Marius er i ferd med å bli voksen

Foto: hesteguiden.com

Som sønn av mangeårig landschampion Eirik Høitomt, har Marius Høitomt mye å slekte på. 2014 blir det store gjennombruddet.

En flott tirsdag står foran oss i travets verden og fire baner står på menyen denne tirsdagen. Det hele starter med V4 fra Lindesberg, før Klosterskogen overtar med en meget spennende lunsj. Til kvelden er det storstilt jackpot i V65-spillet fra Forus, mens V64-spillet fra Sverige er fra Jägersro denne tirsdagskvelden.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Klosterskogen byr altså på lunsjtrav denne tirsdagen og vi knaller til med banker allerede i V5-1. 23 år gamle Marius Høitomt kommer til å gjennomføre sin beste sesong noensinne. 2013 ble et lite gjennombrudd for Marius med 23 seire og 835 500 kroner innkjørt. Fem måneder før 2014 er omme, er Marius allerede oppe i 19 seire og 813 000 kroner innkjørt. Unge Marius har tatt store steg som kusk det siste året og som en av de viktigste på stall Hamre, får han også stadig bedre hester å kjøre.

En må vinne
Under tirsdagens travlunsj skal Marius kuske to hester (2 C.C. Sugar Lady i V5-1 og 5 Danseur Rapide i V5-2). V5-1 er et løp i lavt grunnlag for hester som aldri har vunnet løp. Slik 2 C.C. Sugar Lady har opptrådt i sine to siste løp, har vi veldig bra feeling for at hoppa tar sitt livs første seier i ettermiddag. Hoppa holdt strålende fra dødens nest sist på Sørlandet mot gode hester og spurtet gnistrende etter posisjonstrøbbel sist mandag på Klosterskogen.

Betrodde 4 C.C. Crystal er den svært sannsynlige tethesten her og da har Marius en oppgave og det er å finne lederryggen til denne. C.C. Crystal har også fin form, men har ved en rekke anledninger vist svært manglende seiersvilje. Fra siste indre skal det være kanonsjanse for at formtoppede 2 C.C. Sugar Lady speeder ned alt og alle. Samtidig viste hoppa nest sist, at hun også kan prestere fra andre posisjoner og i en ellers svært bankerfattig omgang, spiller vi banker allerede i V5-1.

Formløs gjeng
I V5-2 møtes en gjeng formløse hester med maks 400 startpoeng og her markerer vi for alle åtte hestene på samtlige spilleforslag. 3 Dorado blir forholdsvis klar favoritt, og det er forsåvidt greit. Men vi stoler ikke på denne og jager en skrell.


Har ikke imponert voldsomt
I V5-5 blir 8 Voje Scott omgangens største V5-favoritt sammen med Eirik Høitomt, men denne fireåringen har foreløpig gått med bremsene litt på. Vi er spent på hvor god treårige 11 Steinfaks er og tar denne med på samtlige spilleforslag, og på det største V5-forslaget betaler vi også for kapable 10 Teddy Gutten Støen og flinke 9 Mjølner Lykke som utstyres med luringen Thor Borg som kusk for første gang.