Lettløst i Sør?

Foto: hesteguiden.com

Det er små felter og svært varierende kvalitet på deltagerene i de fleste løpene på Sørlandet i kveld, og vi synes det ser lettløst ut denne søndagen. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ny svensk suksess
Oddstips 2: Tromsø merker kjøret
Tippetips: Kan Vålerenga true Molde igjen?

Vi går dermed for samlebonger på vår sørligste arena i kveld i begge rebusene, og vi mener vi har to klokkeklare bankere å by på.

I A-spillet satser vi på at en seiersvant krabat (vunnet tre av fem løp i år) er tilbake på vinnersporet, og da snakker vi om 7 Vassbø Fakse i V5A-2. Hesten reiste i galopp fra start i den siste starten, og da var den dagen ødelagt.

I kveld er det kun åtte hester i dette løpet, og han står på 20 meter tillegg med kun fire hester. Da bør kusk Åsbjørn Tengsareid klare å få Fakse–sønnen feilfritt ut, og slik vi leser motstanden er det kun en håpløs galopp som kan frata denne krabaten en ny seier.

Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 8-1-3 C: 2-5-6 D:4

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.10
DD kl. 20.10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Overlegen på kapasitet
Det er kun seks hester på farten i V5B-3, men det er fin kvalitet på hestene til å være et løp i grunnlag under 30.000 kroner. 4 Adamo Kievitshof har undertegnede sett løpene av i Tyskland, og dette er snakk om en topphest.

Han gikk råsterke 15.0/2200 meter til sølv i den tredje siste starten, og hesten har nå kommet i trening til dyktige Øystein Tjomsland. Nei, dette kommer til å bli en vinnermaskin slik som Mieux Di Quattro var i begynnelsen i sørlendingens regi, og her sitter du bak en klink vinner Tjomsland.

Vår rangering V5B-3: A: 4 B: 6-5-1 C: 2-3

V5A-1
2 Flyveren blir vår knepne favoritt i dette åpne sprintløpet. Hesten var solid i den siste starten, når han kjempet seg til en knepen seier. Sprint er bare en fordel, og kusk Vidar Tjomsland har en fin sjanse til å lede hele veien. 8 Lauvås Jejo har trukket et trangt fjerdespor på volten, men normalt løser han feilfritt. Han har form til å vinne dette løpet, selv om han har 20 meter tillegg på en sprint.

4 Dan H.C var positiv i den siste starten, og han er sikret et fint løp når det kun er tre hester igjen på strek. Klaffer det litt for Arild Berås i sulkyen kan det bli en etterlengtet seier på hjemmebane. 6 Havsalt har vært ute mot fryktelig tøffe hester den siste tiden, og ikke nådd opp i de sammenhengene. Går ned noen klasser i kveld, og med litt flyt på veien er han med der fremme. 10 Sørtroll har fart som overgår disse konkurrentene, men han er fryktelig egenrådig (må ha det litt på sine egne premisser).

Vår rangering V5A-1: A: 2 B: 8-4-6-10 C: 11-9-7-12-1 D: 5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-3
7 Whata Buz møter ingen konkurrenter som skremmer, men han kommer ut etter en liten pause nå. Treneren skal gjøre noen utstyrsendringer til denne starten (jordblender–hele skylapper), og han vinner hvis han går feilfritt (men det er galoppfare). 1 Quillity`s Chip står perfekt til med en fryktelig offensiv kusk som ikke slipper til noen om han kommer seg foran, og han er god til å forsvare seg denne Chipmate–sønnen (roter Hamre-traveren seg bort kan han stå klar til å overta).

6 East Edition gikk ok etter pause i den siste starten, og han er nok forbedret til dette løpet (normalt er dog ikke en kjapp sprint noen fordel). 4 Matrioska er ingen stjerne, men hun sjokkvant i den siste starten. Scorer en del på at hun er travsikker, og Høitomt i sulkyen gjør at hun er verdt et kryss på gardering. 9 Linderway G.T går mest på det jevne for tiden, men tar vi bort Hamre-traveren er hun ikke noe dårligere enn de andre.

