Må testes med Høitomt

Foto: Hesteguiden.com

Vi synes det er så spennende med Eirik Høitomt som kusk på Enzo at vi bankerspiller. Sjekk våre travtips.

Klosterskogen travbane i Skien byr på dobbel V5 torsdag kveld, og samtlige av kveldens åtte løp inngår i de to V5-veddemålene. Banen i Skien som er alene i Norge om å ha siste indre, byr på åtte flotte spilleløp.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

I kveldens femte løp (V5-5A/V5-2B) som er et flott løp for våre bedre varmblodshester lar vi oss friste av at landschampion Eirik Høitomt for andre gang i hestens karriere setter seg opp i sulkyen bak Erik Killingmo-trente 1 Enzo. Høitomt kjørte også hesten 26. november i fjor, da ble hesten nummer fire. Foran seg i mål dengang hadde Enzo solide hester som Maid For Tag, S.J's Gold og Cream Of Arnie.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

Enzo har møtt steintøff motstand i sine fem siste starter og formen er nok vesentlig bedre enn det resultatene skulle tilsi. Sist på Biri satt hesten sist underveis i et taktikkløp, men spurtet likevel flott i kulissene. Har i tillegg slitt med dårlige spor den siste tiden (spor ti, spor tolv, spor sju og spor ti bak bilen i sine fire siste starter). Torsdag er det innerspor bak bilen og her velger Eirik Høitomt enten å svare ut teten, eller satse på siste indre. Uansett hvilken taktikk han velger, synes vi oppgaven ser meget spennende ut og motstanden er også klart enklere enn den har vært i det siste. Vi har respekt for en formtoppet Last Speed Laday (men 2100 meter er ikke en fordel) og 3 Lingo (knallform på denne), men garvede Enzo skal normalt være et lite hakk hvassere enn disse to og spesielt siden han er garantert et fint løp her. Enzo blir såvidt favoritt hos spillerne, vi takker og bukker og spiller banker.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 5-3 C: 4-6-10-7-9-8-11 D: 2

V5-1A - Kaldblodshester 1700 meter autostart
Nydelige forutsetninger for 4 Finnskog Frikk som nesten ikke kan unngå favorittstempelet her. Fine tetseire både tredje sist og nest sist, og holdt koken bra til tredje sist. Fra fjerdespor bak bilen, ligger det i kortene at Lars Anvar Kolle satser mot teten tidlig her og da skal det være bra sjanse for ny triumf for vallaken.

2 Nuvre Dokka har ikke vært som best i sine to siste løp, etter en rekke flotte løp forut for det. Klart bedre betingelser igjen her og Nuvre Dokka må regnes tidlig her. Variable 1 Dolliel har ikke vist allverden i det siste, men vant V65-løp i fjor høst og favoriseres veldig av en flott utgangsposisjon. Kan smyge med her og da kan hun bli farlig. Knallform er det på både 9 Tidemand Pål (dog er sprint er lite minus) og 12 Bare Malin (maks sist mot gode konkurrenter, men veldig bra vinner fra dødens nest sist), men de må ha klaff på veien fra sine startspor. 5 Faksina har gått mest på det jevne i Sverige i det siste, men har en viss kapasitet. 6 Orella har fått et løp i kroppen og på gamle meritter skal hun normalt duge her, men formen har vært fraværende lenge nå.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 2-1-9 C: 12-5-6-8-3-11 D: 7-10

V5-2A - Varmblodshester 1700 meter autostart
Ingen tvil om at 2 Speedy Scarlet har glimrende betingelser i den andre avdelingen i A-spillet. Sist holdt hesten strålende fra dødens, men ble tatt ned av T.T. Va Bene som kunne benytte siste indre. Skuffet dog litt både nest sist og tredje sist, og vi er litt usikre på vinnermoralen til femåringen i øyeblikket. Han blir garantert A-spillets største favoritt, men siden vi bankerspiller Enzo i begge V5-veddemålene garderer vi.

4 One Lomomba Siem kommer garantert til å utfordre om teten her. Søvik-hoppa har vel ikke vært som best i det siste, men hun er og blir variabel og vi merker oss at hoppa vant 1. februar i år (på Kloster) som en overraskelse etter å ha vært under pari i noen starter. Skulle Vidar Hop komme seg foran her, eventuelt ned i lederryggen er One Lomomba Siem helt klart seiersaktuell. 3 One Way Ås står også fint til i dette løpet. Får denne vallaken smygløpene sine, har han alltid en giftig speed, og nå står han endelig i et fordelaktig spor igjen.

