Lørdag blir det ni av ti

(Hesteguiden.com)

Seiersmaskinen Alm Taragon har vunnet åtte av ni løp og vinner igjen lørdag. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Åpen cupfinale i Telenor Arena

Oddstips: Helsingborg for alle penga

Det er Jarlsberg travbane som er vertskap for lørdagens V75 og det meget fine spilleløp på menyen. En eventuell alenevinner tar med seg 42 millioner kroner dersom vedkommende er alene om sju rette i denne omgangen. Vi byr på to bankere i lørdagens omgang og et strålende spilleobjekt i V75-5.

Klikk her for å se våre V75-tips til Jarlsberg

Vår hovedbanker denne lørdagen blir storfavoritt og hesten de aller fleste V75-spillerne klamrer seg til lørdag. Det handler om 5 Alm Taragon i V75-1. Den femårige Lome Kongen-sønnen som trenes av Lars O. Romtveit på Lørge gård har gått fra klarhet til klarhet dette året og vunnet åtte av sine ni løp. Han kom ikke start verken som tre- eller fireåring, men kom altså sent men godt. I pengevei har det blitt 340 000 kroner på disse ni startene, og holder hesten seg frisk er det en kommende elitehest.

Galopperte på startsiden i et V75-løp i Bergen sist, men etter en formidabel sisterunde var likevel Alm Taragon først på målstreken. Det var en mildt sagt imponerende prestasjon og selv om det fortsatt er galopprisiko for hesten, er oppgaven lørdag meget overkommelig. Fra et flott femtespor i volten (kun seks hester fra strek) bærer dette trolig tidlig til tet og da taper ikke Alm Taragon dette løpet. Før eller siden taper nok Alm Taragon igjen, men vi har ingen tro på at det skjer lørdag.
Rangering V75-1: A: 5 B: 8-10 C: 12-3-4-9-15-14-13-7 C: 2-1-11-6

Sjekk også våre V5-tips til Jarlsberg her

Leder hele veien?
Vår andre banker denne lørdagen, blir ikke favoritt i sitt løp. Det dreier seg om 3 Up To Date i V75-4 som er et løp i hoppedivisjonen. Up To Date står perfekt inne i denne divisjonen og med kun to hester fra strekdistansen (1 Continental Women er strøket), ligger alt til rette for at Per Oleg Midtfjeld får overta tet svært tidlig her og da skal det være en knallfin vinnermulighet. Up To Date var overlegen for Robert Kruse i to strake amatørløp og gjorde også en svært solid innsats i Axel Jensens hoppeavdeling sist. Da valgte Frode Hamre å kjøre frem i dødens vel runden fra mål og hoppa holdt både fart og stil helt hjem til sjetteplass. Slik vi leser dette løpet kommer Per Oleg Midtfjeld til å få dirigere i front og da blir det ikke lett for tilleggshestene å hente 20 meter på henne.

Fredag formiddag er hoppa et andrevalg, markert på 22 prosent. 6 Movie Q.C. blir atter stor favoritt (65 prosent), og selv om hoppa vant etter et tungt løp sist, synes vi Movie Q.C. har en tøff oppgave her og hoppa har blitt matchet tøft i år. Vi tror Per Oleg Midtfjeld kjører seg tidlig til tet med 3 Up To Date og at den Tormod Gretland-trente fireårshoppa tar sin tredje seier på norsk jord i løpet av sine fire siste starter. Banker.
Rangering V75-4: A: 3 B: 6-10-12-8 C: 2-5-14-7-11-4-1-9-13 D: 15

Annonse: Øivind Grøstad er tidlig julenisse i V75-3 på Jarlsberg lørdag og gir en spillegave av de sjeldne

En vestlending med seiersambisjoner
I V75-5 er det kommet sterke rapporter om knallfine treningsjobb for 13 Doktor Jaros og vi var lenge inne på å prøve et frekt bankerspill på Geir Gudmestads flotte fireåring etter Mørtvedt Jerkeld. Som kjent vant Doktor Jaros et V75-løp på Forus i sin siste start, et løp der vi bankerspilte lenge ledende Troll Viktor. Den dagen galopperte Doktor Jaros ned startsiden, men tross det kom han strålende tilbake til sikker seier. Har altså i følge våre kilder fungert strålende i trening og fra et perfekt springspor i volta på 20 meter tilllegg, vil hesten kunne få en svært fin start her. Dog siden dette handler om urutinerte kaldblodshester, nøyer vi oss med førstevalget. De er galopplystne og uryddige disse kaldblodshestene. Doktor Jaros blir trolig et andrevalg i spillet.

