Kuskene vurderer V75

Her kan du lese hvordan blant annet Åsbjørn Tengsareid, Vidar Hop, Gunnar Austevoll og Asbjørn Mehla vurderer lørdagens V75-sjanser.

Her finner du Nettavisens V75-tips.

V75-1
- 4 Valdres Bruden var jeg ikke fornøyd med sist, men hun har vært god ellers. Jeg håper å komme meg foran, og derfra kan Valdres Bruden være en luring. Hun har vært god i høst og møter ikke direkte avskrekkende motstand, synes Vidar Hop.

- 11 Vår Frøya har hevdet seg bra i hoppeløpene, og kjemper normalt der framme. Sporet ble bra på tillegg og hun er forholdsvis kjapp i vei, så jeg håper vi får en fin posisjon. Formen skal fortsatt være bra. Med klaff kjemper vi om seieren, sier Åsbjørn Tengsareid.

V75-2
- 1 Ocean Prince klemmer jeg til fra start med i håp om tet hele veien. Hesten har vunnet svært enkelt to ganger på rad, og det blir ikke enkelt å stjele teten fra ham. Jeg har god tro på topplassering, sier Vidar Hop.

- 11 Hallys Comet har vært veldig god i det siste. Fra en bedre utgangsposisjon hadde jeg hatt ambisjoner om en topplassering. Fra dette sporet må vi være realister over sprintdistanse. Jeg håper vi kan dukke opp på trippelen, men vi er avhengig av klaff på veien i et jevnt løp, sier Åsbjørn Tengsareid.

- For 12 Neven Monochrome ser det i utgangspunktet tøft ut å gå til topps fra tolvtespor på sprint. Formen er fortsatt veldig fin, men herfra må det klaffe maksimalt. Når det er sagt, er vi i tilegg spent på hvordan han oppfører seg på oppløpet på en annen bane. Han har hatt en lei tendens til å skjene kraftig ut i banen hver gang han blir kjørt for fullt, og da spesielt på oppløpet. Vi er spente på om han gjør det samme på andre baner, men uansett er det noe vi må forsøke å unngå for alles skyld. Det har gått bra så langt, men da har han vært nærmest alene i bredden opp mot mål. Først og fremst kjører vi for en best mulig premie, sier Svein Ove Wassberg.

V75-3
- Jeg har kjørt hurtig med 5 H.G. Balder flere ganger. For et par uker siden kjørte jeg 1.24/1600 meter med ham på Jarlsberg. Da kjentes han riktig fin, og det gikk radig unna til slutt. Jeg forventer ikke at han skal slå 7 Mørtvedt Jerkeld og 8 Moe Odin første gang ut, men om man skal streke for en tredje hest i tillegg, bør den plasseres i rubrikk nummer fem. Jeg kjører for tet og håper å ende blant de tre fremste, men jeg antar at H.G. Balder trenger et løp i kroppen for å være på topp, sier Vidar Hop.

- Jeg kjenner ikke dagsformen til 7 Mørtvedt Jerkeld, men jeg regner med at hesten er i orden da han kommer til start. Taktisk blir dette et vanskelig løp, for Moe Odin vil trolig ha ryggen vår. Da vet jeg at han avslutter fort, og det blir vanskelig, men vi kan ikke sitte der bak for lenge for det er gode hester på strek. Bles Høvding er i form, og H.G. Balder vet vi har kapasitet. Likevel tror jeg dette blir en duell mellom Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld. Jeg synes begge to skal med på kupongen, råder Gunnar Austevoll.

- Dette er en relativt riktig oppgave for 8 Moe Odin. Jeg kommer til å sitte i rygger så lenge som mulig. Da vet vi at han avslutter fort. Jeg tror Mørtvedt Jerkeld må ta jobben i sporene nok en gang. Han kommer riktig nok ut etter en liten pause, men han kan gå utenpå. Nå står det noen småskumle på strek. Dette er hester på vei opp, men jeg tror det fort blir en duell mellom de etablerte. Jeg må innrømme at jeg tror på seier, om han taklet turen til Finland, sier Asbjørn Mehla.

V75-4
- 1 Automatique A. er ikke noe lyn ut, men ikke så dårlig heller. Uansett er hun sikret en fin reise, og jeg håper og tror at hun er i sonen rundt en trippelplass. Jeg tviler litt på seier, men på bred gardering er hun aktuell, mener Vidar Hop.

