*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Lukter på nye gevinster?

Foto: (Hesteguiden.com)

Etter at vi spilte inn 52.000 kroner i forrige uke var vi svært nære store penger på Leangen i går, og i to spennende rebuser i Skien i kveld satser vi på at vi får litt bedre uttelling.

08.03.11 15:13

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Våre vurderinger på Leangen i går hadde vel strengt tatt fortjent en bedre skjebne, men å få uttelling i form av innspilte kroner på trav er ikke alltid like enkelt selv om uttakene kan være strålende. Undertegnede er dog stolt av å ha lansert en strålende banker i form av Gjerv Prinsen (vant med halve oppløpet) som innfridde som et tredjevalg i spillet, og det var små marginer som gjorde sitt til at en gevinst på over 100.000 kroner gikk fløyten (og vi hadde vært strålende fornøyd dersom Nimbus Vang hadde vunnet all den tid vi da hadde fått V5 på samtlige spilleforslag).

Det er dog bare å ta fatt på nye utfordringer til løpene på Klosterskogen i kveld, og det er nok av krevende løp å ta tak i. Vi spekulerer litt forsiktig i mot en dagens største favoritter på karusellen i Skien denne gangen, og vi setter nærmest hele budsjettet på 1 Baltic Winner i V5A-4/V5B-1. Etter å ha vunnet to løp på rad ble det litt stive bein til slutt i Widding-løpet fra tet i den siste starten (skulle jo normalt ikke sittet foran mot de hestene der...), men på en kjapp sprint på en arena som dagens tror vi ikke han lar seg fange til slutt.

Distansereduksjonen taler til Anderssen-traverens fordel, og det er snakk om en helt annen verden av motstand i kveld i forhold til sist (og da garderer vi ikke i A-spillet). Takler de krappe svingene utmerket, og vi har i grunnen ståltro på at broren til mer velkjente Baltic Dream har full kontroll på begivenhetene fra tet sammen med fast følgesvenn Geir V. Gundersen.

Satt litt fast i det tilsvarende løpet som favoritten ga seg litt til slutt i sist gjorde 9 Thai Kosmos i debuten for Sigbjørn Kolnes fra tredje innvendig, og det skal da være snakk om hovedutfordreren i løpet fra eventuelt rygg leder. Champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen, og da krysser vi på våre to største forslag i B-spillet. Forbedret med løp i kroppen kan 4 Monticello Avenue vise seg å være (stivnet ut i oppløpet sist), og da får den kapable Ganymede-sønnen en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 1 B: 9 C: 4-10-5 D: 2-8-6-7-3-11-12

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Legger på til sin andre strake?
Ja, vi har blitt veldig imponert av 5 Eldsjur i monte, og i V5B-3 tror vi sterkt på at 7-åringen er fremst på streken mot tilsvarende motstand han hadde strålkontroll på fra utvendig posisjon i den siste starten på fine 28.2 over dagens distanse. Fullførte strålende til fjerde mot de beste i klassen forut for den starten etter en meget kjapp sisterunde, og når vi først og fremst ser antivinneren 3 Hjerteborken i mot var vi i grunnen aldri inne på tanken om å gardere.

Sistnevnte fikk en optimal smygreise i den siste starten, men kunne aldri riktig utfordre vår banker for dagen til slutt den gangen, etter at førstnevnte hadde fått et langt tøffere opplegg underveis. Rytteren kjenner hesten godt fra tidligere oppsitt, og dagens arena tror vi passer den lille teknikeren som hånd i hanske. Hesten viser en helt annen innstilling med sal på ryggen i forhold til foran sulky, og vi satser på at årets andre triumf sitter klokkerent i det tredje forsøket.

Vår rangering: A: 5 B: 3-9 C: 2-8 D: 4-7-6

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Klikk på bildet for å forstørre.

V5A-1, 1700 meter autostart
To hester hever seg litt over mengden på kapasitet i dette sprintløpet for varmblodshester som innleder denne rebusen, men formen etter litt pause på dem begge er litt uviss. En finere oppgave enn dagens er dog ikke lett å finne for 5 Whatson Line, og når trener Glenn Kramer Stenberg ser ut til å ha veldig fin form på stallen om dagen er det da snakk om en naturlig favoritt. Viste ved enkelte anledninger i fjor voldsomt fine takter, men varierte veldig i prestasjonene (treneren ligger dog relativt lavt, og da er garderinger påkrevd).

