Leder fra start til mål

Foto: Hesteguiden.com

1 World Wide Win har stor kapasitet, men et vanskelig temperament. Denne gangen er forutsetningene gode, og vi nøler ikke med bankerstempelet.

Etter at Håkon E Hansen prikket inn V65 på onsdag, satt både lunsj V5 og begge V5-spill til Jarlsberg på kvelden. Vi er inne i en god periode der bankerene våre innfrir til stadighet.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

1 World Wide Win har mye større kapasitet enn hans spinkle grunnlag tilsier. Denne gangen står hesten til TGN-redaktør Truld G Pedersen helt riktig til i første spor bak startbilen, og ingen er i nærheten av å hente en lengde på en feilfri World Wide Win. Feilfritt vinner Mr Commissioner-sønnen dette løpet normalt alle dager, men hans temperament er hans verste fiende da han ofte kan bli vel hissig. Det kan gi utslag i at han ender på en tom når melkesyren begynner å komme for fullt, eller så reiser han i galopp de dagene det ikke stemmer.

Motstanden er brukbar i form av 3 Photogenic AM som gjør fine prestasjoner uten å vinne – 6 Juliano Diamond har to DG på rad, så jeg tror Gundersen først og fremst tenker på et feilfritt løp – 10 Inside Man har kapasitet for seier, men også han må gå feilfritt før vi kan begynne å tro for mye på ham. Alt i alt er jeg ikke i tvil om at 1 World Wide Win og Champion Eirik Høitomt vinner V65-3

Vår rangering V65-3: A: 1 B: 3-6-10 C: 11-8-4-5-9 D: 2

V65-1

Kval til Aktaion Grand Prix for hoppene i de to første avd. Setter en litt frisk favoritt i form av 1 Conseila B.R som holder tet. Hun gikk med punktert sulky sist, og jegg ser ikke noen som skal kjøre frem og lage for mye tempo. Fra tet og uten en tøff første 1000m i beina tror jeg Conway Hall-datteren som har bedre form enn raden, vinner som en liten overraskelse. 3 Variete B.R har fått to løp i kroppen etter lang pause og skal normalt ha gått frem med de i kroppen. Kapasiteten er stor, men Varenne-datteren er ikke noe lyn fra start, så hun må gjøre en del jobb selv.

9 Farmers Julia blir favoritt i dette løpet, men trener Tom Forkerud går ut og sier det er finaleplass som gjelder. Det betyr nok at Mikkelborg får beskjed om sitte rolig første 1000m, så kjøre til slutt. Har det blitt dempet for mye foran, kan det fort bli for langt frem for hoppa som virker mer sterk enn bråspeedig.

4 Joie De La Lumiere var den beste tidlig på året i fjor, men så kom det en alvorlig skade for topphoppa. Et prøveløp på 19,0/2140 sier ikke mye, men trener Hammersborg er fornøyd med treningen. Nå overga han tømmene på Superatrix til Kai Johansen, og da ble det seier. Så det er ikke noe pluss at Hammers sitter i sulkyen selv.

Vår rangering: A: 1 B: 3-9-4 C: 2-8-10-5-7-6 D: 1

Annonse: GRØ går ALL In på en hest som neppe blir favoritt - Sjekk hans delikate meny til Jarlsberg

V65-2

1 High Eleven L er en fremtidig topphoppe som står i stor fare for å bli overflydd da hun ikke er noe lyn ut. Det blir sjanseartet fra innersporet. Hun virker fryktelig sterk, så bare Goop kommer seg ut i en fin posisjon, skal hun sette farge på dette løpet. 10 H.M Monocerus var ikke på topp i Bergen sist, men gjorde fremdeles en fin prestasjon. Denne gangen trekker bakspor en del ned, men med tempo og litt klaff kjemper hun om seieren.

11 Diva Arvells har fått et løp i kroppen etter lang pause og var ikke på topp da. Varenne-datteren kommer derfor til start som et stort spørsmåltegn. På kapasitet er hun mer enn god nok til å vinne dette løpet, så hun er verdt en gardering.

5 Wee Nita er rask fra start, og skulle Austevoll klare å komme seg til tet, ønsker han nok å sitte foran denne gangen. På en rask sprint kan hun holde unna.