Favoritt i spillet blir 8 Tidrande som igjen får Eirik Høitomt i sulkyen. Vi synes vel at Tidrande gjorde et bra løp på Leangen sist, men ikke mer. Tidrande mangler muligens litt vinnerskalle, selv om han er sterk og tåler å gjøre grovjobben selv. Uansett andrevalg. Seks hester starter fra strek i dette løpet og fremst av dem på kapasitet er nok 3 Våler Odin. Skulle Djøseland-traveren komme seg foran, blir han ikke lett å fange, men galopprisikoen er voldsom (er nå blitt strøket). 5 Smedeld er nede som et ellevtevalg, men Smedeld er slett ingen dårlig hest. Skulle han mot formodning trave feilfritt, tror vi Smedeld kan være med i seierskampen.

15 Gylden Kongen har 40 meter tillegg, det ser steintøft ut på forhånd. Men Gylden Kongen kommer til å få fine rygger i tredjespor og tåler som kjent å bli brukt underveis. Ikke umulig. Lars O Romtveit varsler fortsatt for sin nykommer, 10 Jerker Vinn V.H, og nå er det Per Oleg Midtfjeld som får sjansen. Nest siste valg i spillet og kun markert på fire prosent. Kan det være lørdagens skrellobjekt de luxe? 9 Røvaren er god nok, men fungerte ikke optimalt på Forus sist. Det er et svært åpent løp dette bak favoritten vår, og på en dag med maks klaff ser vi ingen sjanseløse hester her.
Rangering V75-5: A: 13 B: 8-5-15 C: 10-9-4-12-7-1-2-14-6-11

V75-2 - Bronsedivisjonen. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Selv med bare norskfødte hester på startstreken i dette løpet, er det blitt en sportslig og spillemessig perle av et løp. Det er vanskelig å ikke sette den store favoritten, 1 Espresso, først. Står med null i programraden både tredje sist og nest sist, men det var i steintøffe omgivelser. Sist fikk hesten lifte med i ryggen til tettravende 12 Victor Invalley og avgjorde enkelt mot mål. Det løpet sa egentlig lite, da alt ble sydd opp den dagen. Her er det nærmest tetgaranti og får Kolle dempe i front, blir ikke Espresso enkel å slå. Men det er veldig fine hester på farten her og det kan bli hardkjør underveis. Da er Espresso sårbar og vi velger å gardere storfavoritten.

Vi har latt oss imponere voldsomt av comebacket til 3 American Rock og selv om seieren sist var i billig lag, har vi nesten aldri sett åtteåringen bedre. Vi må heller ikke glemme at hesten slo knallgode Out Of Nowhere regelrett til mål i seiersløpet i V75 på Momarken tredje sist. American Rock tåler hardkjør og vi må sette formbomben inn som andrevalg. Kanonform er det også på 2 C.C. Seventy Five og unngår Mikkelborg-traveren dødens, blir han farlig. Gjorde et kanonløp sist etter tung reise og er en klar seierskandidat her.

Det er også 4 Callisto som holdt koken strålende fra dødens i Derby til femteplass. Også Callisto tåler å bli brukt underveis. 9 Mr X.F. Royal står svært sjanseartet til, da galopprisikoen øker kraftig fra bakspor. Skulle fireåringen til Frode Hamre gå feilfritt (vi er skeptisk) er han god nok. Kanonform viser også 10 Rolling Star. Skulle vallaken ha klaff på startsiden og havne langt fremme i et utvendig par, har han en voldsom speed å by på og formen er helt på topp. Med full klaff på veien er heller ikke 5 Fifty Cent (men kan havne i dødens herfra) og 12 Victor Invalley (må ha veldig klaff herfra) helt sjanseløse i et dette pangløpet.
Rangering V75-2: A: 1 B: 3-2-4 C: 9-10-5-12-8-6 D: 11-7

V75-3 - DNTs høstfinale. Norskfødte 3-åringer. 2100 meter voltestart
Hele 150 000 kroner venter vinneren av dette løpet og det er svært fin kvalitet på deltagerne. Lars Anvar Kolle blir vår og spillernes favoritt også her, nå med supertalentet 10 Bogle Superb. Ganymede-sønnen gjorde et glitrende seiersløp på Sørlandet sist etter en tøff forsering i sisterunden. Har atter trukket bakspor og kommer selvsagt ikke til noe dekket bord. Men har vist at han tåler en tur i sporene og med litt hjelp i sisterunden, skal dette være en bra mulighet for Geir Kihles fine treåring.

Vi tror (men er ikke sikker) at 6 Umbriel er tethesten her fra sitt flotte startspor. Den Bjørn Goop-trente hesten får Svein Ove Wassberg som kusk (veldig morsomt for Svein Ove at han får et slikt oppsitt), og er Umbriel tilbake slik han var i kvalifiseringen til Norsk travderby (ledet hele veien) kan det bli dacapo her. Var syk i selve finalen, men rapporteres helt fit for fight igjen nå.

