Malmin i hundre mot hundre

Foto: hesteguiden.com

Kristian Malmin vant 73 løp i fjor, i år kan den flinke 31-åringen nå hundre seire. Sjekk våre V65/V5-tips

Oddstips fredag: Monaco spilles til flott odds

Det er dessverre laber sportslig kvalitet når Jarlsberg travbane inviterer til en svært spennende V65-omgang fredag kveld. Det skal også avvikles et V5-spill der de tre siste V5-løpene utgjør de tre første V65-løpene. Bankeralternativene er ikke mange og det ligger store penger i luften når det så svak kvalitet på mange av hestene. Vi klemmer til med bankeren direkte i V65 (som også er V5-3).

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Kristian Malmin gjorde karrierebeste med bred margin i 2011. Trond Anderssens tidligere svært dyktige stallmann, har vist at han kan stå på egne ben og vel så det. 73 seire ble det på den utflyttede rogalendingen i fjor og nesten 4,5 millioner innkjørt på 981 kjørte løp. Også dette året har åpnet strålende for Kristian og han har allerede bokført ni seire på 74 kjørte løp. Vi skal ikke glemme at Kristian Malmin foreløpig kjører lite for våre største trenere, det gjør tallene enda mer imponerende.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

I V5-3/V65-1 setter Malmin seg opp bak den flotte Mystical Dream-hoppa 5 Amber Line som har vært under rivende utvikling den siste tiden. Gjorde en bunnsolid avslutning til andreplass bak gode Kendrick's Pride i Drammen nest sist og spurtet meget friskt til svært knepen andreplass bak ledende Next Catarina i et V75-løp på Jarlsberg sist lørdag. Hoppa tåler å bli brukt underveis og må ha en flott vinnersjanse mot begrenset motstand fredag.

- Jeg har svært god tro på seier, meldte Kristian Malmin til undertegnede da vi pratet med ham torsdag ettermiddag. Hun er bra fra start, motstanden er behagelig og pengemessig står hun flott inne i dette løpet, sier Kristian. Som har stall i Holmestrand der han i øyeblikket har 23 hester på stallen, de fleste er unghester. Kristian Malmin vant nesten 70 prosent av sine 73 seire i andre halvår i fjor, og kjører med stadig økende selvtillit. Vi har ingen betenkeligheter med å bankerspille Amber Line fredag. 1 Candybar S.E. er trolig hesten imot dersom Gunnar Austevoll lykkes i å forsvare teten, men Tom Forkeruds Ganymede-hoppe med bergenske eierinteresser har vist litt sviktende stridsmoral mot mål ved flere anledninger og vi er rimelig overbevist om at Malmin har beste hesten i Amber Line.
Rangering V5-3/V65-1: A: 5 B: 1-7 C: 3-8-9-2-4-6

Annonse: Øivind Grøstad har sett lyset i V75-3 på Klosterskogen og byr på en vanvittig 20-oddser

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Lindy Lane-sønnen 1 Lucky Lane står perfekt til i den første V5-avdelingen og sammen med alltid like velkjørende Lars Anvar Kolle må dette være en flott vinnersjanse. Den Trond Anderssen-trente fireåringen gjorde et fint løp til annen nest sist, men var litt mer på det jevne på Biri forrige fredag. Her er motstanden veldig overkommelig og det kan ligge an til ledelse fra start til mål.

Geir Flåten har presentert to vinnere denne uken i form av stallhestene Tyri Gubben (onsdag) og Hesby Kvikk (torsdag). Her sender han ut toppstammede 7 Going Royal som har gjort fine løp i sin hittil korte karriere. Til tross for 20 meter tillegg, klart andrevalg i dette ujevne feltet. 10 Gutten Til Far og 9 Snikk Snakk (hvem er det som velger slike navn?) har begge fin form, men må ha det på sine premisser. 4 Sweet Ender ser ut som den beste strekhesten utenom favoritten og gjorde et greit løp til tredje fjerde sist på Biri.
Rangering V5-1: A: 1 B: 7-10-9 C: 4-11-3-2-5-6-8

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart. Monteløp.
To hester skiller seg litt ut i dette monteløpet. Travtrener Tom Forkerud fra Skotterud (tre mil øst for Kongsvinger) er ikke redd for å reise med stallhestene sine. Sist torsdag tok han turen til Ørebro for å starte et par av dem, det er sånn cirka 60 mil t/r. 3 Quad Julry gjorde sine saker meget bra i et monteløp der og var knepent slått til andre til tross for et tøft opplegg underveis. Solid vinner på Jarlsberg nest sist og uten galopp er seierssjansen bra.

