Gå til sidens hovedinnhold

Kuskene vurderer V75

Her kan du blant annet lese om hesten som gikk et svidd hurtigarbeide nylig. Jomar Blekkan byr på en fidus og en stor outsider, og mange flere vurderinger fra kuskene.

Tips og løpsvurderinger til V75 på Leangen finner du her.

V75-1
- 3 Vesle Helda er utrolig god og har stor kapasitet. Dessverre så er det lenge mellom hver gang hun viser hva hun kan. Jeg er imponerte over spensten i steget og det flotte travet på denne hoppa. Men vi snakker om uforutsigbarheten selv. Galoppen kommer da du minst aner det. Det er samme om vi snakker om 1.29-fart eller 1.42-fart. Derfor blir jeg aldri klok på denne hoppa, men på kapasitet er hun god for seier, sier Arne Nilsen.

- 7 Romfo Donna er usikker. Sist feilet hun ut på oppløpet og gikk glipp av seieren eller i det minste en annenplass. Formen er således veldig mye bedre enn hva programraden indikerer, men hun er fryktelig usikker. Jeg blir mer overrasket om hun ikke feiler enn om hun gjør det også nå, sier Jomar Blekkan.

- 12 Søyset Kaos er en stor og tung hest som kom ut etter en liten pause søndag. Det ble et vanvittig tempo i front på tung bane, og han gjorde et bra løp til tross for at han ikke fikk premie. Lørdag skal han ut i et rent 4-årsløp og det passer bedre. Tillegget er langt, men han er god nok til å få seg en fin premie, kanskje en trippelplass, kommenterer Noralf P. Brækken.

- Formen er bedre enn hva resultatene viser for 13 Nordlirappa. På Biri travet hun bedre enn på lenge, selv om hun galopperte underveis. Hun hadde god fart over mål og er ganske bra i sine beste stunder. Nå er det 4-årsløp og jeg tror hun kommer til å gjøre et fint løp. En bra premie er innen rekkevidde og jeg tror også hun kan være med å kjempe om en trippelplass hvis det skulle klaffe litt. Å vinne blir for tøft, mener Atle Solhus.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V75-2
Vi kjørte et hurtigarbeid med 11 Enjoy the Dance forrige fredag som det luktet svidd av. Han har hatt en liten pause, men det skal ikke ha noe å si. Distansen og baneprofilen passer som hånd i hanske og jeg må innrømme at jeg ser veldig lyst på sjansene. Dessuten får han gå med sommersko og det er en stor fordel. Sporet kunne alltids vært bedre, men han har såpass lang tid å gjøre det på, at jeg tror den biten skal gå bra. Jeg synes ikke han møter så avskrekkende motstand, selv om det er et par lokale jeg ikke har helt kontroll på. I oktober gikk han 16.0/2600 meter i Bergen og hvis han gjør det lørdag, skal det mye til å slå ham. En meget god vinnersjanse, synes Lars Magne Søvik.

- 13 King Photo A.M har vært god i lang tid, men fra annen rekke over en kanskje litt for lang distanse tror jeg det blir vrient å kjempe helt i fremste rekke, sier Jomar Blekkan.

- 15 Superquake er det en stund siden jeg har kjørt og jeg kjenner ikke til formen der i gården Uansett synes jeg han står feil til, og det er en premie som er mest realistisk, tror Atle Solhus.

V75-3
- 2 Skjeppe Sokken skal spillerne være obs på! Vi tok teten og slapp til Neastjerna sist. Vi fikk henne i fleisen da hun ga seg, men Skjeppe Sokken avsluttet prima. Møter helt riktig motstand nå. Jeg synes vi skal tas på alvor i dette løpet. En skikkelig fidus, tipser Jomar Blekkan.

- 11 Bleke Kongen duger godt i 4-årsløpene, men det er tøffere å møte eldre hester i V75. Han har fått det rolig og bare fått litt tempotrening siden forrige start og ikke vært på banen, men det skal ikke ha så mye å si. Fra dette sporet må vi nesten bare prøve å komme oss fremover så tidlig som mulig. Han har stor fart, men det mangler litt på distanseevnen. Det håper jeg kommer utover sesongen, for han er god nok til å være med i 4-årsløpene. De nærmeste planene er 4-års Stjernen og et 4-årsløp på Klosterskogen i påsken. Hvis vi kommer fint inn i løpet, kan han kjempe i fremste rekke, men jeg forlanger ikke seier, sier Noralf P. Brækken.

