Lars Anvar Kolle i knallform

Foto: hesteguiden.com

Tre seire tok Kolle under lunsjen på Klosterskogen tirsdag. Torsdag sitter han opp bak vår lunsjbanker. Sjekk våre Bjerke-tips.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Mye god odds i Tippeligaen
Oddstips 2: Kommer!
Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Bergen: Samlebonger i vest
Galopp Øvrevoll: Topphoppa banker alle?

Bjerke travbane er som vanlig arrangør av torsdagens lunjstrav og denne torsdagen er det sjeldent bra kvalitet på lunsjløpene, og vanskelighetsgraden er som alltid høy.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Bankeren var vi aldri i tvil om, og den kommer til start allerede i den første avdelingen. 10 Rocky Winner er en meget lovende treåring på Trond Anderssens stall. Fire løp har Credit Winner-sønnen gjort i sin foreløpig korte karriere og han har imponert hver eneste gang. Til tross for to galopper ble han tredje i debuten. Tredje sist så han lysende ut etter å ha kjørt seg til tet på et tidlig tidspunkt. Nest sist var han ute i et tøft treårsløp på Bjerke og fullførte strålende til andre bak den meget gode Kolgjini-hesten Overtop Kronos. Sist møtte han svært gode First And Only (som satt i tet). Fra andre par utvendig angrep Ropcky Winner inn i den siste svingen, og selv om lederen galopperte inn på oppløpet, er vi helt sikre på at Rocky Winner hadde vunnet uansett.

Torsdagens motstand er svært overkommelig, bakspor betyr lite og full vei er en fordel og slik vi leser dette løpet er det kun galopp imot. Vinnerhesten 9 Galliano (vant fire løp på våren/sommeren i fjor) kommer tilbake etter åtte måneders pause, men er neppe klar til å ta opp kampen med vår banker allerede nå, og holder uansett neppe samme klasse. 12 Dino Dean er en bra hest som har forlatt Frode Hamres stall og kommet i trening til Bjørn Steinseth, men sporet ødelegger mye. Vi tror meget sterkt på Rocky Winner og Lars Anvar Kolle.
Rangering V5-1: A: 10 B: 9-12 C: 11-2-1-7-8-5-4-3-6

V5-2:
11 Lovely Story er en hest vi har sansen for, men han har trøblet mye det siste året og galoppert ofte. Sist hadde vi tro på ham og selv om han kanskje burde vært enda bedre enn treer i mål, var det i det minste klar fremgang. Bakspor torsdag betyr lite, denne karen er best i sluttenden av løpene og blir et frekt førstevalg.

5 Lindermann Limit har utviklet seg flott utover våren og holder absolutt toppform. Har gjort fire fine løp på rappen nå, og nærmer seg en seier. Fra et flott femtespor bak bilen er det ikke helt utenkelig at teten kan nås her, da er vinnersjansen bra. 1 O.M.X. Twenty har trukket førstespor bak bilen, og både Vidar Hop og undertegnede aner at han bli overfløyet, da blir det sjanseartet. Men kusken er dyktig og finner nok en åpning underveis. 4 Mimi's Red Rose har vist at hun har flott kapasitet, men rotet seg vekk med galopper i sine tre siste løp før løpspausen. Kommer nå tilbake etter fire måneders pause og er aktuell direkte.

2 Tinka vant på trøtte ben på Biri sist. Det var på sprint, 2100 meter er ingen fordel. 8 Væsterbo Flare holder bra form om dagen, men spor ytterst bak startbilen forringer sjansene betydelig.
Rangering V5-2: A: 11 B: 5-1-4 C: 8-2-10-12-6-3-9 D: 7

Annonse: Øivind Grøstad har et soleklart objekt i V5-3 på Bjerke. Sjekk dette draget.

V5-3:
Mange fine hester på farten i den tredje avdelingen og meget formsterke 7 Zidane Transs R. blir vår klare favoritt. Holdt strålende til andre etter tøff kjøring nest sist (satt da i tet), men måtte gi tapt for V75-vinneren Movie Q.C mot mål. Sist travet vallaken utvendig for den lovende treåringen til Frode Hamre Youremyman hele veien, men holdt koken flott til andre på sterk tid. Zidane Transs R. er god fra start og kan få tet her tross sjuendespor, da blir han ikke lett å fange.