9 Burj Al Arab står i fine rygger fra sitt bakspor og kan få et fint løp herfra. Litt usikker form der i gården i øyeblikket, men vallaken har vunnet tre ganger på kun ni forsøk i år og liker altså å være først i mål. Det er et åpent løp dette bak den store favoritten og vi ser ikke mange sjanseløse hester her.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 4-3-9 C: 10-12-7-6-11-8-1 D: 5

Annonse: Øivind Grøstads førstevalg i V5-2A finnes ikke på fem på topp i fagbladene. Her skal det spilles

V5-3A - Varmblodshester 1700 meter autostart
Frode Hamre varsler mulig tetkjøring med 1 Dressedforsuccess som er milevis bedre enn raden, men som har hatt mye utur i det siste. Debuterte for Frode Hamre med en flott andreplass i et V75-løp i Bergen fjerde sist, men har ikke hatt marginene med seg i sine tre siste løp. Her er forutsetningene perfekte og vårt førstevalg er klart.

Heller ikke 2 Invisible Power har hatt marginene med seg i det siste og sittet fast i sine to siste løp. Her blir det helt sikkert mer offensiv satsing fra Kristian Malmin og da kan en fortjent seier komme. 4 Script Kiddy S.C. har en fantastisk speed å by på, dersom hun får spare speeden sin i det lengste. Spurtet voldsomt til seier både fjerde sist og nest sist, sist var hoppa svært uheldig i sisterunden, men avslutningen var strålende. Kanonform er det også på 6 Lincoln Frontline, og det er ikke helt utenkelig at Geir Vegard Gundersen kan komme seg foran her med stallhesten. Da blir vallaken meget skummel. 5 K.L.M Linedancer holder også solid form om dagen og dersom hoppa kommer rett på det, er hun seiersaktuell i et flott spilleløp.

Klosterspesialisten 9 Yvana R. blir som vanlig lite spilt (vunnet to løp på Kloster det siste året til brakodds) og her ligger det an til sedvanlig smygløp igjen. 10 Quantum Maximillian fikk maks fra lederryggen på vår banker, Kendrick's Victory, sist på Biri. Nå setter Tom Erik Solberg seg opp.
Rangering V5-3A: A 1 B: 2-4-6-5 C: 9-10-11-12-8-3-7

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester 1700 meter autostart
Det er nok ingen som kan nekte 4 Goalpike føringen i dette løpet. Og er vallaken tilbake til nivået han hadde i vårmånedene er det en topp vinnersjanse. Han skuffet imidlertid mye i sine tre siste løp før pausen, og vil vil gjerne se at hesten fungerer igjen før vi setter alle pengene på ham. Sprint er uansett en fordel og vinnertipset er berettiget.

6 Zambrottanewport er nok like bra på kapasitet og viste noe av det som bor i ham i seiersløpet tredje sist på Biri (etter store deler av løpet i dødens). Sjettespor er litt sjanseartet, men femåringen til Trond Anderssen er god nok til å vinne fra dødens. 7 Veeren Dior kom seg ned i lederryggen fra et kjelkete åttendespor bak bilen sist torsdag på nettopp Klosterskogen og avgjorde meget enkelt via siste indre. Kan åpne bak bilen og ikke utenkelig med lignende scenario her og da kan Veeren Dior vinne igjen.

Form er det på 3 Valley's Troubador, og skulle det klaffe underveis for Espen Grohs skal ikke gamlingen (er blitt elleve år) avskrives her. 2 Whitbread sliter med svingene på Klosterskogen, men er i form.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 6-7 C: 5-3-2-10-12-1-8-9 D: 11

V5-3B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi har jaktet 3 Oxygen Augustinu et par ganger de siste månedene uten å få fullklaff, men torsdag prøver vi i igjen i et svakt felt. Flott tredjespor bak bilen og rutinerte Anne Marie Sveen holder alltid hodet kaldt (løpet er kun for amatør- og ungdomskusker). Oxygen Augustinu holder uforandret fin form og dette ser ut som en svært riktig oppgave.