Utfordres i første rekke av formsterke 7 Neon som garantert kan gi favoritten kamp i feilfri utgave. Formen er meget bra på den sjuårige vallaken. 4 Cigaro News gjorde en oppløftende montedebut som toer bak den gode svensken Onkel Halbak på Momarken for noen uker siden. Sammen med meget dyktige Siv Emilie Løvvold er hoppa den som står nærmest vår favorittduo. 1 Icaria står fint til, men var slått med 40 meter av Quad Julry nest sist.
Rangering V5-2: A: 3 B: 7-4 C: 1-9-11-8-2-6-5

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

V65-2/V5-4 - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Ole Johan Østre trakk springsporet fra 20 meter tillegg med formsterke 9 Tembla i dette svake hoppeløpet og treffer unge Østre fra start her, kan Tembla sitte i tet svært tidlig her. Tembla har varslet form i tre strake løp nå, og selv om ikke dette er dama som springer livet av seg i en tett oppløpsduell, ser dette ut som en strålende oppgave.

5 Eldpia er nok bedre på kapasitet, men fungerte ikke som best sist. Ble riktignok tredje da, men fikk et fint løp og skuffet mye. Nest sist gjorde Numedalshoppa en fantastisk opphenting etter grov startgalopp og vant likegodt løpet. 6 Holt Gleda tok enkelt ned vår banker Diadem i Drammen tredje sist og vant såre enkelt. Har ikke vært som best i sine to påfølgende starter, men fredag er det ned tre klasser motstandsmessig.

10 Halling Riga får stifte bekjentskap med Lars Anvar Kolle. Får han hoppa til å trave hele veien, er hun sterk og kan vinne. 2 Spik Vilja står nydelig til på strek, men Kristian Malmin har ikke tro på hoppa. Vi tar henne likevel med på gardering. 11 Elding Tora viser nedadgående formkurve og er kun en liten outsider nå.
Rangering V65-2/V5-4: A: 9 B: 5-6-10 C: 2-11-3-8-1-4 D: 7

V65-3/V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Tom Erik Solberg er naturligvis interessert i føringen med frontrunneren 4 Ringo Playmate og vi har bra tro på at han lykkes i å komme dit. Vel i tet har seksåringen vist at han forsvarer seg både godt og lenge og dette skal være en fin vinnersjanse.

8 X.O. Hornline varslet gryende storform i et V65-løp på Bjerke i sin siste start. Avsluttet da flott til fjerde mot tøff motstand. Her er startsporet begredelig, men det lukter tempo i løpet og da kan X.O. Hornline ta ned alle til slutt. 2 Lanfranco Tab er en mil bedre enn raden. Satt bom fast som trolig vinner i et lunsjløp sist og spurtet flott på Jarlsberg nest sist. 6 Rite Sakra risikerer dødens på vår favoritt, unngår Frode Hamres derbyhest det kan han vinne. Formen er uforandret fin.

Enkle 1 Monica skal laddes fra start og selv om hoppa har levert fine ting i monte, er vi redd tetkjøringen kommer til å straffe seg i sluttfasen. 9 Nintendo Baunehøj og 10 Freestone er begge hester som vil dra fordel av hardt tempo underveis.
Rangering V65-3/V5-5: A: 4 B: 8-2-6 C: 1-9-10-7 D: 3-5

Annonse: Øivind Grøstad serverer et delikatesseobjekt i V65-3 og setter denne soleklart først og mulig banker

V65-4 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vi startet denne artikkelen med Kristian Malmin all den tid han kjører vår V65-banker. Mer Malmin kan det bli i V65-4 der gamlingen 5 Vinter Rauen har funnet en formtopp. Kristian har nesten like stor seierstro på den niårige vallaken som på Amber Line og hesten satt bom fast sist. Kristian påpekte også at han har lært hesten bedre å kjenne nå, og da vet han også hvordan han aller best skal kjøres. Vår favoritt i et svakt felt.

