*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Malmin med to jokere i V75

Kristian Malmin er en fremadstormende velkjørende stallmann. Her kan du lese hans vurderinger av sine sjanser i lørdagens V75 på Momarken.

20.01.07 10:12

Her finner du tips og vurderinger til løpene.

Kristian Malmin er utvilsomt en coming man i norsk travsport. Til daglig jobber han hos Trond "Buller'n" Anderssen, og har etterhvert fått god erfarling i løpskjøring. I 2005 tok han 23 seire, mens han vant noe over 40 løp i fjor. Samtidig ble han også champion for stallmenn på hele seks baner.

Les også: Spill med Nettavisen om 30 mill.

- Fjoråresesongen var veldig bra, og noe over mine forventinnger. Jeg håper det skal bli en stabil sesong i år, og at jeg vinner 30 - 40 løp. Jeg har fått mange fine oppsitt, som jeg setter stor pris på, sier Kristian Malmin.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

Lørdag innleder Kristian med å kuske Kjølstad Spik i V75-1.

- Det er en veldig rask hest, som har vist fin form. Jeg håper at vi er raskest ute av de på 20 meter tillegg, og kan krype ned i førstesporet. Han har stor kapasitet, og for hans vedkommende er det viljen det står på. Med det rette løpet tror jeg han takler 2600 meter. Han bør krysses på 3-4 hester.

I den sjette avdelingen sitter Kristian opp bak Nougat Dana.

- Hun satt fast i Drammen sist, og det var endel krefter igjen da. Her satser vi på å holde ryggen til førstesporets Keystone Carla, og det tror jeg vi skal klare. Dermed kan det bli et fint løp underveis. Det kan bli en fin premie, og en trippelplass med maksimal klaff, men å vinne synes jeg virker hardt.

I det samme løpet kommer to stallhester til start. Indy Bow har gjort to starter etter lang pause og skade. Hun har trukket åttendespor bak bilen, mens Staro United står i spor tolv.

- Indy Bow har fått et iskaldt spor, og møter hard motstand. Det blir å satse på en premie. Staro United har også fått et dårlig spor. Formen hans er ok, og med tempo i løpet kan han plukke noen til slutt. Dersom han skulle klare en 3. - 4. premie, er vi godt fornøyd.

I V75-finalen har stallen de to antatte forgrunnsfigurene. Kristian er fast kusk bak Lass Fenomen, som vant syv løp i fjor, og virker å være i sitt livs form.

- Jeg tror han fortsatt er i toppform. Han fikk litt tett med løp en periode, men har hatt fri en liten stund nå. Han er flink ut, og jeg klinker til fra start. Teten håper jeg vi skal få. Derfra leder han lenge, og det kan kanskje holde helt inn.

Den hardeste opponenten blir trolig stallkamerat og løpets favoritt Speedy Renka. Den nederlandskfødte 7-åringen har gjort det aller meste riktig etter at han kom tilbake etter pause og alvorlig skade.

- Formen virker å være veldig fin, og med en slik hest har man alltid seiersambisjoner. Han er nok med på målfotoet igjen, og jeg synes han skal rangeres foran Lass Fenomen.

På stallen i Ådal utenfor Hønefoss står også Kristians egen hest SJ's Gold. Hesten har nå blitt 6 år, og går en spennende sesong i møte. I fjor imponerte han blant annet ved å vinne på Solvalla. Nå får han vanlig vintertrening.

- Alt har gått som normalt, og vintertreningen har gått enda bedre enn i fjor. Hesten virker utrolig fin i trening. Etter at snøen kom har det blitt veldig fine treningsforhold. S.J.'s Gold skal matches i eliten i år, og er moden for en rekordforbedring. Vi tar sikte på årsdebut i månedsskiftet mars/april, opplyser Kristian Malmin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.