Lykke med flicka i V75?

Foto: Hesteguiden.com

12 millioner kroner venter en alenevinner på lørdag, og vi løper til lukene på en outsider som med respekt å melde blir kraftig kuskeforsterket! Sjekk våre V75-tips.

Det er en svært severdig V75-meny Drammen travbane serverer oss på lørdag med sportslige perler på løpende bånd, og et av de store høydepunktene kommer i DNT`s 5-årsløp for kaldblodshester med hele 500 000 kroner til vinneren i den sjette avdelingen.

Tradisjonsrike Nils og Guttorm Brekkes Pokallløp for våre beste 4-årige hopper for begge raser står også på plakaten, og det er i nettopp et av disse oppgjørene vi fant vår spenstige banker for dagen!

Vi snakker da om 7 Lykkeflicka i V75-4 i Guttorm Brekkes Pokalløp med 75 000 kroner til vinneren, og når trener og eier Kjetil Roe setter opp storløpsspesialist Vidar Hop bak 4-årshoppa på lørdag, ja så tror vi på en solid vinnnersjanse.

Det er som sagt med respekt å melde snakk om en kraftig kuskeforsterkning, og vi tror den svært hurtige (jogget 25.0 første fem hundre i den fjerde siste starten) Qvadrigo-datteren dundrer til tet på tross av et spor litt langt ute bak startbilens vinger. Etter at hoppa tok seg en liten pause midt i den siste svingen i Derby for klassen i den siste starten i Sverige avsluttet hun veldig fort nedover oppløpet til fjerde på 29.1 full vei, og vi tror en kjapp sprint i Drammen er midt i blinken.

Hun er herdet i tøffe lag her hjemme (rett i rygggen på hester som Are Odin & Co i den fjerde siste starten) etter at hun pådro seg mye penger med seier i Kriteriet for hoppene i Sverige i fjor, og vi mistenker at catchdriver Vidar Hop kan kjøre ned mot 26.0 over aktuell distanse med henne denne gangen. Da blir hun i så fall ikke lett å slå, og vi synes det er superspennende å sette et bankerspill på Roe-traveren, all den tid hun kun er krysset av på hver femte kupong!

Selvsagt er det høyere kapasitet på storfavoritten 1 Søreng Spika, men vi synes ikke forutsetningene er de riktige for storfavoritten denne gangen. Spikeld-datteren virker til å ha mye nerver, og da kan umulig en kjapp sprint på den trange ovalen i Drammen være optimalt. Vi synes det lukter galopp lang vei, og selv om Holtung-traveren etter sigende har sett lysende ut i trening forut for lørdagens dyst, synes vi førstnevnte er veldig spillbar denne gangen.

Vår rangering: A: 7 B: 1-11-3-6-8 C: 4-10-12-9-5-2

Innleveringsfrister Drammen lørdag
V5 kl. 14.20
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

To hester gjør opp!
Ja, vi er rimelig sikre på at vinneren er å finne på duoen 6 Steggsjura og 15 Ulsrud Tea i V75-2/V5-4 i DNT`s hoppeløp for 5-åringer med svimlende 250 000 kroner til vinneren, og med feilfri avgang (foreløpig ikke helt stø på beina enda) er førstnevnte snakk om hesten å fange fra tet til slutt. Åsajerven-datteren så bunnsolid ut ved triumfen på 29.3 full vei i sitt kvalifiseringsløp til dagens løp fra tet, og Fjellstad-traveren virker til å være i rivende utvikling.

Sistnevnte tror vi dog blir fryktelig tung å stå i mot til slutt, og den svært sterke 5-årshoppa til Ove K. Karlsen var veldig god til seier på solide 26.5 full vei i sitt kvalifiseringsløp til lørdagens batalje. Hun tapte litt fra start i den siste starten, men med løpesnor for hestene fra alle tilleggene, tror vi hoppa kommer klart bedre i gang ved denne anledningen. Hun fikk tredje på 26.1 full vei bak Hjelset Lissi og Torianna sist hun gjestet dagens arena i mars, og vi tror hun kan gå helt til topps denne gangen.

Vår rangering: A: 6-15 B: 1-2-13-14-10 C: 7-12-3-4-5-9-11 D: 8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V75-1/V5-3, 2100 meter autostart
Et flott 5-årsløp for varmblodshester innleder denne V75-rebusen, og vi finner fem vinnerkandidater. To hester hever seg dog litt over mengden på kapasitet, og ganske klart først setter 4 Azeem. Ungheststjernen (tjente over 600 000 som 3-åring, og var da en av de beste i årgangen bak Muscles Wiking B.R.), og etter et solid prøveløp på flotte 15.1 full synes vi 5-åringen var strålende i sitt comeback ved triumfen på flotte 13.3 over en sprint i Kongsvinger i den siste starten. Da blåste han forbi hester som Santana Ås og Playful til slutt, og fra tet på lørdag tror vi ikke Killingmo-traveren blir lett å slå.