Vår rangering V5A-3: A: 7 B: 1-6 C: 4-9-3-10-5 D: 8-11-2

V5A-4/V5B-1
6 Valley High har ikke vært som best den siste tiden, men når Tjomsland velger å dra den flotte Chocolatier–sønnen til start igjen må han ha kontroll. Vi blir faktisk litt skuffet hvis han kommer ut og fungerer like dårlig som han har gjort i noen løp. Sprint og perfekt spor gjør sitt til at dette må være en topp vinnersjanse, om han fungerer.

4 Temptation As er ei spennende hoppe fra Tyskland som debuterer for Frode Hamre, men det trange fjerdesporet trekker en del ned. Treneren melder dog om en hoppe som skal være fornuftig, og han tror hun løser ut rett gangart. Det er vanskelig å sette henne inn mot denne gjengen, og hun får stå som en outsider.

11 Remee La Marc var ok + første gang ut for Lars M. Søvik. Vi føler selv at Søvik sine hester ser fryktelig fine ut å se til, men at de mangler litt spenst siste 100, slik at prikken over i`en mangler. Normalt skal Andover Hall–sønnen ha en topp vinnersjanse i dette løpet, når vi tenker på hvilke hester han har startet mot i Sverige.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 6 B: 4-11 C: 9-8-1-10-3 D: 5-2

V5A-5/V5B-2
9 Miraflores springer normalt rundt dagens konkurrenter i åttetall med den formen hun er i, og på samlebongene er dette snakk om en soleklar banker. Hun står riktignok i bakspor på en kjapp sprint, men vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag.

Stallkompis 1 Chocopologie er den tøffeste konkurrenten i mot, og det sier sitt (for han er ikke mye tøff når det blir en oppløpsduell). Leder lenge, men har ikke samme klassen som Miraflores. 2 Alfi Prelong R.R går mest på det jevne, og holder neppe toppform.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 9 B:1-2 C: 5-8-10-11-6 D: 7-3-4

V5B-4
7 Rinde Kvikken har 40 meter tillegg, men det er et så lite felt at han sitter i rygg på strekhestene etter 500 meter. Topp vinnersjanse om han ikke galopperer på oppløpet som han ofte gjør. 1 Bjørkeodin går klart best i tet, og offensive Geir Gudmestad ønsker selvfølgelig å sitte foran. Ta med deg klokka Geir slik at du kan kjøre litt på tempo, og da kan det bli seier.

2 Welita holder strålende form, noe hun bekreftet med å vinne i den siste starten, men 2140 meter trekker litt ned (hun er klart best på sprint). 6 Voje Spika avsluttet meget fint i den siste starten, og det var etter lang pause. Er nok mye forbedret til dette løpet, og vi vet alle hvilken kapasitet til Spikeld–datteren innehar. Åpent bak disse.

Vår rangering V5B-4: A: 7 B: 1-2-6 C: 4-9-8-3-5

V5B-5
9 Espresso er vel hesten med best form i dette løpet, og selv om han har trukket bakspor er han seiersaktuell. Det må dog klaffe litt med posisjonene, men hesten så fin ut i den siste starten før han ble forstyrret til galopp 600 meter fra mål. 6 No Big Deal holder bedre form enn raden, og i følge Hamre så trener han meget fint hjemme på gården. Helt perfekte forutsetninger med springspor på volten og en dyktig voltekusk i form av Vidar Hop, og uten galopp skal Viking Kronos–sønnen kjempe om seieren.

2 Grand Tealight kommer ut etter pause, og han har skuffet i hele år. Et trangt andrespor på volten med denne store hesten er ikke det optimale, og det varsles om et defensivt løpsopplegg (men han er aktuell på gardering). 7 H.M Monocerus trodde undertegnede hadde tjent sine penger, men hun var meget positiv sist mot Mr. X.F Royal&Co. Springspor med Eirik Høitomt vet vi alle hva betyr, og skulle hun komme seg foran kan det bli en etterlengtet seier.

Vår rangering V5B-5: A: 9 B: 6-2-7-3 C: 8-1-5 D: 11-4-10