Matchball Tom Erik Solberg

(Hesteguiden.com)

Solberg Jerkeld og Tom Erik Solberg har et gaveløp på Klosterskogen mandag og bør vinne. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny mandag:
V5 Leangen: Vi byr på et herlig andrevalg som banker
Oddstips: Målfest på Ullevaal

Det er travkjøring både på Klosterskogen travbane i Skien og på Leangen travbane i Trondheim denne mandagen og det innebærer enkel V5 på begge banene. Bankeren ser helt klar ut i Skien, mens det er høy vanskelighetsgrad på løpene i Trondheim.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

Vi finner altså vår banker på Klosterskogen i V5-2, som faktisk kun teller seks hester på startstreken (5 Fintore er strøket). 6 Solberg Jerkeld har vært svært solid toer i sine to siste løp, men støtt på treårstalentet Alm Kiwi i begge løpene. Sist dro Tom Erik Solberg hardt unna i tet, men en smygkjørt Alm Kiwi tok seg forbi mot mål. En så bra hest som Rognfaks var flere lengder bak i mål. Mandag er det sprint og sjettespor i volta, og motstanden er fryktelig billig. Her er det kun galopp i mot, vi spekulerer ikke da det er vrient i de øvrige V5-løpene og stoler på at Tom Erik Solberg fikser dette. Banker i V5-2.
Rangering V5-2: A: 6 B: 4 C: 3-2-1 D: 7

V5-1 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Sist mandag smalt det skikkelig i V5-1 på Klosterskogen da niendevalget Onimusha ledet rundt om. Det kan utmerket godt komme en ny smell i V5-1 denne mandagen, dette er et helskummelt løp helt uten profiler og i tillegg sprint. Vi setter 9 Odorox Sand først. Bicycle-sønnen var meget bra i to strake seiersløp tredje sist og nest sist. Gjorde mye av grovjobben selv ved begge disse seiersløpene. Sist trøtnet hesten litt fra dødens, mot betydelig tøffere motstand enn han møter her. Niendespor trenger ikke bli feil her. 7 Olivia Park fikk et smørløp på Sørlandet nest sist, og takket for det med å speede inn til lett seier. Gjorde et ålreit løp fra køen sist, men ikke noe mer. Sjanseartet sjuendespor bak bilen her, og kan bli tatt bort av det dårlige startsporet.

2 Per Cassa er ingen stjerne, men perfekte forutsetninger gjør at vi setter den Jens Kristian Brenne-trente fireåringen tidlig på sammen med Høitomt. Fint spor har også 3 Lucky Ugly Joe. Han skal ikke gjøre for mye selv denne vallaken, men kan være tethest her. 11 Super Chell har foreløpig ikke vunnet, men i svært billige omgivelser kan karrierens første komme her. Formen er på vei opp. 4 Lad's Wonderboy liker sprint og har fått et løp i kroppen etter fire måneders pause.

1 Narrow Hall viste lite i sitt første løp etter mer enn ett års fravær på Sørlandet sist. Fra førstespor blir det spareløp her. Ikke umulig. 8 Chilleer holdt greit fra lederryggen sist, fra åttendespor blir det verre. 6 Staro Dream On glimter til med noen bra løp iblant. Ikke helt utenkelig med klaff underveis. 10 Midnight Ulrich blir igjen eierkjørt, men har form.
Rangering V5-1: A: 9 B: 7-2-3 C: 11-4-1-8-6-10-5

Annonse: Øivind Grøstad har topp notater på denne hesten og byr på et herlig spilledrag i V5-1 på Kloster

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
To hester skiller seg klart over mengden i den tredje avdelingen, men felles for begge er at de foreløpig har vist mer galopp enn trav. Det er trolig ingen tvil om at 10 Sophisticated er best på kapasitet. I følge trener Tom Forkerud så følger denne treårshoppa Farmer's Julia i trening. Da forstår vi at det er fart i denne dama. Men hun er vrien og skal fungere fra et vanskelig bakspor. Hans Petter Tholfsen prøver seg som kusk nå og det kan være snakk om en klink vinner dersom hun traver feilfritt.

