En fantastisk fin V75-omgang venter på Momarken lørdag. Hovedoppslagene er Norsk Oaks for både varmblods og kaldblods med hele 300 000 kr til vinneren. Rikstoto byr i tillegg på Gulljackpot og det innebærer at sjuerpotten dobles ved spillestopp. Denne lørdagen dobles også jokerpotten som innebærer 20 millioner ekstra til en eventuelle alenevinner. Du kan dermed vinne formidable 26 millioner i lørdagens V75-omgang.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Spillemessig ser det ikke så aller verst ut, jeg spiller med to bankere i omgangen, min hovedbanker kommer ut i V75-3.

EM-vinneren innfrir
Det handler om 3 Miracle Tile og Kristian Malmin. 31. juli vant denne hun NM for hopper på Biri og kunne innkassere 200 000 kr for den seieren. Tre uker senere gikk hun hen og vant EM for hopper på Solvalla med drøye millionen i førstepremie. Har møtt steintøff motstand i Sverige i sine to løp etter EM-triumfen og hevdet seg flott. Lørdag støter hun på mye billigere motstand og normalt skal det være en sikker vinner. 3 Miracle Tile blir den ene av mine to V75-bankere på Momarken lørdag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 5-1-6 C: 4-7-9

Fløysand ser seg ikke tilbake denne gang heller
Samboerparet Martine Wessel og Tommy Fløysand har gjort en formidabel jobb med kapasitetshesten 2 Wik Viktor. Fem starter i deres regi har fire seire og i seiersløpet sist på Bjerke, så Wik Viktor bedre ut enn noen gang. Han har lekt med konkurrentene i hvert eneste seiersløp. Det er naturligvis tøffere imot når det er snakk om V75, men som en av to strekhester i V7-5/V4-2 ser det ut som en topp vinnersjanse igjen. Jeg tror Tommy Fløysand leder hele veien med sin vallak. 2 Wik Viktor blir min andre V75-banker på Momarken lørdag.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 6-10-8 C: 9-1-3-5-4-7

V75-1/V5-3. Varmblodshester. Høst-maraton. 4140 meter voltestart.
Tradisjonen tro innledes Momarkens V75-omgang i oktober med Høst-maraton over velvoksne 4140 meter. To favoritter, et andrevalg og ett fjerdevalg har vunnet dette løpet de fire foregående årene.

Årets utgave er blitt et strålende spilleløp og jeg tar med åtte hester på de tre største V75-forslagene. 13 Gangman Style K. slo kloa i selveste Ble Du Gers da han vant stayerløpet i V75 under Klassesløpssøndagen i september. Fikk et fint løp underveis av Eirik Høitomt da og den danske gjesten blir min favoritt i V75-1 på Momarken lørdag.

3 Briansfantasie A.H. blir mitt andrevalg. Møtte Riva O.sist på Jarlsberg og gikk en bra avslutning til fjerde da. Meget god i seiersløpet nest sist og er satt opp for lørdagens løp. 4160 meter skal ikke være noe problem for denne tøffingen. 1 Comtessa Du Chagny var tredje i seiersløpet til Gangnam Style K. på Bjerke for en drøy måned siden. Er eneste strekhest og kan ta hjem seieren i V75-1. 14 Pantani tok ned favoritten Orlando G.M. fra dødens sist og viste form igjen. Fjerdevalget.

11 Delight Classic vant dette løpet i fjor. Har vist jevnt og stabil form i lengre tid og kan vinne også denne gang. 7 Zimmer Grif imponerte nest sist, men stod vanskelig til sist og det løpet kan glemmes. 5 Delicious Me var god toer bak Riva O. sist på Jarlsberg og 10 Strong Case som i utgangspunktet er god nok blir mine to siste hester på forslagene i V75-1.
V75-1/V5-3: A: 13 B: 3-1-14-11-7-5 C: 10-2-6-8-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. Oaks-revansje. 4-årige hopper.
100 000 venter vinneren i denne Oaks-revansjen og 4 Monster Merete er den store favoritten. Merete Viksås tøffe hoppa har allerede løpt inn formidable 1 420 364 kr i år og mer kan det bli. Innfridde som storfavoritt sist på Biri, men var ikke like fin som i seiersløpene før. Sprint er ikke hennes beste distanse, men hun er uansett en motivert favoritt.

