Landschampionen får fart på drømmen

Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt setter seg opp bak flinke Emilie Dreams fredag. Vi tror på seier direkte.

Sportspills meny fredag:
V75 Sørlandet: Vi bankerspiller et tredjevalg
Oddstips: Ny bortesmell for Marseille

Det er Jarlsberg travbane i Tønsberg som er vertskap for fredagens ni travløp, der åtte av disse løpene inngår i V5 og V65-veddemålet. V5-spillet kjøres først og de tre siste V5-løpene inngår også i V65-spillet. Nederst i denne artikkelen finner du omtale av de to første V5-løpene. Som så mange ganger før setter vi vår lit til regjerende landschampion Eirik Høitomt i jakten på banker. Bankeren kommer allerede i V65-1 og får Eirik Høitomt som makker for første gang.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

4 Emilie Dreams gjorde et kanon løp første gang ut på Jarsberg etter hun kom ned fra Harstad. Det var tre starter siden hun ble nummer to bak umulige Ultimate Lindy. Etter det har hun gjort to starter med middels innsats, men motstanden har vært mye hardere enn det hun møter denne fredagen. I sine siste starter har Silje K Eilertsen som er en dyktig rekrutt kjørt hoppa, men denne gangen får Emilie Dreams Eirik Høitomt i sulkyen. Det er en gedigen kuskeforsterkning og motstanden er fryktelig billig denne fredagen. I tillegg står hoppa helt perfekt til bak startbilen på sprintdistanse. Vi er litt friske og klinker til med banker på Emilie Dreams som er et annetvalg i spillet i formiddagstimene fredag.
Vår rangering V65-1/V5-3: A:4 B: 11-1-3 C: 9-5-10 D: 2-8-6-12-7

V65-2/V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
9 Asteria er i mye bedre form enn det raden indikerer, men hun må som alltid kjøres på sjanse da hun er avhengig av ryggløp i det lengste. Beste hesten, både kusk og hest er vanskelig å sveive inn på bestilling. 1 Motgang er sterk og hun har trukket et fint startspor. Skulle hun holde tet så leder hun lenge. 4 Solør May kommer ut etter lang pause og trenger kanskje løp i kroppen før formen er helt på topp, men bare hun fungerer så har hun klasse til å kjempe der fremme.

10 Odin Stjerna er en annen hoppe som er dønn avhengig av riktig løpsopplegg for at hun skal kunne vinne. Kan skrelle. 6 Eli Nova har veldig fin form, men hun er også som mange sine medsøstre i dette løpet ikke lysten på å gjøre noe jobb selv. Fryktelig åpent løp hvis det ikke klaffer for Bjørnerød bak Asteria.
Vår rangering V65-2/V5-4: A: 9 B: 1-4-10-6 C: 8-3-5-7-2

V65-3/V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
12 Odine U.N har gjort fine innsatser den siste tiden og hun har trukket et helt perfekt springspor og klarer Undem å utnytte dette så får hun en fin posisjon. Virker både sterk og speedig, så hun må regnes med en topp vinnersjanse.

7 Espe Elle er en ny seiersmaskin i regi Hans Martin Klepaker, og sist vant hun selv om hun ikke var på topp. Kommer nå ut etter noen måneders pause og trenger kanskje løp i kroppen, men må regnes på kapasitet. 11 Lomana har gjort fine løp den siste tiden og når Eirik Høitomt setter seg opp så er det fryktelig spennende. Høitomt er en mester til og få slike hester til å yte bedre enn noengang. 10 Mjølner Faksa har galoppen som sin verste fiende, men hun har styrke som gjør hun kan rekke en bit.
Vår rangering V65-3/V5-5: A: 12 B: 7-11-10 C: 3-9-4-5-8 D: 2-1-6

V65-4 - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
8 Wictoria Laylock er en av Norges beste montehester og skal ha en veldig fin vinnersjanse selv om hun står i et spor litt langt ute bak bilen. Har også blitt behandlet siden siste start, og fra dette kjelkete sporet velger vi å gardere.

