Lurer dansken nordmennene?

Foto: Hesteguiden.com

Sportspill har vurdert finalefeltet i Norsk travderby for varmblodshester

Søndag og mandag kjørte Bjerke kvalifiseringer til Norsk Travderby (4-åringer) og Norsk Travkriterium. Med totalt 15 kvalifiseringsløp var det selvsagt noen som skuffet, noen som overbeviste og noen som overrasket. Hele seks kvalifiseringsløp ble kjørt i varmblodsklassen, der hele 750 000 norske kroner venter vinneren i finalen søndag 19. september. Kun to hester gikk videre til finale fra hvert av disse kvalifiseringsheatene.

Lunsj-V5 Forus tirsdag:Ola tror på en hjemvendt rogalending

Dansken Bo Westergaard har etablert seg med filial i Mandal i tillegg til at han har en betydelig stall i hjemlandet Danmark. Norske hesteeiere står i kø for å sette sin hest i trening til dansken og mange av hans hester har gjort det svært godt i Norge i 2010, og spesielt i V75. Nå kan han lure nordmennene allerede i sitt første forsøk i Norsk Travderby.

Her kan du levere spill til dagens lunsjløp på Forus

Her er våre observasjoner og favoritter til varmblodshestenes Travderby:
Favorittene: Vi synes tre hester skiller seg ut som en favoritttrio etter kvalløpene. Forhåndsfavoritten Golden Brown vant sitt kvalløp, men virket dorsk fra tet og styrket ikke sitt favorittstempel. Nå er det alltid viktigst å kvalifisere seg, men vi har sett Golden Brown sprekere og mer løpssugen tidligere. Gattuso L. (trent av nettopp Bo Westergaard)startet aldri som treåring, men har vist at han duger mot de beste. Måtte gå den tunge veien utenpå lederen i kvalen, men seilte ifra konkurrentene på en meget overbevisende måte. Men ble altså regelrett slått fra tet av nettopp Golden Brown i Drammen så sent som 19.juni i HKH Kronprins Haakons pokalløp (se løpet i videovinduet under), men kanskje er styrkeforholdet endret nå.

Vi setter også Makarov inn blant favorittene. Han har voldsom kapasitet, (Pine Chip-sønnen til trener Gunnar Eggen) og så flott ut i kvalen. Måtte riktignok ta ut sitt ytterste for å holde oppkomlingen I'll Be Gone bak seg, men knakk altså Jarlsberg Grand Prix-vinneren Bullchip lett fra dødens. Den dødelige kombinasjoen Gunnar Eggen (ni Derbyseire) og kuskechampion Eirik Høitomt må sees som en het seierskandidat.

V4 Färjestad tirsdag (frist kl 12:15): Her kan du kjøpe andel og bli med i kampen om de store pengene

Outsiderne: Vi synes Super Brick gjorde et pangløp i kvalen, selv om han ikke vant. Super Brick satt helt sist runden fra mål, og tempoet i front med ledende Coktail Rolls var labert. Sisterunden til Super Brick var mektig, der han ble svart opp av Mosquito De Mill ute i sporene i siste sving. Geir Kihle kommer til Derby med en hest i knallorden og med gode rygger i sisterunden i finalen kan Super Brick stjele seierssjekken på 750 000 NOK. Også I'll Be Gone må tilmåles en viss outsidersjanse. Han har lite penger på konto, Super News-sønnen til Stein Ivar Kløven fra Ramnes, men kapasiteten har vært velkjent hele veien. Så god som han var i kvalen har han aldri vært og med luringen Thor Borg i sulkyen, er det ikke helt utenkelig at Borg'n kan lure dem til slutt.

Plussvarianter: De øvrige kvalvinnerne Coktail Rolls (eneste hoppe i den åpne klassen), Big City Rambler og King Coral gjorde alle brukbare løp i kvalen, men vi synes ikke noen av disse har vist tilstrekkelig til å bli regnet som seierskandidater. De to sistnevnte er riktignok på vei opp i form, men svært mye skal klaffe for at de skal stå på seierspallen til slutt

Premiejegerne:Shaman Star M. (minst grunnlag av alle finaledeltagerne), Magnetic Line (skuffet mye fra tet i kvalen), Yankee Peto og Gigant O. ser på forhånd ut som de klareste premiekandidatene, da alle fire får vanskelig spor og ikke viste noe ekstra i kvalen, selv om de to sistnevnte begge trekker fordel av distansen.