4 Baldrian satt også fast i det samme løpet som Vinter Rauen sist i lederryggen og er meget sannsynlig tethesten her. Baldrian så sprek ut i lederryggen sist, men det er ofte noe helt annet å dra feltet. Uansett må Baldrian regnes som en klar seierskandidat etter det han viste sist. 2 Kalskalager får trolig tet eller lederrygg. Heller ikke dette er en krabat som har sin beste del av et travløp nedover oppløpet, men han henger stort sett godt med hver gang.

Smygerne 11 Huldre Jon og 10 Tiona har gjerne en polett på lager hvis de får smyg i det aller lengste. I et felt der så få av hestene "vil" til mål, er det ikke helt utenkelig med noen av disse. 9 Megårds Knerten tåler som kjent å gå en bit, men kusken er middels og sprint er et minus.
Rangering V65-4: A: 5 B: 4-2 C: 11-10-9-6-1-3-7 D: 8

V65-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 Lois Lane ble sittende bom fast bak Mimi's Red Rose i sin årsdebut på Biri forrige fredag og så riktig så sprek ut for dagen. Her kan det bli tet hele veien, men vi er slett ikke sikre på at hoppa klarer å forsvare sitt innerspor. Løp i kroppen har uansett gjort godt og det må være en bra vinnersjanse.

5 Nordea Lavec var toer i løpet som Mimi's Red Rose vant på Biri sist fredag etter dødens den siste runden. Unngår Kolnes-hoppa dødens her, kan hun vinne. Formen er helt på topp. 7 Viva La Diva ble veldig stri i tet på Klosterskogen i sin siste start og måtte gi tapt for smygkjørte C.C. Coktail. Gjestekusk Tom Erik Solberg vil trolig klemme til fra start her og er hoppa litt roligere denne fredagen, kan hun vinne.

En som ikke liker å vinne for tiden er 4 Quiet Starlight som får fine plasseringer jevnt og trutt, men kjemper dårlig for tiden. Gjør sine klart beste løp i tet, en liten outsider derfra. 6 Trinket hadde en fin periode i fjor høst, men har vært meget svak i sine to siste løp.
Rangering V65-5: A: 1 B: 5-7 C: 4-6-8-9-2 D: 3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-6 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Ingen lettløst V65-finale der det kommer til å bli fryktelig kjøring innledningsvis og hvem som sitter i tet ut av den første svingen er ikke lett å forutse. Vi tviler likevel på at noen kan ta en lengde på 1 Tag Sensation ned startsiden og dersom Robert Fossen ønsker å sitte foran så er det tethesten. Formen er upåklagelig og hesten spurtet strålende fra lederryggen til seier foran gode Chockopolige tredje sist. Sist kom hesten flott tilbake etter galopp og satt faktisk bom fast i mål.

3 Zeus Blue Chip var tidlig bleik fra dødens nest sist på Sørlandet, men kun fire dager etterpå i et lunsjløp på Bjerke var det en helt annen snert i steget til Frode Hamre's fireåring. Credit Winner-sønnen trives ikke i dødens, med et fint ryggløp kan han vinne igjen. 2 Spirit Of Forests blir garantert laddet for tet, og kan få overta fra vår favoritt. Men Kendrick Hanover-hoppa har ikke vist fremragende stridsmoral og en tøff åpning kan fort sitte i beina til slutt. 5 Beijing Silas er i kanonform og jakter karrierens første seier. Den kan komme her.

6 A.T.M. Champion er så god fra start at vi ikke helt utelukker at Dag Sveinung Dalen sitter i tet med vallaken ut av den første svingen. På yndlingsdistansen sprint kan det holde helt hjem. 10 Magneto Man er en fireåring i fin utvikling, men her må det bli kraftig overpace underveis for at Magnetic Power-sønnen skal komme inn i leken.
Rangering V65-6: A: 1 B: 3-2-5 C: 6-10-4-7-9-8