Lettløst på Forus?

Foto: hesteguiden.com

Vi spiller uten banker på Forus da flere av løpene ser oversiktlige ut. Sjekk våre Forus-tips.

Det er trav både på Momarken og Forus tirsdag kveld og som vanlig er nå på sommeren flotte menyer på begge banene. I Stavanger ser det dog forholdvis overkommelig ut og da spiller vi uten banker.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

V5-1:
Poengjakt i den første avdelingen og hestene starter fra tre ulike distanser og dette løpet er nok det mest åpne i kveld. 1 Amy Flight står forlokkende til på strek og formen er slett ikke verst for femårshoppa. Galopperte seg bort tredje sist, gikk et løp på det jevne nest sist og holdt farten flott til femte sist. I kveld er det nesten tetgaranti og mot formløs motstand er det slett ikke utenkelig at Amy Flight kan holde unna.

Fra 20 meter tillegg jager først og fremst 4 Gann Lass og 5 Halleluja O. Begge hestene har skuffet i det siste, men en bedre oppgave enn i kveld kan ingen av dem få. Med riktig løpsopplegg er begge seiersaktuelle i disse omgivelsene. Øystein Tjomsland skal prøve å riste liv i 10 Væsterbo Freakout. Vallaken viste fint lite i regi Arild Berås og kommer nå tilbake etter sju måneders pause og i ny regi. 11 Sir Valley C.B spurtet greit etter innvendig løp i Bergen nest sist, og kan litt.
Rangering V5-1: A: 1 B: 4-5-10-11 C: 6-9-7 D: 3-2-8

V5-2:
3 Teng Kongen smalt til med sterke 33.0 i prøveløpet for Øystein Tjomsland og er sikkert god for en tid ned mot 31-tallet allerede. Tjomsland er optimist og vi vet jo hvor godt forberedt hans stallhester er når de kommer til start. Tjomsland dro til med fire seire på Sørlandet søndag og er fortsatt mestvinnende kusk på Forus i 2011. Tramper Teng Kongen rett fra start, er det en meget sannsynlig vinner.

Men vi likte godt debuten til 6 Doktor Jaros på Bergen travpark torsdag, der fireåringen la inn 30.0 siste tusen, og landet på 33.2 på en tung Bergen Travpark. Han virket travsikker og fornuftig Gudmestad-traveren og vi setter også denne på kupongen som en sikkerhetsventil da det fortsatt er litt uvisst hvordan Teng Kongen oppfører seg blant andre hester.

13 Nelly skal hente 40 meter på våre to favoritter, og det ser steintøft ut i utgangspunktet, men vi vet jo at så urutinerte hester kan gjøre det vanskelig for seg selv og Nelly er aktuell dersom strekhestene roter seg bort. For øvrig er det et svært uoversiktlig løp bak disse tre, selv om det ålreit form på både 9 Knøttlita og 14 Hogsnes Kongen.
Rangering V5-2: A: 3 B: 6 C: 9-14-2-5-4-10-12-7 D: 1-8-15-10

Annonse: Rolf Lerum førstetippet åttendevalget Vår Faxa på Sørlandet, i kveld byr han på kanondrag i V5-3 på Forus

V5-3:
Enda mer Øystein Tjomsland i den tredje avdelingen og dersom 2 Alfi Prelong R.R. ikke tok skade av det tøffe løpsopplegget i V75 sist (ble da hengende i tredjespor hele sisterunden), må det være en topp vinnersjanse for den flotte fireårshoppa til Tjomsland, som var meget god i to strake seiersløp før den litt svake innsatsen sist. Perfekt andrespor bak bilen er heller ingen ulempe.

10 Power Va Bene satt bom fast sist, og kjentes i følge Rune Wiig veldig pigg og fin ut. Det er fin kapasitet i denne fireåringen, og kanskje kommer det en etterlengtet seier i kveld. Åsbjørn Tengsareid velger selv å kjøre 7 Kristin Caprice (har også 4 O'Flying fra stallen i dette løpet). Kristin Caprice årsdebuterte på flott vis for to uker siden med enkel seier, etter et perfekt løpsopplegg underveis. Fra spor sju er det litt mer sjanseartet i kveld, motstanden er også bedre, men hoppa har sikkert hatt godt av løp i kroppen. 6 Dickie Dick Dickens sviktet som storfavoritt på Forus sist, men kapasitetsmessig er denne vallaken bra og skulle han endelig finne på å trave feilfritt igjen er han god nok.

4 O'Flying skuffet mye fra tet sist, men er trolig bedre med ryggløp. Bak disse er det tungt å få øye på flere vinnerkandidater.
Rangering V5-3: A: 2 B: 10-7-6 C: 4-9-1-5 D: 12-8-3-11

V5-4:
Det ligner en drømmeoppgave for 2 Jerkeldsota i den fjerde avdelingen. Tre løp i kroppen etter lang pause nå og sist var hoppa flott treer i et fireårsløp for hopper på Bjerke (100 000 kroner i førstepremie). Bom fast i årsdebuten og god treer nest sist og med bare to hester på strek blir det tet her, og dersom kusk Ole Gaute Gudmestad trempobedømmer riktig er den flotte fireårshoppa en alternativ banker i dette løpet.

6 Evina var kraftig forbedret sist og ble toer på sterk tid. Fikk da et perfekt løp innvendig og spurtet flott nedover oppløpet. 4 Almina ble treer i det samme løpet etter å ha sittet i rygg på ledende Elve Jokeren underveis. Også Almina viser fremgang for tiden og kan vinne her, motstanden er billigere enn sist. 1 Bidden kommer til å haike med Jerkeldsota her og Bidden varmet veldig fint foran V75-løpet sist. Skal ikke overses her, all den tid det ligger an til optimalt løpsopplegg.

Skulle 11 Baytor være på skuddhold fra 40 meter tillegg ut mot oppløpet, er det som kjent en kar som går til mål og med kun 12 hester i løpet kan han vinne dette.
Rangering V5-4: A: 2 B: 6-4-1-11 C: 7-10-12-8-5 D: 9-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5:
8 Arctic Bear er nok den beste hesten, men nå er det mange av hestene til Bo Westergaard som viser slett form om dagen. Uansett så skal Arctic Bear ha en flott vinnersjanse her, han spurtet strålende ti fjerde i et tøft V75-løp sist (vunnet av Onion F.H.) 1 Gigant Nico smalt til med en overraskende V75-seier i Bergen sist etter en veldig fin spurt. Vant helt ukjørt gangen før og Wiig-traveren holder absolutt toppform. Men spor en bak bilen er sjanseartet og Wiig-traveren kan bli overflydd.

Teten er det trolig 6 Nokien som får, da Svein Ove Wassberg varsler ryggløp med 5 Luigi (som sannsynligvis kommer først til planken) over full vei, og da vil helt sikkert Åsbjørn Tengsareid kjøre mot tet med formtoppede Nokien. Fra tet kan hoppa vinne. Med optimalt smygløp er det ikke helt utenkelig at 5 Luigi kan vinne. 3 Yankee Elmo viste svært lite av verdi i debuten på Forus for et par måneder siden og 2100 meter er neppe noen fordel for yankeen.
Rangering V5-5: A: 8 B: 1-6-5 C: 3-2-7-4