Lar seg ikke stoppe?

Foto: hesteguiden.com

En svært lovende type er 4-årige Kile Sjefen snakk om, og i grunnlaget sitt på travparken har han normalt ingen konkurranse.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er ikke verdens mest spennende banker vi har å by på denne søndagen, men etter at 4 Kile Sjefen i V5A-1 har imponert oss veldig kan vi ikke spille i mot den flotte Dahle-traveren før han støter på litt tøffere motstand enn dagens. Sjefen-sønnen la inn en sisterunde på rundt 31.0 ved sin siste triumf på 32.2 full vei, og da gikk det klart fortere nedover oppløpet i flott stil.

Det bør dermed være en del å gå på tidsmessig, og mot konkurrenter som skriker etter å slippe å være først i ”kassa” tror vi sterkt på at 4-åringen bokfører årets fjerde triumf i det femte forsøket.

Vår rangering: A: 4 B: 7-2-10 C: 5-11 D: 8-6-1-3-9

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-2
Favorittene er slett ikke helt støe på beina, og vi kan fort få en smell. Det skal dog sies at autostart trolig er en klar fordel for både 2 Photo Fantasy og 3 Dacke Håleryd, og på kapasitet er det neppe noen tvil om at de er best. Førstnevnte skuffet en smule ved å ikke kunne følge Anthony Boko helt inn i den siste starten, men S.J.`s Photo-datteren ligner en hoppe som skal kunne bite godt i fra seg når hun får satt seg. Sistnevnte gikk en enorm opphentning etter tidlig galopp i den siste starten til sølv på en relativt krevende bane, og dette er en hest Tjomsland har høye tanker om.

Vår rangering: A: 2 B: 3-8-1-9 C: 6-7-4 D: 5-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Sørlandet kan du finne her!

V5A-3
Vi har et monteløp å bryne oss på her, og i et forholdsvis åpent løp må 8 Horgen Kinge bli en naturlig favoritt. Spang Best-sønnen har tidligere prestert veldig bra i denne grenen mot de beste, og i sin siste start på travparken var Nilsen-traveren helt nede på 26.6 full vei ved fjerdeplassen 12. september. Formen foran sulky har dog ikke vært som best nå på slutten, og en hest som 3 Drav Svint kan uansett vise seg å bli alt annet enn lett å fange fra strek. Det var en meget sterk sisterunde sistnevnte leverte ved triumfen på fine 28.9 full vei under sal i den tredje siste starten, og seieren ble til slutt av den kontrollerte sorten den gangen.

Spennende er det med stortalentet Siv E. Løvvold opp på fartsfyllte 6 Moe Argr, mens duoen 12 H.G. Elessar (Pål Even-sønnen gikk et positivt prøveløp i denne grenen, og muligens kan Kihle-traveren vise litt mer vilje under sal) og 13 Moi Elden (det er lenge siden Elding-sønnen har vært ute i monte, men Tjomsland-traveren kan dog vise til en seier på råsterke 25.4 over en sprint i denne grenen) også er snakk om tidlige garderinger. Veldig fin form holder 7 Rigel Elden, men Knutsen-traveren har aldri vært helt enkel å lure først i mål.

Vår rangering: A: 8 B: 3- 6-13-12-7 C: 4-11 D: 5-10-9-2-1

Nettavisens spilleforslag til løpene på Sørlandet kan du få levert her.

Fremadstormende Siv E. Løvvold (t.v.) er en av våre mest lovende ungdommer.
Fremadstormende Siv E. Løvvold (t.v.) er en av våre mest lovende ungdommer.

V5A-4
Etter at 5 Nemo Blåbjerg leverte et sterkt løp til sølv på flotte 16.0 over en sprint med voltestart i debuten i ny regi må S.J.`s Photo-sønnen finne seg i å bli favoritt i et relativt åpent løp. 5-åringen er trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause, men når hestene til Bo Westergård ikke viser den helt strålende formen om dagen tør vi ikke utrope dansken til en klink vinner. Selv om ikke konkurranse var av den skarpeste sorten ved triumfen til 9 Veeren Dior på 17.2 full vei i den siste starten var det fin stil på Korean-sønnen etter litt pause, og fra dette sporet bør det ligge an til en pen reise underveis for 5-åringen.

Ned en liten klasse går 7 Newton Hall, og selv om sporet ikke er det beste for Action Hall-sønnen ved denne anledningen bør Stenberg-traveren kunne blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Svært kapable 6 Sarzaparilla har ikke innfridd i ny regi, men det er nok bare et tidsspørsmål før Super Arnie-datteren sitter der. Vi syntes 11 Kiowa burde avgjort langt enklere til slutt etter et optimalt opplegg underveis ved triumfen på Bjerke i den siste starten, men Pederesen-traveren skal uansett være snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 5 B: 9-7-6-11 C: 3-4-10-8-12 D: 1-2

V5A-5
Det er ikke mange vinnerkandidatene på farten i den avsluttende avdelingen, og en favoritt I stor fare må 1 Høiby Lunar være. Sprint og innerspor kan ikke være optimale forutsetninger for den usikre krabaten, og vi er stygt redd for at Skoldsvarten-sønnen henger tidlig tårnet. Bomber til tet gjør 5 Egestø Gutten, og når det er tilbake på favorittdistansen for Trø Fyr-sønnen ved denne anledningen leder fort 7-åringen rundt om.

Det er nok få i dette feltet som matcher 8 Ulrik på fart, og når champion Erik Høitomt setter seg opp bak Frigg Mollyn-sønnen er det snakk om en opplagt strek på kupongene. Ga seg litt fra tet gjorde 9 Holt Vinn i den nest siste starten, mens det ble tidlig galopp i den siste starten. Vi mistenker dog at formen er sterkt stigende på Moe Odin-sønnen, og da får 6-åringen en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 5 B: 8-1 C: 9 D: 4-3-6-2-7

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Sørlandet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 180, 450 og 1116 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00 (løp 2-6)
V5B kl. 19.00 (løp 4-9)
DD kl. 20.00 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet gratis på www.rikstoto.no i kveld!