Etter å ha gjort hederlige innsatser i et par tøffe årgangsløp avsluttet 11 Wee Nita fjorårets sesong med å vinne et løp på Momarken sprettlett fra tet på 19.1 full vei, og selv om sporet selvsagt kunne vært litt bedre på en sprint på en arena som dagens ligner 4-årshoppa en type som virkelig kan flytte på beina.

Vunnet sportrekningen har 3 Lack Of Cash gjort, og selv om dette ikke er snakk om noen stor stjerne kan 7-åringen få utteling for sin fine form mot ikke alt for skarp motstand denne gangen (smøg med til tredje sist). Det ble litt feil for 6 Quasimodo Quid i årsdebuten fra en vanskelig utgangsposisjon, men fra et langt bedre spor i kveld krysser vi tidlig (kapasiteten er ikke så verst på denne hesten, og da snakker vi om en lusen 5-prosenter!).

Vår rangering: A: 5 B: 11-3-6 C: 7-10-1-9 D: 8-2-12

Annonse: Øivind Grøstad melder om granatsjokk i V5-4B på Klosterskogen

V5A-2, 1700 meter autostart
Vi støter etter vårt skjønn på et vidåpent sprintløp for kaldblodshester i den andre avdelingen, og på vårt store system stryker vi ingen (12 B.B. Letti er normalt sjanseløs, men vi stryker ikke en hest). Tilbake etter lang pause kommer meget fartsfyllte 6 Boklifaks, og dersom stridsmoralen er tilbake på topp etter litt hvile leder fort Järvsöfaks-sønnen et slikt løp rundt om.

Fra Sverige dukker 8 Blijerven opp i regi Jenny Thygesen, og når champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen er den lovende 4-åringen snakk om en tidlig gardering, på tross av et spor litt langt ute. Kraftig forbedret er 4 Morgana i regi Tom E. Solberg, og i en feilfri utgave skal den formtoppede Moe Odin-datteren tilmåles solide vinnersjanser.

Ikke som best etter litt pause og kastrasjon var 1 Hornnes Even i den siste starten, men løp i kroppen kan ha gjort godt. Enorme fartsressurser der i gården, og da snakker vi om en 13-prosenter i spillet.

Uforandret fin form holder 7 Hellestvedt Tyra, mens fartsfylte men akk så usikre 11 Mona også bør vurderes tidlig. Litt lurt til står speedige 9 Lykkje Ambjørg, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 6 B: 8-4-1-7-11-9 C: 2-3-5-10-12

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V5A-3, 2100 meter voltestart
Vi støter på et litt ruglete kaldblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, men vi har god tro på at vi har plukket vinneren på våre tre utvalgte. Tilbake etter lang pause kommer 6 Høiby Pilminni, og vi tror ganske bestemt at dette er snakk om den beste hesten i løpet. Vi likte Elding-datteren veldig godt ved triumfen på 35.2 full vei før pausen, og vi mistenker at dette kan være snakk om en hest som har utviklet seg mye over vinteren.

En lei nøtt å knekke fra strek kan dog 2 Troll Viktor vise seg å bli, og dette er nok en type hest champion Eirik Høitomt vil passe godt på. Leverte en fin sisterunde til fjerde på 35.8 full vei i den nest siste starten, og dersom formen etter litt pause er hakket bedre skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, i en feilfri utgave. Fin fremgang viser 9 Høiby Bruno (avsluttet godt etter tidlig galopp i den siste starten), og da får 7-åringen en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 6 B: 2 C: 9-10-4 D: 1-3-7-12-14-13-11-8

V5A-5/V5B-2, 2100 meter voltestart
Vi synes dette løpet for varmblodshester ser veldig åpent ut, og vi tyr da til veldig bred gardering. Det er snakk om voltestart, og da sier det vel bare pang og så sitter 5 Emiljan i tet for Eirik Høitomt. Ikke helt på topp så langt i år, men kapasiteten er udiskutabel der i gården (og han liker seg veldig godt på dagens arena).

