Kuskene vurderer V75

Morten M. Ottersen er usedvanlig optimistisk foran V75 på hjemmebanen Biri. Vurderingene hans og uttalelsene fra andre kusker og trenere kan du lese her.

Her finner du Nettavisens V75-tips til Biri.

Her kan du se værforholdene på Biri travbanes webkamera.

V75-2
- 2 BBS Balthazar virker til å ha fortsatt fin form i trening. Sist på Bjerke ble alt galt, da han havnet i en rygg som ikke gikk fremover, snarere den andre veien. Nå står vi mye bedre til i andrespor og jeg har et lite håp om å nå teten og da har vi en liten mulighet til å vinne. Sprint tror jeg faktisk er en liten fordel. Baneunderlaget har ikke så mye å si, men det er en fordel hvis vi kan rive av framskoa, da blir han litt rappere i steget. Synes det er litt outsiderpreg over hesten denne gang, og han skal ikke glemmes, synes Erik Killingmo.

- Tidligere har 3 Bad Boy Scot vist at han kan åpne uhyggelig raskt og jeg håper vi kan nå tet. Det er ingen betingelse for hesten, men det er fortsatt en viss galoppfare og ved å sitte foran, da slipper Tor å styre og ta for mye i ham. Hesten er skikkelig i orden og kjennes fin ut i intervaller. Det har vært veldig kaldt her ei stund nå, så vi har ikke trent så hardt den siste uka, men det skal ikke ha noe å bety. Til vanlig trenes han ikke mer enn annenhver dag likevel og det går mest i fartslek oppe i skogsløypa eller baksing i snøen. Der har han hentet mye styrke i vinter. Når det gjelder baneforhold, er det en fordel hvis det blir litt hardt, i hvert fall ikke subbete. Det passer derfor bra med kaldt og fint vintervær som vi har nå for ham. Det blir veldig spennende og håper han kjemper i toppen, sier hestens trener Rolf Dufseth.

- Det er en fordel at de kjører fra seg mest mulig til å begynne med, for 6 Sceptre Boko er ikke av de aller raskeste ut. Fordelen med hoppa mi er at hun er sterk og alltid går til mål, så hvis jeg finner meg en fin posisjon underveis, plukker hun mange til slutt. Jeg syns det er urettferdig mot henne at hun er blitt sistevalg enkelte steder. Hun har gått i tøffe lag og hevdet seg hver gang denne vinteren. Formen er veldig bra og jeg synes hun skal være med og kjempe om en trippelplass i hvert fall. Med full klaff kan hun vinne, mener Morten M. Ottersen.

- 12 Sil de Landerije vant et monteløp sist etter sterk avslutning, men fra spor tolv mot bra hester går det ikke å tro på seier. Premie må være bra, sier Cato Antonsen.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V75-3
- 10 Lannem Jerven var klin overlegen i Drammen sist etter en flott sisterunde. Gjentar han en slik prestasjon, ender han i striden på ny, men det er bedre hester imot nå, sier Cato Antonsen.

- 12 Bakke Raven er en hest jeg har forventninger til etter hvert. Nå har han gått to løp for meg og sist var han veldig positiv. Første gangen ut debuterte han bak bilen og hadde altfor lite i ørene og reiste i galopp. Jeg lot han få galoppere til han roet seg og kjørte etter feltet for å gi ham en gjennomkjøring. Løpet var over uansett. Sist tettet vi igjen og tok av skylappene, det fungerte mye bedre. Nå kan det hende at vi prøver med draskylapper, så vi har noe å dra til slutt. Han er ikke så mye dårligere enn de andre, det har han vist før. I tillegg skal han ha gått en del fram med det forrige løpet i kroppen. Sporet er ikke det beste, men han tåler å gjøre litt selv også. Jeg er optimist og synes ikke han skal glemmes, sier Morten M. Ottersen.

V75-4
- I fjor hadde vi bestemt oss for å bedekke 2 Astro Jubilee, og vi tok henne derfor ut av løpa i mars for å gi henne tiden hun trengte for å komme i rett modus. Vi sendte henne vekk, men oppholdet ble mislykket og hun ville ikke ta seg. Derfor satte vi henne opp igjen for løp og nå ser det ut til at pause og helt treningsfri har gjort henne godt. Kombinert med montèløp har hun tent til for fullt og viser seg mer løpssugen enn noen gang. Hun står helt perfekt til og tar teten med et gjesp her. Med helstengt hodelag satser jeg på å lede hele veien og må innrømme at jeg har god tro på seier. En seier er rett rundt hjørnet etter flere sterke innsatser, og nest sist tapte hun kun knepent for Bad Boy Scot. Formen har aldri vært som nå og jeg satser alt på et kort denne gangen. Jeg har som sagt aldri tippet meg selv først, men nå har jeg ingen unnskyldninger lengre og smeller til, lyder det optimistisk fra Morten M. Ottersen.

