Malmin og Blekkan om V75

Stallmann Kristian Malmin og Jomar Blekkan vurderer V75-sjansene på Biri.

Biri har et spennende hoppeløp på programmet lørdag. Løpet går over 2600 meter og gode hopper starter over tre distanser. Trond Anderssen har hele fire hester fra stallen i aksjon og den beste kjører han selv. Likevel er Sweet Cocktail mer herdet og skal regnes med en like bra sjanse.

Kristian Malmin kjører selv 4 Sans Egal (V75-7) fra tjue meter tillegg. Selv om hoppa står nydelig inne i grunnlaget, er det 13 Sweet Cocktail og 15 Vicky Diablo som er stallens beste kort. Slik vurderer stallmannen til Buller`n løpet.

-Lang distanse er ingen fordel for mitt oppsitt 4 Sans Egal. Hun står fint til, men her kjører jeg langs lista og håper at det holder til en fin premie. 12 Towanda satt fast med krefter igjen sist og gikk et godt løp. Formen er bedre enn raden, men hun får et smygløp lørdag og da kan hun ende opp med en god premie. Kanskje kan hun dukke opp på den siste trippelplassen også.

Det er egentlig vanskelig å rangere 13 Sweet Cocktail og 15 Vicky Diablo. Sistnevnte har omtrent ikke tapt løp og er fortsatt på vei opp. Hun er en skikkelig klassehest og vi har ikke sett bunn i henne enda. Grunnlagsmessig står hun veldig tøft inne, men som den klassehesten hun er, synes jeg hun har en spennende oppgave foran seg. Distansen er ny for hennes del, men jeg tror ikke det er noe problem. Med noen rygger underveis og på skuddhold i siste svingen, blir hun ikke lett å svare opp siden hun har en enorm speed. 13 Sweet Cocktail står best inne av samtlige våre stallhester og holder strålende form. Hun har fordel av den lange distansen og kjemper som regel i toppen i disse løpene. Det er den som får det beste løpet underveis som ender høyest på premielista. 1 Lady Arbuthnott fra strek blir trolig den tøffeste å knekke vurderer Malmin.

Leder lenge...
I 8. løp/V75-5 er det også to aktører fra Ådals dype skoger ute. 1 Manstrong står perfekt til, mens 11 Laddie`s Vencedor havnet ille til i ellevtespor.

-1 Manstrong har havnet interessant til i førstespor. Formen er på vei opp, men sist var han unskyldt da han fikk kraftig massasje i front av Hurricane Henry. Nest sist hadde han seieren på gaffelen, før han slo over i galopp ti meter før mål og mistet seieren. Vi kjører for å prøve å beholde føringen og da kan vi lede lenge. Det blir kanskje litt hardt å holde helt inn, men det skal være en bra trippelmulighet.

11 Laddie`s Vencedor har havnet der bak og det er stor fare for at han ender der. Han går mest i sin egen verden og har ikke vist form så langt i år. Fornøyd med premie med ham, kommenterer Kristian som selv kjører stallens håp Manstrong i løpet.

Toppsjanser fra Blekkan
Jomar Blekkan kjører samtlige V75-løp på Biri lørdag. Selv tror trønderen mest på formbombede 6 Kluivert (V75-6) og varsler full bøtting fra start.

- Om vi kommer oss foran på direkten vet jeg ikke, men jeg kommer i hvert fall til å gjøre et realt forsøk på spissen. Silvergutten brenner vel til tet, men kanskje han ønsker seg rygg denne gangen, undrer Blekkan som rimeligvis ambisjoner om å kjempe om den gjeveste premien.

- Kluivert har konservert toppformen bemerkelsesverdig lenge og var kjempegod til sølv bak Juni Blixten på Bjerke sist. Jeg er temmelig sikker på at Kluivert dukker opp på målfotoet, tipser Blekkan som har flere spennende oppsitt lørdag:

4 Ådnes Mai (V75-1) var kanonfin i seiersløpet nest sist etter å ha avsluttet i 25-fart siste 1000, mens hun kunne ingenting etter drømmeløp sist. Hun er sjekket opp uten at vi har funnet noen forklaring på den bedrøvelige innsatsen. Opp mot sitt ypperste duger hun langt i klassen, men jeg er rimeligvis betenkt etter innsatsen sist. Får stå som en stor outsider.

11 Hamblers Poltergeist (V75-2) er en skikkelig blåser jeg har god tro på fremover. Jeg hadde 12.0 siste halvrunden nest sist, mens han fullførte tross alt godkjent ute i sporene sist uten at det rakk til full pott. Kapasitetsmessig er han på talefot med denne gjengen, men sporet er mildt sagt sjanseartet. Realistisk sett er det kun tungt overpace som kan ”redde” oss. Hører dog hjemme på gardering.

6 Megasus Endurance (V75-5) har jeg god tro på. Han er god i begge ender, bekreftet form sist og har virkelig samlet opp til en seier selv om distansen med fordel kunne være en halvrunde kortere. Jeg synes han hører tidlig hjemme på bongen.

7 Sonny Estelle (V75-7) gjorde et toppløp for meg i Orkal nest sist. Fjerdesporet takler hun nok selv om det neppe blir toppfart ut. Den krevende distansen bekymrer meg ikke, men det gjør derimot motstanden! Med maks posisjonsflyt kan det rekke til en hyggelig premie, neppe mer, vurderer Jomar Blekkan som ikke har kjennskap til verken 3 Tunge Faks (V75-4) eller 4 Høgda Svarten (V75-6).

Kilde: Norsk Rikstoto