V75-4
- 2 Black Stallion er i bra form og har fått et bra spor. Han er fullt på høyde med de andre trønderne. Hesten er bra fra start, men jeg vet ikke om vi får teten. Vi er uansett sikret en fin posisjon fra dette sporet. Jeg synes han er en av flere bak favoritten Power Sweep, vurderer Arne Nilsen.

- 4 Cickan Laday spurtet innvendig til seier sist. Vi rakk akkurat fram til seier etter sen åpning. Da konkurrerte vallaken med sko. Nå er det barbeint på alle fire, og da er han atskillig bedre. Med Tambrosia Line i tredjespor er teten bortbestilt. Jeg satser på ryggløp og full spiker til slutt. Jeg synes vi skal tidlig på V75-bongen, sier Jomar Blekkan.

- Det er mye som ikke har stemt for 9 Face The Tribunal. I vinter har jeg kastrert ham i et forsøk på å få det til å stemme for ham. Jeg fikk ham ikke til å gå fortere enn i 1.30-fart og ikke fungerte han på svingene heller. Den siste tiden har farten kommet seg betraktelig, men han sliter fortsatt på svingene. Jeg er på forsøksstadiet med skoing, men har merket en forbedring hjemme den siste tiden. Han er lettere å snu og er mykere enn på lenge, men jeg har ikke testet det skikkelig enda, siden jeg ikke har noen bane å teste ham på hjemme. Jeg er kjempeglad for en premie lørdag og blir fornøyd bare jeg ser fremskritt med denne hesten, sier hestens trener Joar Tronsgård.

V75-5
- Jeg er litt usikker på om 2 Sjefsbrunen takler reisen, men tror egentlig det skal gå bra. Det er litt penger å kjøre om i V75, så derfor spanderer jeg en ekstra dag på turen. Sist han startet på Leangen var ikke jeg med. Etter rapportene hadde han spist og fått i seg væske den gang, men galopperte med en gang bilen slapp feltet og da var det allerede kjørt. Jeg drar av alle skoene nå. Han er klart best da. Sist måtte jeg kjøre med jernsko og pigger, likevel synes jeg han var flink. Det ble galopp på startsiden, men han leverte en sterk opphenting. Nå blir neste oppgave å stagge han på startsiden. Han er hissig og vil i vei fortere enn det han klarer – derav de mange galoppene. Kommer vi feilfritt rundt den første svingen, er mye gjort og vi er sikret en fin posisjon. Takler han reisen og unngår galopp, har jeg meget god tro på at vi er med og kjemper helt i toppen, sier Bjarne Syversen.

- 3 Vangen Glunten er ingen vinnerhest, men holder kjempefin form og kan kapre en trippelplass med fin reise. Det er posisjonene som avgjør her og jeg er redd for at vi kan havne i ingenmannsland fra dette sporet, for han er bare helt ordinær fra start. Da blir alt veldig sjanseartet og han tåler ikke gjøre så mye sjøl. Jeg håper på å komme inn til lista så fort som mulig, da kan han smyge med og få en fin premie, håper Atle Solhus.

- Banen sugde 4 Neastjerna tom for krefter i helga og det er nok ikke snakk om formsvikt. Mellom løpene går hun lange turer i skrittemaskinen og får intervaller noen dager før hun skal ut. Hun er best når banen er tørr og lett, da får hun utnyttet spensten sin til fulle. Nå er det auto og sprint, noe som er en stor fordel. Hun er rask fra start og jeg kommer til å prøve meg på tet, da får hun bestemme tempoet selv og slipper å stresse seg opp. Jeg har god tro på at hun skal sette farge på løpet og jeg anser henne med en fin vinnersjanse, sier Noralf P. Brækken.

- 10 Hellepål er en raring. Han kan forferdelig mye de dagene han vil og er i slag. Andre dager kan det bli galopp og bare tull. Også her snakker vi om utforutsigbarhet, men han har vært mer stabil i år. De beste løpene har han levert fra bakspor på sprint. Selv om det har blitt mange tøffe reiser har han kjempet tappert. Det kan hende jeg må kjøre framover direkte. Han er sterk og takler det, men det kan bli verre i V75-sammenheng. Synes likevel han skal tidlig på bongen, sier Arne Nilsen.