3 Mr. Renati B.R synes vi skuffet litt sist. Etter en pangavslutning første gang ut etter svært lang pause, trodde vi sterkt på hesten sist. Men han løste dårlig fra start og la seg egentlig aldri til. Fikk riktignok opp farten tilslutt, men må løse bedre bak bilen enn han gjorde sist for å være med her. 12 Brickybrick er en flott treåring på Frode Hamres stall. Skuffet litt i debuten etter å ha kommet seg til tet runden fra mål. Sist var det en helt annen gnist i Hamre-traveren og han så dunderlekker ut i målgangen da han satt bom fast bak Victory Line (som vant V65 sist onsdag). Spor tolv er kjipt, men det er en bra traver dette.

8 Prins Trøjborg er en danskeimport som gjør sin første start i Norge, Det er alltid vanskelig å sette slike hester inn i disse løpene. Vidar Hop synes hesten har virket fin i trening, åttendespor gjør ham helt naturlig på outsiderplassen. Merittene er brukbare fra Danmark. Steinar Holm skryter fælt av 2 K.L.M. Budweiser som var god firer mot gode hester sist. Vi tar Holm på alvor. 4 Deep Bendix er ingen stjerne, men formkusk Kolle vinner med alt om dagen så vi dummer oss ikke ut.

9 Beijing Silas skuffet som vår lunsjbanker i Drammen sist, selv om han avsluttet brukbart. Tøffere selskap her og må være forbedret for å vinne et slikt løp. 6 Nozler har ikke så verst kapasitet, men er usikker.
Rangering V5-3: A: 7 B: 3-12-8 C: 2-4-9-6-5-10-11-1

V5-4:
Lunsjens eneste kaldblodsløp her i den fjerde avdelingen og fin klasse også på dette feltet, der flere kapasitetstravere kommer ut. Under tvil setter vi 5 H.M. Hird Balder først. Han er mildt sagt ustabil denne karen, men trives ekstra godt de gangene Eirik Høitomt er styrmann. Flott toer bak Tord Viking sist og bra løp til tredje tredje sist. Feilfritt så er seksåringen med i seierskampen her.

6 Drivknekten jaktet vi sist i et lunsjløp i Drammen, men da galopperte hesten som trolig vinner ut mot oppløpet (Turbo Monar vant fra tet). Han er notorisk ustabil Spikeld-sønnen, men fartsmessig er han mer enn god nok til å vinne og vi setter ham tidlig på igjen. 8 Seier Kongen er også en kapasitetstraver. Spor åtte bak bilen betyr lite, da han er best i sluttfasen. Dog er vi litt usikre på formen i øyeblikket, han har ikke sprudlet den siste tiden.

9 Huserapp feilet som godtgående sist på Biri, og holder bra form. Er variabel i prestasjonsnivået, men kapasiteten er bra. 10 Ringo har gjort et par brukbare løp i Sverige og skulle flere av våre galopplystne favoritter rote det til for seg er det ikke helt utenkelig at Ringo kan vinne. 2 Baldrian er muligens tethesten her og skulle han ha en av sine bedre dager kan han lede lenge.
Rangering V5-4: A: 5 B: 6-8-9 C: 10-2-3-11-12-4-7 D: 1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5:
4 Argwintina har ikke innfridd i regi Frode Hamre, men fireåringen kan ikke få en bedre oppgave enn det han har i V5-finalen torsdag. Sprint, fjerdespor bak bilen og stort sett formløse konkurrenter er alle plussfaktorer for Hamre-traveren her. Uansett så er vi usikre på kampmoralen til Windsong's Legacy-sønnen og garderinger må til.

7 Macho er nok den beste hesten i feltet, men formen er høyst uviss der i gården. Trener Trond Thorseth melder om veldig fin form, men vi må nesten se det i løp først. Spor sju bak bilen på en rask sprint er ikke ideelle betingelser heller, men er Macho er nærheten av fjorårsformen så kan han vinne dette fra dødens. 5 Comi Jet kommer også til start med svært usikker form, men hoppa har tidligere hevdet seg flott i V75 og løpet her er billig.

3 Goliat Brebro får Kai Johansen i sulkyen og vallaken har vært et stallskrik på Biri ved et par anledninger tidligere i vinter. Hang strålende med til annen bak gode Kick Off Laser femte sist og fra et flott tredjespor bak bilen kan Goliat Brebro overraske. 1 Highwayman har vunnet sportrekningen og selv om resultatene har vært middels i Sverige den siste tiden, skal han passes her.

9 Creek's Speed har vunnet ni løp på 42 starter, men fikk lite til i fjor som femåring og har ikke tjent ei krone på tre starter i fjor. Når Atle Solhus tar med seg hesten fra Leangen til Bjerke for å starte i et lunsjløp er hesten verd litt oppmerksomhet i sitt første løp på tre måneder.
Rangering V5-5: A: 4 B: 7-5-3 C: 1-9-6-10-11-12-8-2