12 C.C. Commando har galoppert mye i sine fem første starter. Så også sist, men opphentingen etter startgaloppen var det flott klasse over. Tolvtespor, Olav Mikkelborg og Klosterskogen med ei galopplysten dame, høres ikke ut som en vinnerformel. Dog er motstanden svært overkommelig. 9 Spank Me Twice viste seg forbedret sist på Jarlsberg, og går ned minst en klasse motstandsmessig her. 7 Next Catarina har foreløpig ikke vist seg fram noe særlig, men trener Per Gottling melder om kapasitet i hoppa. Vi henger oss på. Bak disse fire er det svært uoversiktlig og det føles som disse fire eller alle.
Rangering V5-3: A: 10 B: 12-9-7 C: 3-1-11-8-5-6-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-4 - Varmblodshester 1700 meter autostart
En kraftig forbedret 2 Photo Lins blir vårt drag i den fjerde avdelingen. Treårshoppa gjorde et svært positivt inntrykk i et bra treårsløp på Bjerke sist og til tross for at hun ble brukt litt underveis holdt hun koken flott til tredje. Her er både startspor, distanse, kusk og motstand riktig og Photo Lins kan ta karrierens første seier. Fjerdevalg i spillet og et meget spennende objekt i DD-spillet.

4 Candybar S.E var feilskodd nest sist på Jarlsberg og skuffet kanskje litt da. Gikk svært pigg i mål fra lederryggen sist og gjorde et flott løp til andre bak gode Perfect News tredje sist på Momarken. Her lukter det tet og derfra er det en flott vinnersjanse for fireårshoppa til Tom Forkerud med bergenske eierinteresser. 10 Livi Goal har for tredje gang på rappen vært uheldig med sportrekningen. Var foran nevnte Candybar S.E. sist, men vi tror rollene kan være byttet om i kveld. 6 Hot Super Line og 5 Photo Flash var en og to i et løp på Momarken 20. september og er begge hester som kan dukke opp i seiersstriden her. 12 Philadelphia Love har flott kapasitet, men skal runde et bra felt fra spor tolv. Det blir ikke lett. 8 Matrioska debuterer i Norge med brukbare meritter fra utlandet. Åttendespor, sprint og Espen Grohs som kusk her. Også det ser vrient ut.
Rangering V5-4: A: 2 B: 4-10-6 C: 5-12-8-11-1 D: 7-3

Klikk her for å se våre DD-tips til Klosterskogen

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Enkle 1 Viva Giddex blir storfavoritt i V5-finalen og da er det bare å sette varsellampene på full styrke. Viva Giddex vant i skrotlag tredje sist på sprint og har haiket med fra lederryggen både nest sist og sist. Hun kan nok vinne fra siste indre, men velger Thor Borg å sitte foran kan vi nesten garantere favorittfall.

Vår favoritt blir kapasitetshesten 11 Riverlands Mr. Hitman som er overlegen denne gjengen på kapasitet. Fireåringen har kanskje ikke vært som best den siste tiden, men dette ser ut som en veldig fin oppgave. Klart førstevalg. 7 Herr Feinschmeker har skuffet i sine siste starter, men har fått tøffe løp. Unngår Undem-traveren dødens her skal han duge mot denne gjengen. 5 Mystical Diva trodde vi på sist, da ville ikke Hammersborg-hoppa kjempe. Ikke helt utenkelig at Hammers klemmer til her i håp om å komme foran. Da kan det muligens gå veien. Fin kapasitet er det også i 6 Tichy's Tale, nede som en toprosenter i spillet. 9 Inside Man har vunnet V75-løp i år, det er ihvertfall verd å registrere selv om hesten ikke viste noe oppsiktsvekkende på Biri sist.
Rangering V5-5: A: 11 B: 7-1-5 C: 6-9-3-10-8-2 D: 12-4