Lykkerus jakter seks av åtte

Lykkerus sammen med Geir Vegard Gundersen. foto_Roger Svalsr¿d_hesteguiden.com
Lykkerus sammen med Geir Vegard Gundersen. foto_Roger Svalsr¿d_hesteguiden.com

Flinke Lykkerus har vunnet fem av sju løp i karrieren og blir Nettavisens V5-banker på Bjerke onsdag kveld.

Sportspills meny onsdag:
V76 Bjerke: Mattis må vise vei
V4/V5 Täby: Galopp til himmels
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Tippetips: Tøff oppgave for Bayern
Dagens langskudd: Ny smell for Liverpool?

TV-fotball: F antastisk TV-uke for fotballfans

NB: Merk at det det er nye frister i kveld og Nytt avviklingskjema med nye innleveringsfrister på onsdager. V4 som ekstra spilleform. V5 kl. 18:55, V76 kl. 19:45 og V4 kl. 20:45.

I denne artikkelen skal vi konsentrere oss om V5-spillet. V5-1 og V5-2 er to helt separate løp, mens de tre siste V5-løpene samtidig er de tre første avdelingene i V76-spillet. I V5 går jeg på bankeren direkte.

7 Lykkerus har vunnet fem av sju løp i en hittil kort karriere og selv om hesten støter på noen gode konkurrenter i kveld, sitter trolig hesten tidlig i tet fra sitt springspor. Derfra trives hesten aldeles utmerket og da skal dette være en solid vinnersjanse. Banker.
Rangering V5-1: A: 7 B: 2-11-9-12 C: 5-4-8-10-6-1-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
7 Tornerose Gardenia
blir tung favoritt etter sitt makeløse seiersløp på Bjerke for to uker siden. Hoppa svepte feltet siste 500 meter og kom til mål i herlig stil. I kveld er det sprint og spor sju, og da blir det mer sjanseartet og derfor velger jeg å gardere. 

9 Luck Follows Me skuffet som storfavoritt og min V76-banker på Bjerke for tre uker siden. Nå har treårshoppa fått hvilt seg et par uker og kanskje er det så at hoppa er bedre bakfra. Klar opponent til favoritten. 8 Audere Est Facere viste lovende takter i fjor og har vært bunnsolid i sine to siste løp. Selv fra spor åtte kan Gundersen-vallaken vinne.

Det kan også høykapable 6 Shuffleupandeal, men sprint er ikke noe pluss for kapasitetstraveren. 3 Pride Speed er neppe på nivå med de forannevnte, men spor tre, bilstart, sprint og Tom Erik Solberg som kusk, gjør at  jeg markerer for hesten på det største forslaget.
Rangering V5-2: A: 7 B: 9-8-6-3 C: 10-11-12-2-1-4-5

V76-1/V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Frode Hamre og 8 Premance Simoni blir ganske stor favoritt i V76-1. Favoritt skal hun være, men hoppa var ikke på topp i sin siste start under Unionstravet på Momarken og kommer ikke til noe dekker bord her fra 20 meter tillegg.

9 Aqua Challenger årsdebuterer, men trener Trond Anderssen har funnet en fin oppgave til sin flotte Great Challenger-sønn. Pleier å være god første gang ut etter pause, og tåler å bli brukt underveis.

3 Quickstile forsvant direkte i galopp under årsdebuten på Bjerke for 14 dager siden. Det var gode rapporter på hesten før det løpet og tramper Quickstile feilfritt fra start, kan han bli vond å hente for 20-meters hestene.

1 Bedas Chip står flott til. Jonas Moberg er ikke den beste kusken i dette feltet, og da er det verd å se opp for denne. Fra førstespor i volta på strek kan ikke Moberg gjøre så mye galt. 6 Spider Bee får trolig tet, og kan kanskje holde unna dersom noen av favoritten underpresterer.
Rangering V76-1/V5-3: A: 8 B: 9-3-1-6 C: 7-10-11-5-4-2

V76-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et svært åpent løp venter i V5-4 og ingen av de elleve startende er sjanseløse på en maks dag. Jeg setter et svært sjanseartet vinnertips til 9 Nona Crown som gjør sin første start i regi Bo Westergaard. Står fint til spormessig og går normalt til mål.

1 Miley Goal årsdebuterer fra en ypperlig utgangsposisjon. Per-Erik Gravdal flotte fireårshoppe leverte flere solide løp i treårssesongen og er trolig seiersaktuell direkte. 8 Elenor Boko blir spillernes favoritt, men Hammersborg-hoppa står kinkig til spormessig. Kuskeforsterkes med Geir Vegard Gundersen i kveld, men er nok litt avhengig av at det løser for å vinne dette. 7 Moviestile er bra, men går opp en klasse i kveld og står også leit til spormessig. Har vist at han tåler å gjøre litt selv.

3 Pricetag G.T. gjorde flere fine løp i regi Frode Hamre i fjor. Kommer nå ut i regi eieren fra et fint spor. 5 Bella Jaam har gjort brukbare løp i Sverige, mens 4 Sally Field kan være en liten fidus fra et godt startspor. 
Rangering V76-2/V5-4: A: 9 B: 1-8-7-3-5 C: 4-10-2-11-6

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
I V5-5 blir overraskende nok 2 Philip Lyn ganske så klar favoritt. Nettavisens bankerspilte hesten i V75 på Leangen nest sist, men den dagen presterte hesten under pari. Tre uker etterpå var hesten meget forbedret igjen i et V75-løp på Sørlandet og vant enkelt etter å ha overtatt teten tidlig. Må nok vandre utvendig i kveld for 2 Brenne Jærven, men kan vinne.

4 Brenne Jærven vant uforskammet enkelt i V75 i sitt siste løp. Følger normalt bilen og Olav Mikkelborg har en stall i form nå. Jeg setter Brenne Jærven først på ranken og tror hesten leder fra start til mål.

På mine V76-forslag har jeg låst dette løpet på to hester, men i V5 får jeg råd til ytterligere fire hester på de større forslagene. 9 Nume Elden gjorde et knallsterkt seiersløp på Klosterskogen i sin siste start. 10 Kolnes Tom og 11 Bokli Jerven er begge to svært så fine hester, og høykapable 3 Reiug har vist at han duger dersom han får feilfritt.
Rangering V76-3/V5-5: A: 4 B: 2-9-11-10-3 C: 5-8-12-6-7-1