Vår rangering: A: 1-10 B: 11-5-7 C: 6-4-2 D: 9-8-3

V65-4

Åpent kaldblodsløp med kun ni hester på startstreken. 3 Storm Eld spinner normalt til tet (hvis han klarer å holde ute 6 Egestø Gutten og 7 Spang Odin), og fra den posisjonen kjemper Storm Jo-sønnen klart best. Distansen er en klar fordel for Storm Eld kontra mange av hans verste konkurrenter, så han skal regnes med en fin vinnersjanse.

2 Hurtig Knekten var bra for Mjølnerød etter en liten pause, og som oftest er Mjølnerøds hester meget godt forberedt når de kommer til start. Hurtig Knekten sliter til tider med aksjonen, og helsen hans er ikke alltid like enkel å ha kontroll på. Men er han på topp, så er han med i toppen. 9 Ramstad Knerten er i fryktelig fin form og står fint til med tanke på en fin reise, og det fortjener hesten da han ble brukt ganske tøft i siste runden sist. 7 Spang Odin er rask fra start, og Gulbransen-traveren holdt meget tapper fra tet i sin siste start over samme distanse som i kveld. Skulle Per Oleg Midtfjeld komme seg til tet, så leder han lenge.

Vår rangering: A: 3 B: 2-9-7 C: 6-5-8-1-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-5

9 Rite Sakra galopperte seg bort direkte første gang ut i Hamre-regi. Hesten trener fint på og står helt perfekt til med tanke på fin rygg fra start samt at han slipper å bli med på noe startrush. Får Rite On Line sønnen en fin rygg i siste runden, speeder han ned de fleste. 2 C.C Mr Paradise føler jeg blir litt undervudert i dette løpet ettersom de verste konkurrentene har trukket dårligere spor enn han selv. Skal huske at hesten har vært herdet mot de beste i årgangen til tider, og fra et perfekt spor skal han regnes som en seierskandidat selv om distansen skulle vært litt lenger.

10 Thai Photo er en fin traver som kommer ut i regi Høitomt. Han har som fortest kjørt 18/2000m med Sj`S Photo-sønnen som han da var godt fornøyd med. Skal krysses. 8 Photo Fantasy gikk bra første gang ut etter lang pause da hun feilet i dødens ikke som slått. Tror hun hadde vært på trippelen uten den galoppen. Nå er sporet og distansen neppe noe pluss for Westergaard-traveren, så det må klaffe mye, men kapasiteten er så stor at hun må krysses.

3 Fast Brown Talk kommer ut i regi Halle, og dette er egentlig en bra traver som ikke har fått ut kapasiteten sin. Regnes på mistanke.

Vår rangering: A: 9 B: 2-10-8-3 C: 7-4-5-11 D: 6-1

V65-6

4 Frameable fikk endelig en seier sist etter mange fine innsatser. Står også denne gangen helt perfekt til, så vinnersjansene er fine, men synes han møter noen hester som ikke er noe dårligere enn han selv. 7 Goldomaster har hatt to løp der han har møtt ufattelig gode hester, så prestasjonene er bedre enn mange tror. Helt riktig motstand denne gange, og distansen er bare en fordel for den sterke Dreamaster-sønnen som alltid går til kassen.

2 Yumbo Job var en seiersmaskin i fjor som trenger litt tid på å vokse seg inn i grunnlaget. Trener fint og har endelig vært venn igjen med sportrekningen. Fra dette sporet skal Antonsen-traveren regnes helt i toppen da han er sikret et fint løp. 12 Tylor Superb holder fryktelig fin form, og kapasiteten er stor, men sporet gjør at det skal klaffe maksimalt både for hest og kusk denne gangen for at det skal bli seier. 9 Global King skuffet i Bergen sist, og det var liksom aldri noe trøkk i han for dagen. Han er helt avhengig av rygg i tøft tempo for og komme til sin rett. Blir det et slikt scenario så kan Wiig-traveren være en liten skell.

6 Uni Vivant var en slager i fjor med mange gode prestasjoner. I år har hesten ikke løst en kr på syv forsøk, men formen er mye bedre enn som så. Skulle det klaffe litt for Killingmo traveren så blir ikke jeg overrasket om han er med å kjemper om seieren.

Vår rangering: A: 4 B: 7-2-12-9-6 C: 5-8-1-11-10-3