6 April Faxa var sjanseløs til å utfordre Monster Merete i hoppederby, men holdt strålende til andreplass. Fra sjettespor er garantert Vidar Hop på tidlig tetjakt her og jeg tar med April Faxa på samtlige V75-forslag. Jeg tror klart mest på disse to, men tar med Tjomsland-duoen 5 Malifika og 12 Føynland Anna på det største V75-forslaget.
Rangering V75-2/V5-4: A: 4 B: 6 C: 5-12-11-2-1-9-8-10-3

V75-4/V4-1 - Norsk Oaks. Tre-årige kaldblodshopper. 2140 meter autostart.
Jan Olov Persson-trente 5 Dunungen har vunnet bådet det svenske og det norske Hoppekriteriet i år og blir den store favoritten i Oaks-finalen. Galopperte seg bort fra start i kvaliken, men kom flott tilbake til tredje. Sesongen har vært lang for Dunungen setter henne først, men tyr til ganske bred gardering.

2 Sangviks Ballerina vant kvalifiseringsløpet der Dunungen galopperte fra start og var også god i Hoppekriteriet. Første motbud. 3 Nordsjø Anna vant sitt kvalifiseringsløp lett og var ikke veldig langt unna Dunungen i Hoppekriteriet. 4 Voje Linn galopperte fra start i Hoppekriteriet, men reparerte strålende til fjerdeplass. Solid toer fra dødens i sitt kvalifiseringsløp. Helt ute på kanten velger jeg også å betale for uspilte 10 Aurora Mollyn. Skal hun vinne, er hun nok avhengig av at noen av de største favorittene gjør seg bort. Men var meget positiv etter galopp i sitt kvalifiseringsløp og kan sjokkere på en maks dag.
Rangering V75-4/V4-1: A: 5 B: 2-3-4-10 C: 1-6-9-11-8-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Norsk Oaks. Tre-årige varmblodshopper. 2140 meter auto.
Normalt er det et to hesters oppgjør i Norsk Oaks for vamblods, men jeg tar likevel med to hester til på de to største V75-forslagene.

3 Thai Brooklyn imponerte enormt som vinner av Hoppekriteriet etter en formidabel siste 700 meter. Vant kvalifiseringen til både Hoppekriteriet og Norsk Oaks fra tet, og blir min favoritt. 2 Readyforwine var regelrett sjanseløs til å svare Thai Brooklyn i Hoppekriteriet, men måtte trave store deler av det løpet i dødens. Lørdag kan det bli tidlig tet og Readyforwine kan få sin revansje.

Det vil uansett være overraskende om ikke en av de to ovennevnte vinner Oaks, men jeg tar med meg 1 Creek's Nu Love (blir ryggløp nå, og er nok best med slike løp) og 9 Kashmina B.R. som hang veldig godt med til andre bak Readyforwine i kvalifiseringsløpet, på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 3-2 B: 1-9 C: 4-5-10-6-8-11-7-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. Oaks-revansjen. 4-årige hopper.
Et herlig fireårsløp for hopper avrunder lørdagens V75-omgang og jeg betaler for seks hester på de tre største V75-forslagene.

1 Miss Pepper har funnet en formidabel form og vunnet tre av sine fire siste løp. Ble sittende bom fast i Hoppederby tredje sist som femte, men har lekt med konkurrentene i to strake seiersløp etterpå det. Førstespor og sprint er optimale forutsetninger. Jeg bruker 1 Miss Pepper som min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Hun støter dog på kvalifisert motstand og selv om Frode Hamre ligger veldig lavt på forhånd med 8 Riva O. grunnet det sjanseartede startsporet, blir Hamre-hoppa mitt andrevalg. Hun er steintøff denne dama og kan vinne. 9 Chandelles var strålende toer i Hoppederby bak Global Bred To Win og får et fint løp herfra. Stallvenninna 4 N.Y. Embrasse Moi har hevet seg voldsomt i det siste og er ikke ueffen her heller.

3 Thai Sansa har trukket et bra startspor og er heller ikke sjanseløs. 2 Carolina Volo var svak sist på Leangen, men reiste dårlig da. Sterk tredje i Hoppederby og har vist flott form i lang tid. Min sjette og siste hest på V75-forslagene i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 8-9-4-3-2 C: 12-11-7-6-10-5