Helgens største begivenhet er naturligvis lørdagens V75-omgang på Bergen travpark, men også verd å merke seg at det er jackpot i V75 på Axevalla søndag (4 122 619 SEK ekstra i premiepotten) og i V65 på Momarken søndag kveld med 549 912 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før den tid skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj på Jägersro. Fredag kveld venter en flott V65-omgang på Biri og ikke minst V64 fra Romme der Monster Merete jakter 150 000 SEK i førstepremie i Sleipner Cup finale i V64-1.

I denne artikkelen skal det heretter handle om kveldens V65-omgang på Biri. Det er kun sju løp på menyen i kveld og V65 har som vanlig spillestopp kl 18.55. Merk at V5-spillet innledes allerede i V65-3 og har spillestopp kl 19.45. Jeg spiller med to bankere i kveld, begge med Magnus Teien Gundersen som kusk.

Debuterer med seier?
Geir Vegard Gundersen har et arsenal med gode treåringer og i kveld gjør 1 Amazing Justice sin løpsdebut i V65-1. Treåringen så veldig fin ut i prøveløpet på Bjerke for drøye to uker siden og "vant" sitt prøveløp svært enkelt. Møter stort sett ingenting av motstand i kveld og når Gundersen-stallen sender sine hester ut i løp, så er de seiersklare på direkten. 1 Amazing Justice blir den ene av mine to V65-bankere på Biri i kveld.

Banker fra tolvtespor
Jeg har normalt ikke sansen for å bankerspille hester fra spor tolv i autostartløp, men gjør ett unntak i kveld. 12 Kim B.R. imponerte voldsomt i sin debut på Jarlsberg for to uker siden. Den treårige hoppa etter Maharajah satt lenge stengt da, men når det først løste seg formelig eksploderte hoppa og speedet inn til helenkel seier. Det kommer viktige oppgaver for denne toppstammede hoppa, men i slike lavgrunnlagsløp der det er klart skille på hestene betyr sporene mindre. 12 Kim B.R. blir min andre V65-banker på Biri i V65-2.

Svak favoritt i V65-3
Det er ikke rare klassen på V65-3/V5-1 og bortsett fra 6 Sagen Prima Vera synes jeg de ni øvrige hestene starter med vinnersjanse. 10 Gustav Ø.K. hang med til helmaks som tredje sist på Bjerke etter et billig løp underveis. I kveld er fireårigen belastet med 20 meter tillegg, men blir likevel ganske klar favoritt. Det må være en favoritt i fare. Jeg spiller ni hester på samtlige V65 og V5-forslag i V65-3/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Baronen kan vinne igjen
Den åtte år gamle vallaken 9 Ewald von Baron har vunnet to av sine åtte løp i år og vært en gedigen overraskelse i V65 begge gangene. Tok seg lett av V65-1 på Biri forrige fredag og det fra dødens på mye mer betrodde 2 Iselin B.R. Står til for et fint smygløp i kveld og blir mitt klare objekt i V65-4/V5-2.

Årets første for kapasitetshesten
5 Langlands Balder har levert tre sterke løp på rad, men Heidi Moens tøffe seksårige vallak, er fortsatt uten seier i år på åtte starter. Har en meget passende oppgave foran seg i kveld i V65-5/V5-3/DD-2, og kjører Eirik Høitomt i trav, skal det være solid vinnersjanse. 5 Langlands Balder blir min DD-banker på Biri i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Motivert favoritt i V65-6
Vidar Hop vinner løp jevnt og trutt for tiden og i V65-6/V5-4/DD-2, setter han seg opp bak Olav Mikkelborg-trente 5 The Baron (Mikkelborg er på Romme i kveld for å kjøre Monster Merete). The Baron holder solid form og hadde det vært sprint, hadde jeg trolig bankerspilt hesten. Over 2100 meter nøyer jeg meg med å sette hesten ganske klart først på min rangering, men tyr til helgardering på de to største V65-forslagene.