Loverboyen tar sin tredje strake

Foto: Hesteguiden.com

Det ligner et gaveløp for Loverboy Pellini og Eirik Høitomt på Momarken mandag, og vi garderer ikke. Sjekk mandagens Momarken-tips.

Det er kveldskjøring både på Leangen og Momarken denne mandagen, og således enkel V5-omgang på begge banene. Husk også at det kjøres en ekstra V75-omgang på Bjerke onsdag denne uken, så det er masse moro i vente utover uken.

Her kan du øke vinnermuligheter og kjøpe andel til V5

Vi kan nesten ikke se at 1 Loverboy Pellini kan tape i V5-2 på Momarken denne mandagskvelden. Fra et nydelig førstespor bak bilen er det bortimot tetgaranti for den seierssugne niåringen til Eirik Høitomt. Åtte seire på femten starter er det blitt på Alf Palema-sønnen i 2010 og den niende er veldig sannsynlig i kveld. Loverboy Pellini trives svært godt på Momarken og både seiersløpet sist og fjerde sist kom på nettopp kveldens arena.

Det er ikke tegn til form hos verken 6 No Mans Land, 7 New Varenne L.A. eller 8 Auro News, og når Høitomt i tillegg har vunnet sportrekningen lukter dette tet fra start til mål alle dager i uken.
Rangering V5-2: A: 1 B: 7-6 C: 8-5-9 D: 3-2-4

Klikk her for å se våre V5-forslag til Momarken

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Det er ikke mye tvil om at 8 Grorud Silver er den beste hesten i V5-1, men samtidig er dette en skikkelig stabukk av en herremann og han er voldsomt variabel i prestasjonene. Seksåringen var meget god i seiersløpene både tredje sist og nest sist, men galopperte seg bort i sin siste start. Kommer nå ut etter to måneders pause og holder således usikker form.

11 Tønder var helt under båten sist og har nå hatt en liten pause. Gjorde flere riktig så fine løp på sensommeren og slo bra hester i sitt seiersløp 31. august. Dersom Troll Rigel-sønnen vil ta i, er han mer enn god nok til å vinne et slikt løp.

6 Ellestad Lill så faktisk seiersfarlig ut som et sjokkvalg i lunsjen på Drammen sist tirsdag, men speeden ebbet ut litt mot mål og måtte nøye seg med tredje da, mot bra motstand. Har ikke vunnet på 43 starter, men kan sitte der når som helst og mandagens motstand er klart overkommelig. 4 Pålstegg har heller ikke vunnet på 15 forsøk, men kommer fra Sverige med form i bagasjen og spilles på det.

3 Hunstad Elden er ingen stjerne, men liker sprint og var flink toer bak Trons Kvikk nest sist på Klosterskogen. 10 Rokketroll er i fremgang, og dersom Gøran Antonsen håndterer den litt uryddige vallaken, er Rokketroll god i sluttfasen av løpene. 9 Haugestad Linnfrigg kan litt, det kan være nok her.
Rangering V5-1: 8 B: 11-6-4-3-10 C: 9-2-7-5-1

Annonse: Grøstad/Lerum med nye 30 000 kroner innspilt torsdag og fredag. Søndag innfridde 10.valget Omer Borken

Frekt førstevalg
I den tredje avdeligen er det kun damekusker som får kjøre, og da er det bare å være på vakt. Det var veldig gode meldinger på 3 Piper C. Flamingo i forkant av lunsjløpene på Drammen sist tirsdag. Men fra et vanskelig åttendespor bak bilen, ble det meste feil for Sagholen-traveren ved den anledningen. I kveld har treåringen trukket et flott tredjespor bak bilen, og har fått rutinerte Anne Marie Sveen (vunnet 62 løp totalt) i sulkyen. Vi prøver et frekt vinnertips. 9 Best Chance O.D utstyres med lovende og dyktige Kristine Kvasnes. Hoppa var tapper fra tet til annen på Biri nest sist, og enda bedre sist da hun vant etter å ha vandret i dødens underveis. Topp vinnersjanse.

4 J.J. Funkies er en meget lovende treåring i regi Anders Tovengen. Har imidlertid en meget urutinert kusk i Marie Tovengen (17), som kun har kjørt tre travløp (men har en andreplass og en tredjeplass). J.J. Funkies gjorde en råsterk sisterunde i et treårsløp sist på Drammen (Bilbao vant) og er selvsagt klart seiersaktuell her.

Vi varslet litt for 5 Eck Legendary K. i forkant av lunsjløpene på Bjerke torsdag. Fireåringen har vist flott kapasitet i Bergen, og fikk torsdag sitt andre løp i regi Gunnar Austevoll. Etter et passivt opplegg, hadde vallaken krefter igjen ved målpassering. Mette Fløttum (19) får sjansen i kveld, hun har vunnet to travløp i år (begge med Zeppelin Boko).