- 9 Luckytobeborn står i førstespor i annen rekke. En helt grei utgangsposisjon. Han er klart best med ryggløp - for deretter å spille ut speeden på slutten. Klaffer det med løpsopplegget, tror jeg vi spurter forbi mange, kanskje alle, på slutten. Han må med på enhver V75-bong, råder Cato Antonsen.

V75-5
- 5 Norborg har bare vært enda piggere etter løpet på Drammen og han synes det er artig å løpe igjen. Han hadde vondt da han kom og tok ikke et travsteg da jeg fikk ham. Nå er han frisk og da faller resten av bitene på plass også. Det var dette løpet vi hadde skrudd inn siktet på, og sånn som han ser ut nå, skal vi bare vinne dette løpet. Vi tar aldri en lengde på 1 Silvergutten, men han kjenner jeg godt og han tåler ikke mye press. Vi vil ikke la ham ligge i fred og kommer til å mørne ham helt fra start og kjøre jevnt hele veien. Jeg er overbevist om at vi har beste hesten, og har et meget godt bud på dette løpet. Vi gjør ingen utstyrsforandringer og han mestrer det meste av baneunderlag, selv om tung bane kanskje ikke er det beste. De som vil ha en banker, må gjerne bruke Norborg, for jeg har stor tro på hesten, sier Kjell Teigen.

- 12 Gomnes Glimt kommer ut etter pause og har blitt operert i halsen igjen. Han trener brukbart, men jeg har ikke testet ham så veldig enda. Nå fikk vi et spor som gjør at vi må avvente hvordan løpet blir kjørt. Jeg kan ikke kjøre frem direkte, for da blir han fort for ivrig og vanskelig å stagge. Han er ikke så enkel å stagge når han først setter i vei og må lære seg å porsjonere kreftene etter hvert som grunnlaget blir høyere og motstanden hardner til. Hvis vi sitter i en utvendig posisjon ut på oppløpet, speeder han fort, men jeg tviler på seier første gang ut, kommenterer Erik Killingmo.

V75-6
- 5 Zuni Butterfly vil jeg skru ned forventningene på. Forutsetningene taler ikke til hennes fordel med lang distanse, bakspor på tillegg og kort oppløp. Selv om baneprofilen er en fordel for henne på Biri kontra Drammen, er det ikke så mange andre fordeler med dette løpet. Det er tøffe hester imot og selv om formen er god, er vi glade om det blir en fin premie herfra, sier Erik Killingmo.

- Jeg er enig i at det ser veldig bra ut på forhånd og fra dette sporet har vi sjanse på å komme oss raskt fremover. Det er et par andre gode som har bekreftet form, men de står også verre til enn oss. 10 Ultimate Thrust var litt fersk og urutinert på volte i fjor, men det har kommet seg og skal ikke være noe problem nå. Distansen mener jeg han skal takle også, for han er sterk og tåler å gå litt selv også. Han har gått èn 2600m før, og han ble nummer fire da. Det var ikke så mye igjen på tanken, men jeg tror det bare var en dårlig dag. Nå har vi dessuten trent mye styrke og ikke kjørt så mye fort, derfor tror jeg han stiller sterkere på denne distansen enn han for eksempel ville gjort på en sprint. Foreløpig har han ikke så mye fart i beina, men det kommer med flere starter utover våren. Baneunderlaget er jeg litt spent på, jeg har ikke merket noen spesielle preferanser, men jeg håper han kan gå uten sko på frambeina. Han tåler å gå med pigger bak. Vi reiser til Biri med ambisjoner om å kjempe i toppen, men er samtidig veldig spente på både banen og formutviklingen til hesten, forteller hestens trener Olav R. Flatekvål.

V75-7
- 3 Perle Spik skulle egentlig tilhørt eliten, men det har vært mange skjær i sjøen opp gjennom karrieren. Det tok tid før jeg fant ut av ham også, men nå ser det ut til at jeg har funnet nøkkelen. Han var stiv som en stokk da jeg fikk ham og hadde store muskelproblemer. Men nå virker det som at hesten er i ferd med å finne storformen og fungerer muligens bedre i travet enn noensinne. Perle Spik går alltid til mål når han er i orden, og fra strek slipper han å runde hele feltet for å komme inn i løpet. På distansen er han klar til å gå 1.25-.26 og hvis han får ligge på lur, spurter han formidabelt, slik han viste sist da han tok ned Atom Lynet. Jeg vil kalle ham en liten outsider og ville vurdert ham hvis 14 Moe Odin skal garderes, sier Kjell Teigen.

Kilde: rikstoto.no