5 Sense Of Beauty er meget kjapp fra start og gjør sine helt klart beste løp i front. Hvis han klarer å holde ute 10 Pippi`s Tibur så leder han lenge. 10 Pippi`S Tibur vant greit fra tet sist i monte og han er uhyggelig startkjapp, så skulle han komme seg foran er han seiersaktuell. 6 Delmerica gjorde et intetsigende prøveløp, men er Siv Emilie Løvvold sitt valg i løpet. 1 Boreas begynner å finne formen og er aktuell på gardering.
Vår rangering V65-4: A: 8 B: 5-10 C: 1-6-7 D: 9-3-4-2

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

V65-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
5 Fifty Cent er Eirik Høitomts valg i dette løpet og da setter vi pausehesten først. Seksåringen møter helt riktig selskap denne gangen. Kommer altså ut etter pause, men skal etter rapportene ha trent meget fint. På sine gode dager så kan han løse ganske fint bak bilen, men han er normalt sikret et fint løp uansett. Fin vinnersjanse.

9 Super Fighter står til for et helt perfekt ryggløp og med tempo er han en vinnerkandidat. 2 Goalpike var en skuffelse fra tet sist (som vi antok) og er nok klart best med ryggløp. Kan vinne hvis det klaffer. 1 Ysvink har ingen fordel av sprint, men et lite felt gjør at han kan komme seg ut i en grei posisjon. Bare han går feilfritt og kommer seg ut så går han helt til mål. Åpent bak disse.
Vår rangering V65-5: A: 5 B: 9-2-1 C: 6-8-3-4-7

V65-6 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 Novak Bi kommer ut i regi Frode Hamre og skal etter rapportene trene som en vinner. Han går jobbene sine sammen med hester som har mye mer grunnlag og gjør det på en flott måte. Skal bli spennende å se denne i nytt miljø, han var ingen fighter i regi Geir Mikkelsen og vi må nesten se hesten i løp før vi setter hele budsjettet på ham.

9 Alegra fungerer veldig bra for tiden. Blir det tempo i løpet er det en fordel. 2 Now or Never har fordel av full vei og er i knallform. Han kan ikke være med noe fra start, men han er uansett sikret et fint løp fra dette sporet. 5 Pine News har kapasitet, men sliter til tider med aksjonen. Er han på topp så møter han helt riktig motstand. 10 Juliano Diamond kommer ut etter pause og trenger løp. Har kapasitet, og duger normalt godt i dette forholdvis billige selskapet.
Vår rangering V65-6: A: 1 B: 9-2-5 C: 10-6-4-3-12 D:8-7-11

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
4 Staply er muligens den beste hesten, men det er galoppfare fra start. Kom fint tilbake etter galopp på Bjerke sist og var flink vinner i debuten nest sist på Biri. 2 Joy Va Bene er strøket inn til førstespor. Har vel ikke vært mer enn sånn passe i sine to første starter etter pause, men i kveld er betingelsene helt perfekte.

9 Lord Bexley gjør jevne fine løp, men trenger normalt løp i kroppen etter pause. 12 Riverside On Line har et brukbart spor når det er snakk om volte og enda bedre har det blitt når det er to strykninger i første rekke. Kan være en liten fidus.
Vår rangering V5-1: A: 4 B: 2-9-12 C: 11-6-10-3 D: 5-8-7

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

V5-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart
2 Torpa Jo var rett og slett ikke god nok i V75 sist (som vi antydet i våre forhåndstips). Møter billigere selskap denne gangen og teten er innen rekkevidde. Fra tet skal vinnersjansen være bra, men dette er ingen stjerne og han kan være fryktelig lur oppunder mål.

11 Skjellhaug Mai liker seg best i tet, men hun har avsluttet brukbart i sine siste løp og har vinnerform i kroppen. Ingen fordel med bakspor for verken kusk eller hest da hun er kjapp fra start. 4 Tysvær Mai går på det jevne, men roter Torpa Jo seg bort er hun ikke noe dårligere enn de andre. Vidåpent løp bak Torpa Jo dette og garderinger kan være svært lønnsomt.
Vår rangering V5-2: A: 2 B: 11-4 C: 1-10-6-5-8 D: 3-7-12-9