Maria fikser lunsjen på Biri

(Hesteguiden.com)

Flotte forutsetninger for kapable Maria Nova under mandagens lunsjtrav på Biri. Sjekk våre lunsjtips.

Idylliske Biri travbane innleder ukens norske travkjøringer mandag ettermiddag når banen inviterer til lunsjtrav. Det er en forholdsvis oversiktlig omgang sportssjef Romund Østbø har konstruert, men noen av løpene er dog veldig åpne.

Duoen Heidi Moen og Olav Mikkelborg tok en bejublet seier på Biri for noen uker siden når hoppa Olympic Image tok hjem norgesmesterskapet for varmblodshopper. Denne mandagen er det ei annen hoppe fra flinke Heidi Moens stall vi setter vår lit til og det handler om den femårige Americanese-hoppa 3 Maria Nova som kommer ut i V5-2.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Maria Nova har kun vunnet en gang på åtte forsøk i år, men formen er veldig fin om dagen. Tredje sist ble det grei lunsjseier på Bjerke, nest sist trøtnet hoppa litt fra dødens i tøffe omgivelser på Jarlsberg, mens Maria Nova kom flott tilbake etter startgalopp sist. Mandag er motstanden klart overkommelig og med tanke på at 9 Grandiezel gjorde en svak figur sist og samtidig har trukket bakspor, synes vi betingelsene for Maria Nova er ypperlige denne mandagen. Flott startspor, kusk og trener i form. Vi mener en feilfri Maria Nova skal ha en topp sjanse her og bankerspiller i V5-spillet.
Rangering V5-2: A: 3 B: 9-1 C: 5-6-8-4-2-7

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
En klart forbedret 7 Egge Odin tok en flott lunsjseier i sin siste start på Bjerke for halvannen uke siden. Det var oppløftende etter noen innsatser på det jevne i de foregående startene. Mandag er det full vei, noe som kanskje er et lite minus for Rundhaugen-hesten, men det lukter tidlig tetkjenning her og da må seierssjansen være god.

10 H.G. Imar er neppe mye svakere på kapasitet, men fireåringen er ikke alltid like løpsvillig. Den dagen han vil ta i hele veien er han veldig bra og han peker seg ut som et helt naturlig motbud her. 5 Løset Moemi har varslet form på slutten og har i tillegg møtt tøff motstand i flere av disse løpene. Skulle det klaffe for variable Berit Tveter Alm med disponeringene underveis, er hesten god nok til å vinne. Det kan også 9 April Spik være, men hesten har ikke fungert siden V75-seieren for noen måneder siden.
Rangering V5-1: A: 7 B: 10-5-9 C: 4-1-6-8-3-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Svært uoversiktlig her i den tredje avdelingen om ikke Bjørn Steinseths fire treårshoppe, 3 Bjørnli Cille, bare viser seg best. Vi har jaktet denne hoppa ved flere anledninger den siste tiden uten suksess, men mandag er forutsetningene så nær perfekte som de kan bli. Feilfritt må det være en topp vinnersjanse.

Kapable 1 Alm Raisa er første motbud. Mandag skal Ole Johan Østre prøve seg bak den fartsfylte, men akk så galopplystne hoppa. Skulle han lykkes med å forsvare innersporet, kan mye være gjort. 2 Ulsrud Perla ledet i det lengste i Drammen nest sist, men måtte da strekke våpen i sluttfasen mot en knallgod Drømme Jenta. Her kan det atter bli tet og da leder hun trolig lenge. Bak disse ser det svært åpent ut, men vi synes vår favorittrio skiller seg litt ut.
Rangering V5-3: A: 3 B: 1-2 C: 9-10-4-6-8-7-5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Hyperkapable 1 Marco Zoot dukker opp i regi Per Johansen og fra et perfekt førstespor bak bilen med svært dyktige Geir vegard Gundersen som kusk må vi sette denne vallaken først. Evnene har det aldri vært tvil om for denne seksåringen, men det har vært mye utur i løpene. Vi tror det er bra sjanse for at Marco Zoot kan forsvare sporet, så gjenstår det å se om Gundersen velger å sitte foran.

2 Super Com gjorde et fint seiersløp på Jarlsberg sist, men vi tror ikke han slår Marco Zoot fra dødens. Fireåringen er under fin utvikling om dagen, men er ikke en tøffing som tåler å gjøre veldig mye selv. 6 Giant News innfridde som vår lunsjbanker 3. april. Har kun gjort en start etterpå det (22. juli), men var da meget svak. Rapporteres å trene fint igjen nå og har fin kapasitet, men kanskje ikke på nivå med favorittduoen? Toppstammede 10 Pine King L. har ikke imponert i sine siste starter, men kan kanskje komme inn i leken dersom tempoet blir høyt underveis.
Rangering V5-4/DD-1: A: 1 B: 2-6-10 C: 4-3-5-8-11-7-9-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
En svært åpen V5-finale venter, der mange av hestene presterer ujevnt. Vi setter 2 Negotiable først fra en flott utgangsposisjon. Anderssen-traveren var svært positiv i V75 nest sist, litt mer på det jevne sist. Kan åpne bra bak bilen og får garantert et fint løp underveis.

Både 3 O'Lillen og 6 Wendy Way er nok minst like bra på kapasitet, men begge disse damene galopperer lovlig tett for tiden. Skulle de holde seg på beina, er de mer enn god nok til å utfordre om seieren. 1 Evita E.J. er i samme kategori som de to forannevnte. Holder uviss form om dagen, men startsporet er helt perfekt. 7 King Volo når trolig teten selv fra dette sporet, men Mikkelborg-traveren har normalt ikke fordel av 2100 meter, selv om han vant på tilsvarende distanse nest sist (svært billig motstand den dagen). 10 T.M. Continental og 11 Scoreandevileye er begge to hester som går til mål og merk også at kuskene er i form om dagen.
Rangering V5-5/DD-2: A: 2 B: 3-6-1-7 C: 10-11-9-4-5-8-12