5 Zamothe Heikant norgesdebuterte sist onsdag på Bjerke, men ble sjenert til galopp allerede i startfasen og gjentok senere. Helt umulig å få et inntrykk av hesten fra det løpet, men hadde varmet fint i forkant av løpet. Meget fremadstormende Siv Emilie Løvvold kan sitte bak en klink vinner her. 2 Thai Madonna har igjen hatt flaks i sportrekningen. Er travsikker og lettplassert, men ikke veldig krigersk nedover oppløpet. Uansett så er motstand og startspor fine her.

Varaible 11 Onismusha og flinke 7 Frenchip G.T (går dog mest på det jevne) er begge aktuelle, selv om de har trukket vanskelige startspor. 8 Yorath Boko vant sist etter perfekt reise i rygg på lederen, har fått en av feltets beste kusker (Ole Johan Østre), men får ikke et like billig løpsopplegg denne gangen og blir kun et garderingskryss for oss her.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 5-2-11-7 C: 8-1-9-12-6-10-4

V5-4B - Kaldblodshester 1700 meter autostart
På en rask sprint er det liten tvil om at 6 Kringelandsbestina og 1 Hjortejegern flyr fortest i V5-4B, men de varierer veldig i lysten til å springe. Kringelandsbestina var tapper i nederlaget mot seiersmaskinen Willyne i Bergen tredje sist på sterk tid, men har ikke fungert som best i sine to siste løp. Her vil nok Eirik Høitomt igjen satse mot teten og få 1 Hjortejegern i rygg.

Hjortejegern fløy som en vind nedover oppløpet på Bjerke nest sist til overlegen seier, og spillerne sendte på bakgrunn av det seiersløpet hesten avgårde til 1,5 i vinnerodds i den neste starten. Men da ville ikke Hjortejegern noe som helst, litt som han var tredje sist. Sprint passer garantert mye bedre og Hjortejegern vil nok trives godt fra en eventuell siste indre. Vi tar med oss 2 Los Svint også. Han er bra fra start og kan smyge med her.

8 Store Johan var solid vinner nest sist, sist rotet Kristian Bjørnerød seg bort på dårlige disponeringer underveis. Sprint er et minus, men formen er på topp. Så er det 9 Kapfrøkna som har farten, men er notorisk ustabil. Det samme kan sies om fartsfylte 4 Valle Arja som vi trodde på i V75 sist, men da la hoppa seg aldri til.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 1-2-8 C: 9-4-5-7-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Ved første øyekast ser V5B-finalen svært uoversiktlig ut, men vi har studert videoer til alle hestene og da ser det mer overkommelig ut, selv om det handler om urutinerte kaldblodshester som både er svært galopplystne og egenrådige.

Vi tror Gunnar Austevoll har et bra bud på teten med 3 Tenoren. Tenoren debuterte på Biri sist fredag, men ble da sittende bom fast i hele sisterunden. Selv med den fortsatt håpløse filmingen av travprodusentene nedover oppløpet, kunne vi skimte en Tenoren som så ut til å ha mye spart over mål. Virket travsikker og stødig, og det kommer man som kjent langt med i dette selskapet. Vårt knepne førstevalg.

Fra 20 meter tillegg jager flere lovende treåringer og det er litt tilfeldig hvordan vi rangerer dem. Vi starter med 11 Vital Sjanell som gjorde et fint løp til andre på Sørlandet søndag. Da satt eieren Ove Sigmund Gjeruldsen i sulkyen. Nå setter Magnus Helland seg opp. 7 Egge Odin fikk maks som fjerde sist på Biri. Virker som en travsikker type, men var tidvis veldig tråkk på Biri og må nok ha det litt servert. 10 Alm Kiwi kommer som Egge Odin fra Tormod Rundhaugens stall. Fikk et perfekt løp i debutløpet nest sist, men ville ingenting når Kolle vred i angrep.

2 Skogly Prinsen satt i tet når galoppen kom sist. Kom brukbart tilbake, men galopprisikoen er stor. 1 A.B. Ida avla sitt prøveløp i mars og er veldig vanskelig å sette inn i dette løpet. Men står fint til, om ikke annet. Heller ikke 9 Brage Mollyn (brukbart debutløp) eller 13 Gimle (positiv sist) trenger være sjanseløse i et åpent løp.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 11-7-10 C: 2-1-9-13-5-6-5-4-8-12