- 11 Kjølstad Spik måtte veien om prøveløp sist og fungerte veldig bra da. Jeg slapp ham til i en speed like etter mål, og da brøt han nesten lydmuren. Formen er det ingenting å utsette på. Ikke konkurransen heller. Har han dagen og har lyst til å springe fort, kan han speede ned hele gjengen, men det er humøret lørdag som kommer til å avgjøre. Litt av en hest å kjøre. Den ene dagen ”får man ham i fanget”. Den neste suser han forbi alle, forteller Jomar Blekkan.
- Det virker på 11 Kjølstad Spik som om formen er uforandret fin og kanskje er han også et ørlite hakk mer på hugget nå. Jomar var veldig fornøyd med ham i prøveløpet søndag. Da kjørte han temmelig skarpt med ham en halv runde etter mål og det så virkelig bra ut. Hvis han har en god dag lørdag, speeder han fortest av alle og det kan gå veien. Han er en veldig stor outsider, synes hestens trener Joar Tronsgård.

V75-6
- Jeg tør si at 4 Pro Shop har utviklet seg veldig fint i vinter og skal ha en finger med i spillet i de store 4-årsløpene i år. Han har hatt lang pause og det kan hende han trenger et løp i kroppen. Det er også derfor jeg mener at Enjoy the Dance er stallens beste sjanse. På kapasitet og fart, er han mer enn god nok, men det er ikke sikkert at formen er på topp helt enda. Baneprofilen og reise har han bevist at han takler da han vant Tamin Sandys Æresløp i fjor. Vi kommer til å være med fra start, siden de verste konkurrentene står lengre ut enn oss. Jeg anbefaler spillerne å markere for Pro Shop, for kapasitetsmessig er han en av de beste fireåringene i landet, forteller trener Lars Magne Søvik.

- Jeg kjørte 9 Mr. Nice Guy nest sist og da var han nesten som i gamle dager. 15.8/2100m er sterke saker, men tredjeplassen sier mer om eliteklassen på Leangen enn resultatet. Han har fått et fint spor og jeg håper han kan få en fin premie. Det er mange år siden han vant løp og han gjør det ikke her heller, sier Atle Solhus.

- 11 Magdalena Spur har vært i form lenge og er det fortsatt. Hun konkurrerer med sko på alle fire denne gangen. Mot gode hester fra leit spor er det en premie som gjelder, sier Jomar Blekkan.

V75-7
- 7 Slått Eld er i bedre form enn hva programraden gir inntrykk av, men jeg velger likevel å ligge litt lavt. Jeg synes dette ser ut som en drømmeoppgave for 3 Atom Lynet, og tror det er dagens banker, avrunder Jomar Blekkan.

- 11 Gransbrun har vært en sterk og flink tøffing i alle år, men jeg tror han begynner å bli litt lur. Han er blitt åtte år og jeg merket på tampen av fjoråret at han var lei av reising og løp. En vinter hjemme på Voss virker som har gjort godt for sjela, og det var en fornøyelse å se ham i Drammen. Da satt han fast akkurat litt for lenge til å rekke fram, men jeg var storfornøyd med hesten. Han møter enklere lag på Leangen og står perfekt til både i grunnlaget og spormessig. Han har blitt ganske rask på voltestart og jeg håper han kan havne et stykke frem i feltet direkte. Før kunne han toge på i tredjespor hele sisterunden og lede angrepet, men jeg tror ikke han er så tøff lengre. Jeg håper han kan få en fin rygg og åpning på oppløpet, da tar han mange til slutt. Jeg tar ikke den lange turen uten ambisjoner og tror han skal ha en god vinnersjanse, sier hestens trener Olav R. Flatekvål.

- 14 Viggvar får det nok tøft etter pause. Han er bare mengdetrent i firehjulsvogn. Han trenger nok løp for å være på topp, men han gjør nesten alltid gode løp. Sporet trekker også ned. Det er nok i første rekke en fin premie som gjelder, sier Arne Nilsen.

Kilde: rikstoto.no