Styrke til å ta ned favoritten i en feilfri utgave fra utvendig posisjon innehar 8 Mr. X.F. Royal, og den seiersvante 5-åringen jakter årets femte triumf på lørdag. Anderssen-traveren var ikke som best i NM i den sister starten (selv om han er sterk har han en aksjon som tillsier at han må ha et fast underlag for å komme til sin rett, og da passet det dårlig med klinete bane på Biri), men forut for den starten gikk han et strålende løp til sølv på 12.5 over en sprint på Jarlsberg.

Tre outsidere finner vi i form av 3 Taran (strålende form, men det er opp en klasse for Wiig-traveren denne gangen), 7 Trinitro (variabel sak, men 5-åringen er klart god nok på sitt beste) og 9 Tourbillon, og alle de tre får en plass på vårt største spilleforslag. Sistnevnte har nå fått løp i kroppen etter pause i regi Frode Hamre som trolig har gjort godt (fikk femte på 14.3 full vei i et løp i Sverige), og på denne tiden i fjor holdt den flotte Ganymede-sønnen toppform.

Vår rangering: A: 4 B: 8-3-9-7 C: 1-10-6-5-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V75-3/V5-5, 2100 meter voltestart
Det er høy klasse på en rekke av deltagerne i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen (og vi finner strengt tatt bare et helstryk), men vi har god tro på at vinneren er å finne blant de fire vi har krysset av for på vårt største spilleforslag. Det ble helt feil i en stoppende rygg (Strong Knight) i NM på Biri i den siste starten for 9 Burmas Yankee (ble dratt sist nedover den siste langsiden), men 7-åringen leverte en siste 400 det luktet svidd av til slutt (fikk sjette på 18.0 over 2609 meter). Således neppe noen fare med formen, og More Chips-sønnen står veldig fint inne i dette løpet (således litt for lite spilt med sine 22 %).

Veldig kjapp i vei med dagens startmetode er 8 Anthony Boko (og han blir neppe noe tregere med Vidar Hop i sulkyen), og etter flere sterke innsatser i kulissene forut for den siste starten fikk Hamre-traveren full uttelling for sin fine form ved å vinne sprettlett fra tet på fine 14.7 full vei i den siste starten. Revenue-sønnen takler dagens arena utmerket (vunnet to av to løp tildigere i Drammen), og vi tror på en topp vinnersjanse også på lørdag.

Vi synes at 1 Ultimate Lindy har vært litt tvilsom nå på slutten, og da blir han vel stor favoritt med sine 64 % denne gangen. Burde vunnet lettere ved triumfen på 12.9 over en sprint i den siste starten for å få klart godkjent, og på Sørlandet i den siste starten fungerte ikke Hamre-traveren helt som best (klenget på svingene, og det endte til slutt med galopp). 4-åringen blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden på en for ham ukjent startmetode, og fra ”dødens” mot denne gjengen er vi langt i fra sikre på at det er snakk om en vinner.

Piler til tet gjør ventelig 3 Twins Torpedo, og selv om 5-åringen møter bedre hester enn noen gang, ser vi ikke helt bort i fra at han kan lede rundt om på en arena som dagens. Teten er gull verdt i Drammen, og vi synes Rite On Line-sønnen må få godkjent for innsatsen til tredje på 15.5 full vei i den siste starten (la inn en første fem hundre på sisterunden i 12.5-fart ved den anledningen, og det satte seg litt i beina sist hundre den gangen). Holdt toppform på denne tiden og utover i fjor, og 15-prosenteren i spillet får en plass på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 9 B: 8-1-3 C: 2-5-6-4-10 D: 7

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V75-5, 2100 meter voltestart
Vi synes det er veldig varierende kvalitet på deltagerne i dette varmblodsløpet i den femte avdelingen, og vi synes fire hester hever seg klart over mengden. Vi tror fort at 12 Real Cosmic sitter i føringen ut av den første svingen (veldig kvikk i vei med dagens startmetode) fra sitt springspor på 20 meter tillegg med relativ få hester på strek, og da skal i så fall 7-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Bekreftet form ved å bli fjerde på 15.3 full vei i den siste starten, og vi setter 23-prosenteren i spillet fremst.