- 11 Mustang Yankee kjenner jeg lite til, men han leverte fine løp før pausen. Han rapporteres å trene bra. Jeg frykter likevel at han trenger løp i kroppen, og fra dette sporet blir det tøft. Må vel likevel med på gardering på mistanke og kapasitet, uttaler Åsbjørn Tengsareid.

V75-5
- Når det gjelder 5 Hogsnesgutten, vet jeg at den hesten har leverte flere sterke innsatser, men full distanse er nok ikke noe pluss. Blir det en bra plassering, er jeg godt fornøyd, sier Vidar Hop.

- 8 Lappe Djerven er et nytt bekjentskap. Han har levert fine innsatser på Forus, men det blir vel tøft her, mener Gunnar Austevoll.

- 15 Odin Blesen kjenner jeg ikke til. Forutsetningen ser også tøffe ut, sier Åsbjørn Tengsareid.

V75-6
- 3 My Red Force beviste sist at han kan åpne hvis han blir bedt om det og han tok teten fra flere antatte startkatapulter innenfor oss. Denne hesten har alle kvaliteter og formen er i zenith. Jeg tror han vinner igjen og er ikke redd for å si at dette er en bankerkandidat, sier hestens trener Anders Andersen.

- 4 Nyala kjenner jeg ikke dagsformen på. Fra tidligere vet jeg at hun er startrask og travsikker, men jeg synes hun møter litt for tøff motstand denne gangen. En premie må være bra, mener Vidar Hop.

- 9 S.J.'s Otto er tilbake og helt frisk nå. Før løpet i Skien, fikk han to hurtigarbeider og etterpå har han fått noen intervaller hjemme Jeg har merket klar formforbedring etter det første løpet. Nå er han blitt fem år og må ut blant eldre hester, men jeg mener at kapasiteten er bevart i hesten. Hvis det klaffer litt med posisjonene lørdag, kan han være en vinner. Det er et outsiderpreg over ham siden han har vært så lenge borte og ikke har konkurrert så mye i dette grunnlaget. Vi må bare være forsiktig i matchingen og holde mavesåret på avstand, forteller Per Otto Aagre.

- 10 Ditka Crown har vel ikke vist den store formen. Jeg har ikke kjørt hesten tidligere, men jeg har sett at han avslutter fort med rett reise. Trippelaktuell med klaff, synes Åsbjørn Tengsareid.

V75-7
- 4 Happy Boszorg har et fint løp på papiret og holder flott form, men sporet er et minus. Jeg frykter det kan bli galopp fra start. Vi vil uansett tape noe nedover startsiden, men med feilfri avgang er vi ikke sjanseløse, sier Gunnar Austevoll.

- 5 Digital Charcoal står interessant til på lørdag. Jeg vet ikke om hun kommer til spiss, men det er hun ikke avhengig av. Hun er rask på auto og det virker som hun er ganske rask på volte også, så hun kan få seg en fin posisjon. Etter det siste løpet, har hun vært veldig fin i trening og det virker som om formen sitter i. Overnatting blir en ny opplevelse for henne, men hun er glupsk i matfatet og er både fornuftig og rolig; tror ikke det skal by på problemer. For de som spiller V75, er hun aktuell tidlig på bongen, vurderer stallmann Svein Ove Wassberg.

- 7 Tamina Rascal står veldig interessant til. Hun er dessuten bra fra start og møter egentlig ikke så avskrekkende motstand. Jeg ville hatt henne tidlig med på V75-bongen, avrunder Vidar Hop.

- 14 Spenda M. Aud har ikke vært i orden tidligere i år og lett etter formen som resten av stallen. Jeg har aldri kjent henne så hel og frisk som nå og det merkes så til gagns i trening. Hun blir bedre og bedre og skal ha mye å gå på utover høsten. Tillegg er ikke lett, men motstanden skremmer ikke mot det hun har møtt tidligere i år. Det hun viste i Drammen ga meg frysninger, og derfor har jeg tro på henne også nå. Eirik finner sikkert lukene og ryggene underveis, og jeg syns hun skal regnes med en topp vinnersjanse igjen, sier Anders Andersen.

Kilde: rikstoto.no

NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!

>> Les mer på Nettavisens travmagasin