Ute etter føringen er også 7 Burj Al Arab, og dersom Frode Hamre skulle komme seg foran med den formtoppede 5-åringen uten at det har kostet skjorta bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Varmet strålende i forkant av den siste starten, og i selve løpet ble det da også seier på fine 15.9 over en sprint.

Veldig fin kapasitet er det på 1 Nero Høgsted, men Tholfsen-traveren opptrer variabelt (dog klart god nok på sitt beste i en feilfri utgave). Uforandret fin form holder 3 Victorias Queen, og selv om hoppa ikke er lett å lure først i mål er det litt spennende når Kai Johansen setter seg opp bak Juliano Star-datteren ved denne anledningen (helt rå på slike førstegangsoppsitt den karen).

En trangt fjerdepspor trekker ned for 4 One Lomomba Siem (selv om TGN mener hun går til tet fra et fint spor på auto... undertegnede har selv gått på den blemmen før bare så det er sagt). Glimter til med noen gode løp i ny og ne gjør 6 Goalpike, mens det er lite å utsette på kapasiteten til 11 Birka Håleryd.

Vår rangering: A: 5 B: 7-1-3-4-6-11 C: 10-8-9-2-12

V5B-4, 1700 meter autostart
Vi støter på en av dagens største favoritter med sine 74 % i dette varmblodsløpet i form av 1 Sno Long Boys, og i en feilfri utgave er det neppe snakk om saken. Etter å ha vunnet fra tet to ganger på rad fikk Angus Hall-sønnen maks som fjerde på 14.9 i den siste starten fra tredje innvendig, og dersom Kolnes-traveren takler de krappe svingen på dagens arena skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Dette er dog snakk om en storvokst type med litt grov aksjon (aldri startet på dagens arena), og vi er ikke helt hundre prosent sikker på at han kommer seg feilfritt rundt den første svingen (og da tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag).

Vi føler at det er ned en liten klasse for 2 Mavril Sas ved denne anledningen, og fra sitt perfekte spor på hennes optimale distanse er det snakk om hovedutfordreren til storfavoritten både fra start og til slutt (fra eventuelt rygg leder). Ble brukt hardt innledningsvis i den siste starten, og da ble det litt stive bein til slutt ved fjerdeplassen på 16.8 full vei i et løp gode Strong Forte var snakk om en vinner.

Nydelig til med tanke på fine opplegg underveis står både 9 Starchip Victory og 10 Nintendo Baunehøj, og dersom det skulle bli litt kjøring der fremme i frontt kan de begge blande seg inn i striden til slutt.

Vår rangering: A: 1 B: 2-9-10 C: 3-5 D: 4-6-7-8-11-12

Klikk på bildet for å forstørre.

V5B-5, 1700 meter autostart
Flere av favorittene står veldig sjanseartet til i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og vi frykter at vi kan få en smell. Klart best til av de mest betrodde står 2 Highfive Kemp, og formen er uforandret fin der i gården. Dog ikke typen som rader opp, og vi må gardere.

Litt langt ute står 7 Invisible Power, og det kan fort bli en vel strevsom innledning på løpet (dog toppform). Vi setter disse to hestene fremst nærmest i mangel av noe bedre alternativ, og vi tror det er den som får den rette smygreisen i dette løpet som fort stikker av med den gjevest sjekken til slutt.

Det perfekte opplegget fra sitt innerspor kan det være 1 Handy Face som får, og da syntes vi Anderssen-traveren skal krysses tidlig. Veldig fint til står 3 Key to Koreana, og på sitt beste er ikke den kapable 7-årshoppa ueffen (dog levert variabelt etter sitt comeback). Det ser ut til at 4 Edenhof har mistet sin fine form, men vi tør ikke avskrive Kolnes-traveren helt.

Ille til står 11 Non Stop Laser, men med de rette ryggene underveis speeder Mr. Flirt-datteren enormt fort til slutt. En liten luring kan 10 Warwick R. være snakk om, men da bør vel vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 2-7 B: 1-3-4-11-10 C: 5-8 D: 6-9-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 98, 392 og 1239 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 98, 392 og 1059 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.