Formen har neppe vært bedre enn den er akkurat nå på 10 Bertie Invalley (kanongod til sølv på 15.0 full vei fra ”dødens” i den siste starten), og med litt flyt på veien dukker ventelig Desserud-traveren opp i striden helt der fremme til slutt (vi er dog litt usikre på hvordan den store 5-åringen kommer seg av gårde fra sitt femtespor i volta). Det er opp en klasse for 11 Chip Line (formen er dog helt på topp), men fra sitt springspor med startkjappe Vidar Hop i sulkyen sitter 6-åringen trolig i en fremskutt posisjon direkte (og da skal han regnes tidlig).

Veldig spennende etter lang pause er 1 Amoreena, og trener Per Gottling melder om en hest som trener veldig fin forut for lørdagens dyst. Avsluttet voldsomt fint til sølv på 17.1 full vei i Norsk Oaks etter sen luke i den siste starten, og fra tet/rygg leder på lørdag synes vi 4-årshoppa skal tilmåles solide vinnersjanser. Noen løve fra de bakre regioner har aldri 6 Grand Canyon vært (og da tror vi det blir tungt med tanke på seier), mens et trangt fjerdespor trekker ned form formsterke 9 Giant Image (og hun står også tøft inne i løpet).

Vår rangering: A: 12 B: 10-11-1 C: 6-9-4-5-15-7-8 D: 2-13-14

V75-6, 2900 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp i DNT`s 5-årsløp med voldsomme 500 000 kroner til vinneren venter oss i den sjette avdelingen, og vi finner fire klare vinnerkandidater. Det har kommet noen overraskende vinnere i dette løpet tidligere, men i år tror vi at de heteste favorittene gjør opp om den gjeveste sjekken.

Etter oppvisningen til 10 Art Kjarvald i kvalifiseringen til dette løpet er det ikke mulig å ikke sette Johansen-traveren fremst, og det kan fort bli en bejublet hjemmeseier i dette løpet på lørdag. Dundret rundt ovalen i Skien til en overlegen seier på råsterke 26.9 over aktuell distanse i den siste starten, og gjenntar han den prestasjonen blir han ikke lett å stå i mot til slutt.

Fra strek vil 1 Spydermann Ø.K. gjøre et forsøk på å holde unna helt hjem, og etter at kusk Vidar Hop (kjørte i kvalifiseringen) har blitt litt bedre kjent med den kapable krabaten, kan det fort gå veien denne gangen. Galopperte ut i oppløpet i tet i et voldsomt speedrykk i et forsøk på å svare ut 15 Wik Stjernen i kvalen, og med litt tøffere kjøring underveis denne gangen kan 15-prosenteren i spillet lede rundt om.

Sistnevnte speedet inn til seier på 27.6 i sitt kvalifiseringsløp (og han så lekker ut for dagen), og løp i kroppen etter meget lang pause på fjorårets Derby-vinner har normalt gjort veldig godt. Romtveit-traveren speeder voldsomt fort til slutt med et løp i rygger i det lengste (slik som det ble i den siste starten), og Mørtvedt Jerkeld-sønnen er snakk om en opplagt vinnerkandidat også denne gangen.

Et flott løp til femte på 29.5 over aktuell distanse etter tidlig galopp gikk 7 Ramstad Odin i sitt kvalifiseringsløp til lørdagens batalje, og det virker til at 5-åringen nærmer seg toppformen nå (avsluttet også strålende i den nest siste starten). Trener og kusk Geir V. Gundersen vant dette løpet i fjor med Fetter`n T.G., og det er slett ikke utenekelig at formkusken kan gjenta den bragden i år med denne Moe Odin-sønnen (han får da en plass på vårt største spilleforslag).

Vår rangering: A: 10 B: 1-15-7 C: 8-13-14-4-5-6-9-3-11-12 D: 2

HTML EMBED

V75-7, 1700 meter autostart
Noen av våre beste 4-årige varmblodshopper skal ut å kjempe om en førstepremie på 75 000 kroner i Nils Brekkes Pokalløp i finalen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange. Det kan ligge an til en meget luftig startside med mange hester på tetjakt, og det kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg litt opp.

Profitere på tøff kjøring innledningvis kan 3 Uptown B. Girl gjøre, og etter innsatsen å dømme til tredje på sterke 13.2 over en sprint i hoppeavdelingen av Jarlsberg GP i den siste starten er formen noe nær på topp for 4-årshoppa nå. Ken Warkentin-datteren dukker nå opp i regi Kristian Malmin, og det kan gi henne et ytterligere løft (kanskje fått litt mer overskudd nå...). Takler dagens arena utmerket (vant Benn Orres Minneløp her i fjor med 100 000 kroner til vinneren), og vi bankerspiller i DD-spillet.

