Gå til sidens hovedinnhold

Lumjor vant Østfoldpokalen

Lumjor tok ned storfavoritten Moe Odin, og vant Østfoldpokalen som var et av hovedløpene i lørdagens V75 på Momarken.

Moe Odin var blytung favoritt tross tillegg. Han var tidlig framme hos ledende Røste Bo og kjempet som en løve, men nå ble det for tøft for Moe Odin. Han hadde ikke sjanse til å svare da Lumjor og Svein Ove Wassberg fant luken fra tredje par innvendig tidlig på oppløpet.
- Nå begynner jeg å tenke OGP-søndag og Elitlopps-fest med denne hesten, sa en lykkelig trener, Atle Gustav Hoel, etter oppvisningen.

Røste Bo katapultstartet fra ytterste spor i annen rekke og blåste til tet for Hans Petter Tholfsen. Tempoet var 22,5/500 meter og 1.24 første 1000. Da var Moe Odin på plass utvendig, men han fikk ingenting gratis av tetekvipasjen som holdt tempoet oppe – og faktisk la inn 1.21-den første 500-meteren av sisterunden. Røste Bo lignet lenge en vinner, Moe Odin var i ferd med å resignere, Gransbrun smatt fram midt i banen fra annet par utvendig, men vips fant Lumjor åpningen – og spenningen var utløst på fire travsteg.

- Vi vant veldig lett da åpningen kom. Jeg så ikke lyst på det da jeg satt i fjerde innvendig runden fra mål, men alt løste seg for oss. Dette var kjempemorsomt, og det virker jammen som om Lumjor har ytterligere utvikling i kroppen, smilte Svein Ove Wassberg.

Dobbel Holtung
Per Dave Holtung surfer videre på seiersbølgen som gjorde at han nylig ble kåret til årets trener. Nå sørget han for at sølvpokalene både fra Kaare Krosbys minneløp og Holm Holmsens minneløp havnet på stallen. Nimo og Atle Solhus vant Krosby-løpet etter å ha satt inn støtet fra annet par utvendig mot siste sving.
- Per Dave har gjort en kjempejobb. Jeg merket allerede i varmingen i dag at Nimo hadde forbedret seg kraftig. Kjempeartig å vinne dette storløpet, sa Atle Solhus om løpet som var utenfor V75-rammen. Det var ikke Holm Holmsens minneløp hvor Pine Princess L sørget for å lede hver meter av V75-4. Cato Antonsen havnet dermed endelig på listen over kusker som har vunnet dette ærerike oppgjøret:

- Jeg var neimen ikke sikker på at det holdt! Pine Princess L var litt stri etter at vi kjørte for fullt fra start i dag. Det er mulig jeg kjørte litt for sakte unna underveis, 14,5/500 og 18,5/1000, men jeg ville for all del ikke slippet ut Que Pasa fra rygg. Akkurat nå er jeg bare kjempeglad for at vi klarte å holde unna. Jeg setter umåtelig stor pris på å vinne Holm Holmsens minneløp på hjemmebane, sa en kjempeglad Cato Antonsen.

Overraskende innledning
Det var opplest og vedtatt at Magdalena Spur skulle være tethest i V75-1, men det var før Jomar Blekkan skiftet taktikk og bestemte seg for å ikke knalle til fra start. Det spørs likevel om det hadde vært mulig å hente en lengde på en strålende opplagt Maid For Tag. Tagliabue-datteren til Olav Mikkelborg spant til tet, passerte på 1.14/500 og 16,5 første 1000 og cruiset inn til lett seier:

- Hun er brennhurtig fra start når hun er i skikkelig orden. Vel i front fikk vi dessuten bestemme tempoet selv. Vi vant veldig enkelt. Jeg hadde seiersfølelsen hele veien, sa Olav Mikkelborg etter en ny triumf for hardtsatsende Per Arne Claussen.

Mønsterstyring av Jomar
Jomar Blekkan ristet fram en kuskeprestasjon av toppklasse i V75-2. Først klarte han å holde Alm Aragon i trav mens det gikk i 1.22-fart rundt den første svingen og det var trangt mellom flere. Deretter satte han seg rolig til i dødens og ”slapp” en lengde fram til lederen for å friste fram Slått Vinn, som kom togende etter 800 meter. Deretter fikk han Alm Aragon skikkelig på bittet og fikk ham til å spurte forbi til seier da åpningen kom fra annet utvendig ut av siste sving. Kort før mål var Alm Aragon veldig nær galoppen, men Jomar parerte til flott triumf.

- Det ble vel bra, ja! Jeg kjente allerede i startvognprøven at hesten var i form for dagen. Vi fikk en bra reise underveis, og i siste sving kjente jeg at det var krefter igjen. Det var artig å klare å ta seg forbi Slått Vinn, men jammen var vi nær galoppen kort før mål, sa Jomar Blekkan.

Spurtvant fra bakspor
Speedy Renka er et emne til noe stort. Nå innledet Lindy Lane-sønnen i tredje par utvendig, satte fart via tredjespor i siste sving og seilte inn til lett seier på 1.13,5a/1640 meter i et løp hvor Gatemouth Brown tidlig fikk overta føringen. Thor Borg var selvfølgelig glad for å kjenne Speedy Renka i toppslag igjen.

- Jeg hadde regnet med at Gunnar Austevoll ville styre Dark Action i angrep før oss mot siste sving. Jeg ble veldig overrasket da han valgte å bli sittende, men all ære til Speedy Renka. Han vant enkelt. Jeg tror det kan bli en flott sesong, sa Thor Borg om den Trond Anderssen-trente 7-åringen.

Tunge dansesteg
Visst vant favoritten Enjoy the Dance i 8. løp/V75-5, men han fungerte på ingen måte optimalt. Både på startsiden, nedover siste langside og på oppløpet hadde rutinerte Asbjørn Mehla sin fulle hyre med å holde ham i trav. Angrepet ble satt inn fra tredje utvendig på siste langside, og på oppløpet koblet Enjoy Lavec-sønnen grepet på en god årsdebutant, Enjoyment F.

- Enjoy the Dance var nok ikke perfekt i dansestegene i dag. Jeg måtte bare konsentrere meg om å holde ham i trav. Jeg tror det har sammenheng med at hesten er tungt belastet. Lars Magne Søvik må nok finne på noe lurt for å ”lette ham litt” framover, sa en tross alt fornøyd Asbjørn Mehla.

Nærmer seg paradis
I V75-finalen ville Mondavi utløst jokerpotten og gitt en utbetaling på rundt 28 millioner kroner. Antonsen-hesten var lynraskt i gang fra tillegg, var annenhest i siste sving, overtok da lederen galopperte i siste sving, men var sjanseløs til å svare da C.C. Paradise Image kom fykende midt i banen:

- Vi vant lett. Jeg kjørte veldig på sikkerhet i hver sving, men det er stor kapasitet i denne hesten, så jeg hadde god tro på topplassering da vi styrte inn på oppløpet, sa Geir Vegard Gundersen.

Riktig V75-rekke ble 2 Maid For Tag – 6 Alm Aragon – 10 Speedy Renka – 4 Pine Princess L. – 6 Enjoy the Dance – 8 Lumjor og 12 C.C. Paradise Image.
Syv riktige gir 292 430 kroner, seks riktige gir 2101 kroner, mens fem riktige gir 172 kroner.

Kilde: rikstoto.no

HTML EMBED
NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


>> Les mer på Nettavisens travmagasin