Kuskene vurderer V65

Lars Anvar Kolle håper å lede hele veien med Espe Viktor, og Kjell Teigen er som vanlig optimist med sine hester. Det og andre trener og kuskevurderinger kan du lese her.

Her finner du Nettavisens tips til V65-løpene på Bjerke.

V65-1
- 1 Athletic History er en spesiell hest. Han er fikset på og trener positivt, men det er vanskelig å si om han kan utnytte kapasiteten sin i løp. På Biri avsluttet han veldig fint fra sisteplass og han skal ha gått fram med det løpet i kroppen. Han har vært strøket en gang i ettertid, men det var bare et lite sår i kodebøyen som gjorde at han fylte litt i koden. På Bjerke i kveld står han nydelig til og lederrygg på favoritten hadde vært perfekt. Vi har ikke vinnerambisjoner med ham og er fornøyde med en god premie, uttaler Sigbjørn Kolnes om hesten som trenes av hans samboer Gry Slattum.

- 8 Jenkas Tuffing er en tøffing, som står i stil med navnet. Vi har ikke hatt ham i så mange uker og det er vanskelig for meg å vurdere ham nå. Jeg må nesten se ham i løp før jeg kan plassere ham mer. Sporet ble litt kronglete, men jeg håper det kan løse seg likevel. Galoppene har vært tilfeldige og han virker ikke til å være av den usikre sorten. Kapasiteten er stor og han kan selvfølgelig vinne, men jeg synes han hører hjemme i outsiderrollen første gangen ut, sier Lars Magne Søvik.

- 15 Face the Enemy er en hest som trives med å være med i front. Han står vanskelig til nå og en trippelplass kan være innen rekkevidde om han får åpning til slutt, sier Lars Magne Søvik.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V65-2
- 2 Tegner Rapptus fungerte veldig fint sist. Jeg har håp om en trippelplass, men det kan bli litt tøft å vinne, tror Lars Anvar Kolle.

- Det var litt av et prosjekt å ta fatt på 5 Tunge Faks. Han hadde store problemer med travet og vi har behandlet ham for mye rart. Vi kastrerte ham i vinter og det har nok også hjulpet mye. Han er ikke helt hundre enda, men jeg har god tro på å få ham til før de store årgangsløpene. Kapasiteten er overlegen i forhold til de andre konkurrentene her, men det er litt tidlig å si at han er noen sikker vinner. Hvis han går feilfritt, skal det i hvert fall være en meget god vinnersjanse, synes hestens trener Kjell Teigen.

V65-3
- 10 Only Audition er en fin og spennende hest vi har hatt ei stund på stallen. Jeg har ikke sett ham i løp enda og jeg vil ikke være for ambisiøs på forhånd i årsdebuten. I likhet med Jenkas Tuffing er han en outsider som kan hevde seg direkte, men jeg vil se dem gå løp for oss før jeg sier for mye. Han har ikke gått autostart før, men han er en kald og rolig hest som helt sikkert takler det. Vi kommer ikke til å kjøre noen startvognprøve heller, for vi har bakspor og skal gi hesten et fint løp første gang ut, forteller Lars Magne Søvik.

- 11 Clean Gold kommer tilbake etter lang pause. Vallaken har hatt problemer med knærne. Han var ute på tung bane i prøveløpet, fungerte da fint og står ikke tilbake for noen her, sier Lars Anvar Kolle.

- 12 Reado November skuffet veldig på Jarlsberg i sin siste start, men var halt da. Nå er han behandlet og ser finere ut enn noen gang. Vi kjørte hurtig med ham på fredag og jeg var veldig godt fornøyd med ham da. Han skal være godt forberedt og kan vinne direkte, men det er flere gode her som jeg har stor respekt for. Sporet betyr ikke all verden, siden det er på slutten han gjør løpene. Hvis de kjører litt radig unna i front, er det ikke umulig at vi rekker fram, men jeg synes han bare er en av flere vinnerkandidater i kveld, sier Sigbjørn Kolnes.

V65-5
- Det er 4 Ebbes Igor L.J. vi har størst vinnertro med innen V65-ramma onsdag. Han er sprutredd og hoppet direkte fra start i debuten, men han kom veldig fint tilbake og ble tredje. Nå har vi spor i fremste rekke og sjansen for feilfri avgang er mye større. Han er også hurtig fra start og kan komme direkte til tet, men vi er ikke redd for dødens heller. At han kan gå i front, er uansett det beste. Den lange distansen tror jeg bare er en fordel, for han er rolig, regulerbar og sterk, forteller Lars Magne Søvik.

- 6 Jitterbug skuffet sist, men er nok bedre med det løpet i kroppen. Han er rask ut, men skal uansett ha rygg over den distansen. Hvis det klaffer maksimalt, kan han knipe en trippelplass, sier Lars Magne Søvik.

V65-6
- 2 Espe Viktor vant enkelt i billig lag sist. Han har utviklet seg fra start til start, og jeg håper på å lede fra start til mål, sier Lars Anvar Kolle.

- Jeg synes 11 Perle Spik bare blir finere og finere i trening, og tør påstå at han aldri har vært i bedre forfatning. Det er jo en elitehest på kapasitet! Årsaken til at han ikke har vært ute på en stund, er at han rett og slett har manglet løp. Formen mener jeg skal være intakt og han står perfekt inne i løpet. Sporet er ikke noe bra, men han hentet førti meter på Atom Lynet nest sist, og gikk en forrykende siste fem hundre meter. Sprint skal passe bra og vi satser på å gå i rygger og ligge på vent, da speeder han fryktelig fort. Han er ingen banker, men har en fin sjanse hvis det skulle løse seg litt, synes Kjell Teigen.

Kilde: rikstoto.no