Vi tror ikke at champion Eirik Høitomt ladder fra start med 7 Adonai fra et spor litt vel langt ute bak startbilens vinger, men når de øvrige konkurrentene har kjørt fra seg innledningsvis vil nok Tjomsland-traveren stille et alvorlig spørsmål til slutt. Avsluttet solid til sølv på sterke 13.0 i finalen av JGP hoppeavdeling i den siste starten fra køplass underveis, og den ukompilserte Super News-datteren er snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Vi frykter at det kan bli stive bein til slutt på duoen 1 Lady Va Bene og 2 Ira Helvei med en forventet tøff åpning i beina på tetjakt, men dersom kuskene relativ tidlig skulle bli enige om hvem av de to som skal sitte foran, skal den av de som sitter i føringen ut av den første svingen tilmåles vinnersjanser. Førstnevnte hoppet seg vekk inn mot den første svingen på tetjakt med ”vepsen” Vidar Hop i sulkyen i finalen av JGP i den siste starten (ble ikke plaget etter den fadesen), mens sistnevnte fikk stive bein fra tet i det samme løpet etter tøft tempo underveis (femte på 13.4).

Veldig mye dårligere enn favorittene på kapasitet tror vi ikke at 9 Chickamauga er, men 4-årshoppa er veldig usikker. Feilfritt rekker dog Banker Hall-datteren langt, og det kan bli dønn riktig for 10-proseneren i spillet fra dette sporet med tøft tempo i front. Vant sprettlett et kvalifiseringsløp til JGP hoppeavdeling på 14.0, men i finalen ble det galopp (bekreftet dog form ved å gå 15.0 full vei fra ”dødens” i den siste starten i Sverige uten å få premie). Uforandret fin form holder også 5 Itsy, og hun får en plass på vårt største spilleforslag. 4-årshoppa var fjerde på 13.3 i finalen av JGP hoppeavdelingen i den siste starten, men det ble litt posisjonsproblemer siste 700 for henne den gangen (kunne fort ha vært andre med litt bedre klaff).

Vår rangering: A: 3 B: 7-2-1-9-5 C: 4-8-11-12-6-10

V5-1, 1700 meter autostart
Et ungdommsløp innleder denne V5-rebusen, og når tolv veldig urutinerte kusker setter seg opp bsak disse varmblodshestene er løpet slett ikke lett å vurdere. Vi krysser således av for hele ti hester på samtlige spilleforslag i håp om en smell, men fremst setter vi formsterke 9 Continental Woman. 5-årshoppa var ute i et veldig tøft V75-løp i den siste starten uten å få premie på 14.9 over en sprint med voltestart, og det var ikke noe å utsette på den innsatsen. Gikk flotte løp forut for den starten, og vi synes Victory Abroad-datteren skal være snakk om favoritten i løpet (men hun er foreløpig nede som et femtevalg i spillet).

Det er ikke helt utenkelig at 1 Rocky Plush kan forsvare sitt innerspor, og fra tet selger 8-åringen seg dyrt. Sjokkvant sist han gjestet dagens arena, og i den tredje siste starten sprintvant han på sterke 13.3 i Åmål i Sverige. Utenfra kommer dog både 3 Shootist, 6 Fabian As og 8 Danish Angel fort, og det kan bli tøft å holde den trioen fra livet ned startsiden. Alle de tre sistnevnte innehar form og klasse til å kunne kjempe om seieren i et løp som dette, og da har vi nevnt de fem hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 9 B: 1-6-3-8 C: 2-5-12-11-10 D: 4

V5-2, 2100 meter autostart
Noen av våre beste kaldblodshester er på farten i den andre avdelingen i V5-spillet, og normalt er vinneren å finne på duoen 3 Joker Elden og 8 Norheim Faksen. Det ble en ren taktisk triumf for Lars A. Kolle bak førstnevnte i NM i den siste starten på 25.6 over 2609 meter fra tet, og 9-åringen er på ny snakk om hesten å fange fra spiss (får trolig overta føringen fra 1 Stiv Kuling ut av den første svingen).

Sistnevnte innhar nok større kapasitet enn favoritten, men 6-åringen er veldig variabel (og har litt humøret i mot seg). Oppførte seg dog i den siste starten, og da ble det en enkel seier på fine 22.5 over en sprint. Det er trolig bare en fordel for Järvsöfaks-sønnen å stå ytterst bak bilvingen (kan roe seg ned litt midt i banen til å begynne med da), og med tilsvarende innsats som i den siste starten er den fartsfyllte 6-åringen seiersaktuell på ny.

Vår rangering: A: 3-8 B: 1-4 C: 7-5 D: 2-6