Lettløste påskenøtter på Momarken?

Foto: hesteguiden.com

Vi tror det skal være mulig å løse A-rebusen på relativt få rekker, mens vårt DD-drag for dagen er av den svært spenstige sorten.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det våres, og da kommer topphestene ut på løpende bånd. I V5B-3 står 2 Cromwell glitrende til, og det skal godt gjøres å slå Midtfjeld-traveren fra spiss (vi spiller dog A-rebusen denne gangen). Det knytter seg uansett stor spenning til årsdebuterende 1 New Varenne L.A. og 6 Sweet Case i dette løpet, og selv om fjorårets Derby-vinnere trolig ikke ”tømmes” første gangen ut skal det bli interessant å se hvordan de har tatt i mot sin vintertrening.

Nok en topphest i årsdebut
Ja, det hersker liten tvil om at 4 Makarov i V5A-3 er snakk om en av årgangens beste hester, og mot relativt overkommelig motstand var vi aldri inne på tanken om å gardere den stilige Pine Chip-sønnen. 4-åringen er snakk om en storvokst krabat, og som 3-åring tror vi ikke Eggen-traveren hadde satt seg verken i hodet eller i kroppen.

Vi tilskriver således noen av galoppene i debutsesongen manglende rutine samt trange spor, og når mester Eggen nå sender ut en av årets heteste Derby-kandidater velger vi å tro at alt er i skjønneste orden (intet minus at champion Høitomt setter seg opp heller).

Langoddstips mandag

Får uttelling for sin fine form?
I hhv V5-2 og den fjerde avdelingen har vi i hvert fall god tro på at både 3 Zantana Transs R. og 11 Frøen Marida får smake seierens sødme, og i den andre avdelingen er det normalt snakk om en topp vinnersjanse for General November-datteren til Trond Torseth. 4-årshoppa var litt ”trøg” underveis i debuten for sin nye eier, men avslutningen siste delen av oppløpet til tredje på 19.0 full vei tyder på at dette er snakk om en hoppe som kommer til å bite godt i fra seg utover sommeren.

Tøffest i mot blir trolig 4 Fantasy Hall, og den toppstammede 5-årshoppa får en plass på vårt største spilleforslag. Debuten til seier for Gretland var solid selv om selskapet ikke var av den skarpeste sorten, men løp i kroppen har normalt gjort godt.

I V5-4 gikk jo 11 Frøen Marida (15-prosenter) et helt strålende løp til sølv på fine 29.5 over en sprint etter stort terrengtap sist, og når motstanden er hakket enklere i mot ved denne anledningen skal den formtoppede 9-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser (var da også fjerde mot klart tøffere konkurrenter enn dagens nest sist).

Tilbake etter lang pause kommer 1 Tord Viking, og Spikeld-sønnen får en plass på våre to største spilleforslag. Teten kan være innen rekkevidde, og på sitt beste leder fort 6-åringen rundt om.

Det nytter ikke å spille 6-8 hester i dette løpet (selv om det finnes flere motbud), når vi mener at vinneren er å finne på 2*1 i hhv V5-2 og den tredje avdelingen. Det skal da godt gjøres å få en utbetaling på over tusenlappen uansett hvem som vinner her da, og da finner vi det naturlig å gå for samlebonger.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Frøen Marida og Ole J. Østre jakter årets første triumf i V5-4.
Frøen Marida og Ole J. Østre jakter årets første triumf i V5-4.

Øvrige vurderinger
V5-1: Litt småskummelt, men vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre fem utvalgte på våre to minste spilleforslag. 3 Kjeltringen stod veldig kinkig til sist, men nå ser det langt bedre ut for Spikeld-sønnen. Gjentar 6-åringen prestasjonen ved triumfen i den nest siste starten kan Teigen-traveren bli vond å stoppe, men vi syntes favoritten er for variabel til å kunne stoles på.

Bedre til en på svært lenge står 1 Hilton Stjerna, og nå er det tilbake på favorittdistansen sprint. Røder-datteren har vært matchet i tøffe omgivelser nå på slutten, og det er litt enklere i mot for 11-prosenteren i spillet ved denne anledningen. 9 Skogbryn Svarten krysses tidlig i ny regi, mens 5 Eskeladden (gjør det vanskelig for seg selv, men formen er på topp) og 10 Sebastian (trives veldig godt på dagens arena) også er snakk om tidlige garderinger.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

V5-5: Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er mange. Nydelig til står 2 Hugo S.R., og på sitt beste vinner Malabar Circle Ås-sønnen dette løpet. Vi syntes dog ikke 5-åringen har sprudlet så langt i år, og Lerfaldet-traveren er heller ikke like eksplosiv fra start som han var tidligere (uansett sikret et fint løp). Forbedret med løp i kroppen er trolig 9 Easy Livin`, og selv om Dream Vacation-sønnen har skuffet i lengre tid skal han være seiersaktuell i et løp som dette. Sporet er perfekt med tanke på en økonomisk reise underveis, og en finere oppgave enn dagens får ikke Kihle-traveren.

Ille til spormessig står 8 Mr. Super Yankee, men i en feilfri utgave tror vi den kapable Super Arnie-sønnen dukker opp i striden helt der fremme. 6-åringen har slått bedre hester enn dette tidligere på Bjerke, og vi krysser tidlig av for Hultman-traveren. Litt spennende til står 3 Bertha Invalley, og på sitt beste er det slett ikke utenkelig at David Raymond-traveren stryker til tet. 8-årshoppa gjør sin klart beste løp fra den posisjonen, og da er Desserud-traveren litt interessant med sine snaue 11 %!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Hugo S.R. står lekkert til i V5-5.
Hugo S.R. står lekkert til i V5-5.

Spinnville DD-odds!
Ja, når laveste odds i skrivende stund (kl.11.00) mot 1 Owen Meany i DD-2 er kombinasjonen 4*1 til skyhøye 44 ganger pengene kan vi ikke la vær å spille. Valley Sentre-sønnen står glitrende inne i dette løpet på sin optimale distanse, og vi tror det skal godt gjøres å hente en lengde på 8-åringen ned startsiden her.

Antonsen-traveren kommer tilbake etter litt pause med nyladede batterier, og det var jo nettopp på denne tiden av året og utover at vårt spreke DD-drag for dagen fant en fantastisk fin form i fjor!

Et herlig sprintløp for kaldblodshester tett oppunder eliten setter hverandre i stevne i DD-1, og når vi spiller en så frisk banker i DD-2 er naturlig å spille samtlige ti startende på vårt største forslag. Favoritt må uansett 4 Trollgutt bli, og fra tet/”dødens” skal den formtoppede Spang Best-sønnen tilmåles solide vinnersjanser.

Sprint er dog kanskje ikke 7-åringens beste distanse, og en hest som 3 Juni Blixten kan uansett bli vond å slå. Sistnevnte elsker sprint, og bedre forutsetninger enn dagens kan ikke Järvsöfaks-sønnen få.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 960 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre spenstige DD-forslag på hhv 100, 240 og 400 kroner ligger ute her .

Samtlige V5-forslag er samlebonger (hhv 10, 10 og 5 ganger).

Kjøp en bong og se DD-løpene fra Momarken på nrk.no nett-tv i kveld.