Disse dameløpene er skumle, og ytterligere gardereringer kan være 7 Marion Montana (får svært rutinerte Berit Tveter Alm i sulkyen, men viser lite), 11 Up Front (variabel, men kan en del), 8 Be My Power (god fra start, og enklere motstand i kveld), samt 12 Natalie Borgø (brukbar sist, og muligens enda litt forbedret i kveld).
Rangering V5-3: A: 3 B: 9-4-5 C: 7-11-8-12-10-2 D: 6-1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Momarken

Formstall
V5-4 er et riktig så fint spilleløp. Vi setter Per Ludvig Nilsens fine fireåring 10 Stinger først. Per Ludvig har form på stallen nå, og den flotte treåringen Pershing Boy vant på i fin stil på Åby søndag. Stingers vant altså sist på Årjäng og slo flere av de hestene han møter her. Uten galopp skal dette være en fin vinnersjanse for Lome Elden-sønnen.

7 Ramstad Knerten blir vårt andrevalg. Har gjort tre toppløp på rappen nå og innkassert to seire. Var tøff sist som tok ned ledende Fautveien oppunder mål, og selv om Johnsrud-traveren står litt langt ute på vingen, er vallaken forholdsvis posisjonsuavhengig. Teten får nok en feilfri 1 Tekno Prinsen. Men dette er en banditt, og det har etterhvert blitt høy galoppfrekvens nå. Uansett er kapasiteten mer enn god nok.

8 Høgda Elden holder også toppform og var tøff toer bak Stingers sist. Og gjorde en bra avslutning nest sist. Spor åtte er sjanseartet, men Høgda Elden har form til å vinne. 6 Scheva S.E ble klart slått fra tet av både Stingers og Høgda Elden sist, men har trukket et bedre spor og utstyres i tillegg med Geir Vegard Gundersen og kan kanskje overraske, selv om hoppa nok ikke har kapasiteten til våre favoritter. 12 Huserapp står med en dårlig rad nå, men gjorde noen pangløp tidligere i år og er en kantball for de som jager store penger.
Rangering V5-4: A: 10 B: 7-1-8 C: 6-12-2-3-4-9-11-5

Her kan du levere våre Dagens Dobbel-forslag til Momarken

Vinnerhest
Vi har et riktig så fint spilleobjekt i V5-5/DD-2 i form av strekhesten 3 Super Tomin. Tre løp har den skadeutsatte sjuåringen fått i kroppen nå, og hesten har gått ut i V75 hver gang. Første gang ut (4.september) spurtet vallaken flott etter innvendig løp, nest sist (27.oktober) var det igjen steintøff motstand og en fin spurt etter passivt opplegg underveis. Nok et fint løp til femte gjorde Super News-sønnen sist i V75 på Biri (meget gode Mr X.F. Royal vant det løpet). Super Tomin har vunnet åtte av sine 23 løp i karrieren. To seire er tatt på sprint, fem seire er tatt på mellomdistanse (2100m) og en seier er tatt på 2600 meter. Vi kan ikke se at Super Tomin skal ha problemer med kveldens distanse over 3100 meter og i kveld setter Eirik Høitomt seg opp bak Super Tomin og vi synes dette ser meget spennende ut.

11 Relax Jet blir spillernes favoritt etter en rekke sterke løp i år. Men møtte veggen aldeles på Solvalla sist i et langløp og slike opplevelser kan sitte i. Har riktignok fått en måneds pause nå, men vi er svært usikker på hesten etter det som skjedde sist. Uansett så er det en meget billig oppgave Kolnes-traveren har i kveld.

Tom Forkerud tok en bejublet seier med Farmer's Julia lørdag i Travoaks og dro med seg en førstepremie på 200 000 kroner. Skotterud-trenerens største triumf som travtrener. I dette langløpet har han med både 1 Role Pierji og 7 Pomerol Du Digeon. To ustabile krabater, som begge liker distansen og som står fint til.

4 Lady Coron har hatt en fin sesong, holder litt uviss form og fjerdespor volte trekker ned, men kan være vinneren med fint opplegg underveis. 2 Nokentrot blir endel spilt, men er ingen stjerne. Fra tillegg er i første rekke 13 Santrick (vist form i monte), 12 Superclav (notorisk ustabil, men behersker distansen) og 11 Inga Lena (viser ikke form, men distanse og motstand er rett) aktuelle i et helskummelt løp.
Rangering V5-5: A: 3 B: 11-1-7-4-2 C: 13-12-11-6-5-9 D: 14-8