Lettløst i Trondheim?

V5-rebusen virker ganske enkel denne gang, men vi har med etpar skikkelige bongrenskere som kan gi gode julekroner.

Klikk her for Nettavisens V5-forslag

Vi var aldri i tvil om bankervalget denne mandagskvelden. Sist 5 Abbe Hook gjestet Leangen ble det en uforskammet enkel seier, og vi regner med at 7-åringen er enda bedre med det løpet i kroppen. 12-traveren er veldig rask fra start, men absolutt ikke avhengig av tet for å vinne. Ideal Sund-vallaken vant etter en tøff sisterunde i sporene sist, og mot kveldens motstand tror vi han vinner selv om han skulle havne i dødens. Det finnes etpar gode motstandere, men vi mener bestemt svenskegjesten viser seg klart best, og enkelt tar seg av V5-finalen.

Sjokk om vi ikke får 5 rette
Dersom vår banker innfrir vil vi bli meget overrasket om man ikke kan stille seg i utbetalingsluken. De øvrige avdelingene er nemlig rimelig oversiktlige, og på vårt største forslag har vi med det som kan "krype å gå". At vi likevel tror på fine penger kan etpar kraftig underspilte ekvipasjer sørge for.

Fem hester skiller seg klart ut i V5-innledningen der to formsterke hopper står meget fint inne. 5 Ådnes Mai holdt nesten unna mot knallgode hingster sist, og kan lede lenge igjen. 6 Salsnes Ilmi har hatt vondt for å stikke mulen først over mål, men nå har Ilmin-datteren tatt to seire på kort tid - begge etter sterke avslutninger. 2 Rigel Junior er meget spurtsterk, og løser det seg med åpning tilslutt kan Rigel Jo-sønnen ta karrierens tiende triumf. 12 Eikson holder absolutt toppform, men står veldig vrient til i tolvtespor. Vår luring i løpet er helt klart 7 Augne Troll som blir kraftig undervurdert som et foreløpig sjettevalg. 5-åringen var i toppform på samme tid i fjor, og er både startrask og sterk. Har formen gått litt frem fra sist tror vi Troll Kos-sønnen blir en lei nøtt å knekke sammen med formkusk Arve Sjoner.

Kveldens mest åpne oppgjør møter oss i V5-2, men vi er rimelig sikre på å ha vinneren på seks hester. Mest tro har vi på en kvartett bestående av to spennende strekhester samt en kapabel duo på 20 meter. 3 Magic Banker Zon kommer ut skoløs foran og Tor Inge Rygh varsler tetkjøring med den kapable 5-årshoppa som jakter årets tredje seier. 6 Bandit Aubiose kommer fra Sverige, og det er stilt store forventninger til 4-åringen. Ble strøket forrige mandag grunnet transporthinder, men i kveld regner med vi at hesten står på startstreken - og på tidligere meritter må den med på alle bonger. SISTE: Banditen er igjen blitt programhelt, og vi tar ham derfor bort fra storbongen og sparer 175 kroner.
10 Madame Brizard blir stor favoritt, og gjentas spurten fra sist kan Sjoner påføre 7-åringen dens femte seier på bare 13 starter. Som dere skjønner er det en skjør dame det er snakk om, og slike hester presterer ujevnt og må garderes når de blir favoritter. 13 Moni Gold er høyst trolig den beste hesten i feltet, og 3-åringen kommer fra en flott prestasjon fra Bjerke. Ble da fjerde i Kriteriekval på flotte 16.6 full vei. Slikt holder meget lenge i dette grunnlaget, og fungerer lillebroren til millionær Moni Pine vinner trolig fjerdevalget lett.

To bomber
I den fjerde avdelingen står strekhestene veldig fint inne i grunnlaget, men med bare ni hester i feltet vil tilleggshestene være i ryggen tidlig. Formsterke hester som 5 Beljue Gutten, 6 Trønder Pipo og 9 Sotborka får mesteparten av kryssene, men vi synes ikke dette er så opplagt. Førstnevnte har bare vunnet 1 av 31 starter, mens 9-årige Pipo ikke fungerer like fint hver gang og dessuten er vaksinert siden sist. Sotborka vant etter kremløp signert Edvard Kristiansen sist - nå sitter eieren igjen i vogna.
Våre to superluringer kommer begge ut etter pause etter en skuffende sesong. I fjor var imidlertid 7 Glimra og 8 Robert Viking meget solide, og ville vært klare favoritter på samme form - i kveld vil mer enn 90% av spillerne ryke om en av dem er tilbake i slag. Robert kommer ut etter lang pause, men vi skal huske at han radet opp fem strake seire etter like lang pause i fjor. Er hesten i orden helsemessig kan 3-prosenteren helt klart tukte en ikke altfor tøff gjeng. Glimra var glimrende i mange løp i fjor og møter hester hun matcher alle dager i uka på gammel form. Kommer nå ut etter pause mot helt riktig motstand. 4 Spikkrem er i fremgang og tok en fin seier sist. På storbongen tar vi også med overspilte 1 Vangen Snippen som jakter karrierens første seier i sin 81. start.

3-åring tukter hoppene?
I V5-4 blir 7 Farkstrek og Arne Nilsen hardt betrodd etter to sterke innsatser i hardet lag. Først ble Nordli Svarten-sønnen tredje i V65 bak gode Pedrus, mens han sist bare hadde den nybakte V65-vinneren Gikling Balder foran seg. Fortsetter fremgangen kan den fintstammede unghesten vinne denne gang, og vi singelstreker på lillebongen. Det er imidlertid med to gode 4-årshopper som kan snyte favoritten.

1 Spang Møy kom ut etter lang pause på Biri sist, og tapte kun knepent. Rigel Jo-avkommet har vært nære seieren ved flere tilfeller, og vi tror hun kan avlegge sitt maidenchip fra perfekte forutsetninger i kveld. 2 Mille Mollyn innledet karrieren på beste vis, men har slitt veldig etterpå. Nå kommer 4-åringen ut etter pause med glitrende treningsrapporter, og streket på mindre enn hver fjerde bong må Moe Odin-datteren tidlig på bongen. På storbongen tar vi også med to usikre, men kapable travere i 3 Umulius (tok fem strake i fjor) og 4 Grennefrigg som er god nok feilfritt.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1050 kroner.