Klikk her for å se våre V75-tips til Jarlsberg

Voldsomt forbedret er også 7 Chief Photo og fra springspor kommer hesten til å få en fin start. Med perfekt ryggløp og økonomireise har Chief Photo vist at han speeder fort. Fra tillegg jager 15 Juliano Rags som satte banerekord på Leangen i sin siste start. Da kom Brækken-traveren seg tidlig til tet. Her må Juliano Rags ha klaff på veien. Det må også 13 Rocky Dun Dee ha. Det er slett ikke enkelt å vinne slike løp fra tillegg, men Love You-sønnen har fungert strålende i trening og kapasiteten er velkjent.

3 Andy B.R. vant enkelt i Bergen sist etter ledelse fra start til mål. Voltestart er derimot et stort minus, og galopprisikoen er overhengende og vi setter derfor hesten litt ned på vår rangering. 5 King Of Friday var kanongod fjerde sist (gjorde en svett sisterunde da), men har ikke fungert optimalt i sine tre siste løp. Spilles eventuelt på løpet fjerde sist. 4 Abdul B.R. har skuffet og må vise seg kraftig forbedret for å vinne dette. 2 Deep Sea Dream er under flott utvikling, likeså gjelder dette for 9 No Credit L.A. men dette er en tøff oppgave.
Rangering V75-3: A: 10 B: 6-7-15-13 C: 3-5-4-2-9-1-8 D: 12-11

V75-6 - Kaldblodshester. Arnt Haakestads minneløp. 2100 meter autostart
Lørdagens V75-spill avsluttes med to eliteløp og først ut er kaldblodshestene i V75-6. Vi gir et sjanseartet tips til 4 Norheim Faksen som ble offer for en ødelagt startbil og dertil linjestart i Bergen sist. Rapporteres å trene strålende og normalt bomber Norheim Faksen til tet her. Full vei er nok et lite minus, men vi har en følelse av at vi får se en svært løpssugen Norheim Faksen her og da setter vi hesten først i dette svært jevne løpet.

1 Moe Brage likter heller ikke linjestarten i Bergen sist og ble disket. Den normalt svært travsikre Moe Brage er faktisk blitt disket i to av sine tre siste starter (den andre i Finland tredje sist). Her kommer nok Eirik Høitomt igjen til å kjøre på sjanse, og løser det seg er selvsagt Moe Brage med i seierskampen. 11 Wik Stjernen gjorde en sensasjonell elitedebut i NM sist og fireåringen må tas på alvor etter det løpet. Har tapt sportrekningen lørdag, men speeder som kjent fryktelig fort med riktig løp. 3 Åsajerven har ikke vært nærheten av sitt beste i sine siste løp, men eier og trener Ola Martin Aasen melder om at hesten fungerer flott i trening og vi kan ikke slippe Åsajerven enda. 6 Feseth Lynet vant roteløpet i Bergen sist, men vi tror ikke han gjentar selv om formen holder seg oppsiktsvekkende godt.
Rangering V75-6: A: 4 B: 1-11-3 C: 6-10-2-8-5-12-7-9

Klikk her for å se våre DD-tips til Jarlsberg

V75-7 - Th Martinsens æresløp. Varmblodshester 2100 meter autostart
Startsiden vil avgjøre det meste i dette eliteløpet for varmblodshester. Vi tror det er bra sjanse for at 7 Garland Kronos sitter i front ut av den første svingen, og da øker selvsagt vinnersjansene for Midtfjeld-traveren. Vant sitt første løp i regi Per Oleg Midtfjeld sist på Momarken i det som ble et taktikkløp. Her er motstanden selvsagt tøffere.

1 Mysterious har hatt en strålende sesong og var dunderfin fra dødens på Sørlandet i sin siste start. Fra førstespor er det fare for at Mysterious blir overflydd, men vær du sikker på at kusk Hans Christian Holm vil gjøre sitt ytterste for å forsvare sitt innerspor her. Og det er ikke helt umulig at han vil klare det, skulle så skje er trolig Mysterious en vinner. 9 Makarov kjempet strålende fra dødens i Bergen sist, men en smygkjørt Navy Seal U.S kunne han ikke svare. Her ligger det an til et fint ryggløp underveis, og blir det litt tempo i løpet er Makarov høyst aktuell.

6 Navy Seal U.S. vant i Bergen sist, etter en smart innvendig styring av Tom Erik Solberg. Nå er Bo Westergaard tilbake i sulkyen og fra sjettespor havner trolig hesten langt bak innledningsvis. 5 Gentle Tilly mangler litt på toppformen i øyeblikket og er eventuelt kun aktuell ved bred gardering.
Rangering V75-7: A: 7 B: 1-9-6 C: 5-10-2-12-11-8 D: 4