Her kan du lese hva flere optimistiske kusker og trenere mener om mulighetene i dagens V75 på Drammen travbane.

Her finner du Nettavisens tips til V75-løpene.

V75-1
- Jeg er sikker på at jeg har den beste hesten i 4 Lome Knekten. Det er bare så synd at han ødelegger for seg med alle galoppene underveis. Den eneste konkurrenten han har, er ham selv. Det er en veldig spesiell hest, men han er både veldig hurtig og sterk som en okse. Jeg har skodd ham om nå, og jeg håper det kan hjelpe på galoppfaren. I Kongepokalen gikk han i overkant 30.0a/2100m med tre galopper underveis, det skal rekke langt her. Svingene og baneprofilen på Drammen har ingen ting å si for ham, for kaldblods betyr ikke sånne ting så mye, farten er langt fra den samme som for varmblods. Nå har jeg satt opp igjen Gunnar Austevoll som kusk, han har ikke galoppert med hesten enda. Håper den trenden fortsetter, for da vinner vi på lørdag, uttaler hestens trener Kjell Teigen.

- 7 Søyset Kaos har utviklet seg mye den siste tiden, og at han står tjue meter foran 12 Bleke Kongen, tror jeg kan bli avgjørende for utfallet. Å hente tillegg på Drammen er vanskelig, men tjue meter er i alle fall overkommelig. Formen til 7 Søyset Kaos er på topp, det beviste han etter en veldig tung reise sist. Han takler alle baneforhold, distansen har ingen betydning og reise takler han fint. At Asbjørn Mehla setter seg opp i sulkyen, er vel heller ingen ulempe. Jeg synes han har en god vinnersjanse, sier Noralf P. Brækken.

- 12 Bleke Kongen, som jeg kjører selv, har virkelig fått vist seg fram i vinter og gjør alltid sitt beste. Vi står derimot veldig vanskelig til med førti meter tillegg på blant andre 4 Lome Knekten. Det blir veldig tøft å gå til topps nå, selv om formen er bra også der i gården. Jeg må selvsagt prøve å kjøre til, men jeg synes han er mer trippelaktuell enn seiersaktuell, sier Noralt p. Brækken.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V75-2
- 8 Aron Swiss er i brukbar form, men har fått et elendig spor. Det blir vanskelig å hevde seg herfra, for han er avhengig av en fin posisjon underveis for å være med i toppen. Vi kjører etter en best mulig premie, forteller Gunnar Austevoll.

V75-3
- På Forus gikk det meste galt for 2 Madame Lux. For det første reiste hun dårlig og fikk i seg lite mat og vann. For det andre ble løpet helt feil med tolvtespor og dårlig start, og når hun endelig var på vei fram, ble det bråstopp foran henne. Hun avsluttet brukbart, men jeg er litt skeptisk etter den starten, det er bare ei uke siden. På den andre siden, er formen bra og hun har gått flere fine løp i det siste, så det er ikke umulig. Sporet er fint og hun er rask fra start. Skulle hun komme foran, prøver vi å sitte der, men hun er egentlig best bakfra. Hun har dessuten møtt mye bedre hester enn dette, og bør med på en gardering, synes Kjell Teigen.

- 7 Sawiesa har nok bedre form enn raden. Hun er behandlet i halsen etter siste starten, og det forklarer nok innsatsen på Bjerke sist. I et hoppeløp som dette, er hun ikke helt borte på kapasitet, men vi kjører for en best mulig premie i første omgang, uttaler Gunnar Austevoll.

V75-4
- 1 Just Around Midnight er jeg fornøyd med dersom han klarer trippelplass. Det er fine penger å kjøre om i rikstotoen, så får vi med en god premie er det bra. Sporet kan bli en felle, for han er nok ikke rask nok til å forvare sporet. Han var bra sist etter pause, og har normalt gått fram med det løpet i kroppen. Vi er overlatt litt til tilfeldighetene fra dette sporet, men jeg håper det løser seg, sier Kjetil Djøseland.

- 12 Memory of Ramando står dumt til og har et hardt løp grunnlagsmessig. Han er litt ustabil og kan fort galoppere, men hvis han er i rett humør, er han kanskje verdt en strek. Vi kjører derimot først og fremst etter en best mulig premie, sier Gunnar Austevoll.

V75-5
- 5 Nording sto på tappert etter reise i tredjespor og dødens sist. Han er litt opp og ned fra start, men om han kan være med der framme direkte, skal han ikke glemmes. Jeg har litt tro på ham lørdag og synes løpet ser åpent ut på forhånd, forteller Gunnar Austevoll.

- 12 Mjølner Faks har fått det verst tenkelige sporet. Selv om han trener fint, byr han ikke til i løp for tiden. Det blir i alle fall iskaldt herfra, og jeg må være fornøyd om vi får en premie, sier Kjetil Djøseland.

V75-6
- 1 Dark Action har et fint løp, og fra dette sporet vil jeg selvfølgelig prøve å beholde teten. Han har vært såpass stabil og god i det siste at jeg regner ham som min beste vinnersjanse lørdag. Svingene tror jeg ikke skal by på noen problemer for ham, selv om han har en krevende aksjon, vurderer en optimistisk Gunnar Austevoll.

- 3 Dante Topspin er kjapp i vei, så jeg vil gi gass nedover startsiden. Enten overflyr vi 1 Dark Action, eller i beste fall klarer vi å smyge ned i ryggen på Austevoll. Hesten er i kjempeform, og han overrasket meg med fin innsats sist. Jeg tror han takler både baneprofilen og reisen, men vi må ha litt klaff i V75-sammenheng. Å vinne blir nok tøft, men jeg håper vi er med på trippelen, sier Kjetil Djøseland

V75-7
- Det er klart at 8 Stolt Embla har en meget god sjanse til å vinne dette feilfritt, men hun er ikke av de mest pålitelige. Hun kan galoppere når som helst, og det har hun ikke tid til i V75. De på strek er nok ikke de verste konkurrentene, så jeg kommer til å satse fremover direkte. Kommer vi oss til tet, er det lettere å holde henne på beina og mulighetene stiger. Jeg anser henne heller som en stor outsider enn en favoritt, sier Gunnar Austevoll.

- Så lenge 14 Neastjerna får ha med seg stallkompiser, er hun mye mer avslappet. Derfor prøver vi denne gangen ned på fredag og overnatter. Hun innehar enorme fartsressurser, men hun er ikke stø på beina. Sist galopperte hun to ganger, men avsluttet lynkjapt og fikk premie. Hvis hun skulle holde seg til trav, tror jeg hun gjør opp om seieren, forteller en optimistisk Noralf P. Brækken.

Kilde: rikstoto.no