Megafavoritter på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Kvalifiseringer til Kriteriet for kaldblodshestene samt kval til Hoppe-Derby for de varmblodige står på programmet i kveld, og vi har sjelden sett så store favoritter på farten.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Dersom det er tre rette på trioen 1 Balder Stjerna (V5-1), 4 Wik Stjernen (V5-3) og 7 Dotterud Teddy (V5-4) i A-rebusen er vi ute og kjører på våre spilleforslag, men vi mener sannsynligheten for at minst en av de kan gå på et nederlag er større enn at alle tre 95-prosenterne vinner (og taper to av de er det duket for veldig fine penger).

Det er uansett aldri lett å få klaff på samlebonger (skjærer som regel klar i et løp), og i lengden tror vi at vi vil være tjent med å prøve å få V5`en en gang (som regel vanskelig nok det..., og de gangene ”salen” går for samlebonger får vi desutten desto bedre betalt ved favorittfall).

Sportspill vurderer finalefeltet i Norsk travderby for varmblods

Tøffe løp kan ha satt sine spor hos alle tre
Vi tar for oss 1 Balder Stjerna i V5A-1 først, og prøver å se hva som kan felle den flotte H.G. Balder-datteren. For det første har 3-årshoppa nylig vært på to langturer til Sverige, og selv om Ottersen-traveren tilsynelatende har vunnet enkelt i begge løpene er det ikke til å stikke under en stol at erfaringsmessig blir hestene veldig tappet for en del krefter på to sånne turer (vi ser det samme hvert år).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Så veldig mye dårligere enn favoritten tror vi heller ikke 3 Stjernedrøm er, og da syntes vi Gam Vinter-datteren til Bjørn Liseter er veldig spennende med sine skarve 11 %! 3-årshoppa var glitrende ved sin tredjeplass på flotte 29.2 full vei bak to svært gode hester i den tredje siste starten, og etter betydelig terrengtap innledningsvis (veldig fin fart fra start før galoppen kom) i den nest siste starten var ikke en av dagens mest underspilte hester veldig langt bak megafavoritten i mål (5 lengder) uten å få premie (og det tok voldsomt i mot for storfavoritten de siste 50 den gangen).

Eskilstuna V65 i kveld, kjøp andel her!

Samme klassen som våre to førstnevnte holder trolig ikke 7 Ulsrud Tea enda, men med tiden vil nok den lovende Åsajerven-datteren nærme seg de beste. Vi likte Wergeland-traveren veldig godt i den siste starten, og når vi her snakker om en veldig lite spilt 2-prosenter krysser vi gladelig. I den siste starten var nemlig 3-århoppa en overlegen vinner på fine 31.9, og våre klokker viste ned mot 30.0 siste tusen i flott stil.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en ordentlig samlebongknuser i V5-5A/V5-2B

Så er det da 4 Wik Stjernen som skal forsøke å innfri sitt voldsomme favorittstempel i den tredje avdelingen, og på sitt beste leder selvfølgelig Mørtvedt Jerkeld-sønnen rundt om. Etter å ha vært helt outstanding med åtte strake triumfer gikk Karlsen-traveren på en smell i Oppdretningsløpet på Biri i den siste starten, og etter å ha sett den siste halve runden av det løpet flere ganger må vi si at vi har blitt litt skeptiske.

Ikke bare ble han fryktelig sliten, men aksjonen gikk etter vårt syn også i stykker til slutt. Når broren Wiking Blesen fikk en knekk på sensommeren i fjor (herjet voldsomt slik sin bror forut for det), ja så var det totalt over (og han har siden aldri reist seg igjen). Vi ser ikke bort i fra at det samme kan skje med denne krabaten (vi håper jo selvfølgelig ikke det), men når en av dagens største favoritter uten tvil støter på meget kvalifisert motstand mener vi at han ikke skal være mye under pari for å tape dette løpet.

Vi finner fire klare motbud som alle er kapable til å kunne gå rundt 27.0 full vei, og alle er kun krysset av på fra 1 til 7 % av de innleverte kupongene (og med slike prosenter snakker vi normalt om sjette til tiende valg!). 1 Guli Jærven var uheldig og hoppet vekk en mulig triumf i det Svenske Kriteriet i den siste starten, og den flotte Järvsöfaks-sønnen er snakk om en 3-åring i rivende utvikling.

Det samme kan sies om trioen 7 Nes Odin (solide avslutninger på løpene hele veien, og i en feilfri utgave er 7-prosenteren høyaktuell), 8 Art Kjarvald (solid vinner av Sørlandets 3-årscup sist, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt) og 9 Wessel Odin (er trolig den som er nærmest storfavoritten på fart, og Moe Odin-sønnen rapporteres å trene glimrende foran kveldens dyst), og da er vi skråsikre på at vinneren av dette løpet er nevnt.

Nettavisens spilleforslag til A-spillet kan du få kjøpt her!

Wik Stjernen og Gunnar Austevoll er ekvipasjen å slå i V5A-3.
Wik Stjernen og Gunnar Austevoll er ekvipasjen å slå i V5A-3.

Den tredje store...
I V5A-4/V5B-1 er det 7 Dotterud Teddy som skal på farten, og av de tre store favorittene vi nå har snakket om er dette den vi har mest tro på, uten at vi er bombesikre på seier. Alm Viktor-sønnen levde litt i skyggen av Wik Stjernen før han banket til med et pangløp i Biri Oppdretningsløp hvor han dundret inn til seier på meget sterke 25.9 full vei, men i etterkant av den triumfen har Romtveit-traveren hatt sitt å slite med.

Dagens oddstips: Vi stoler ikke på Norge

94-prosenteren skuffet en smule ved å ikke bli bedre enn tredje i den siste starten, og fra trenerhold meldes det om at han sliter litt med bentøyet (og skal ikke kjøres i bånn for å vinne dette løpet...). Slo megafavoritten sist gjorde 3 Friskus, og selv om H.G. Balder-sønnen til Tor-Martin Moe står 20 meter dårligere til ved denne anledningen snakker vi her om en 3-åring i rivende utvikling (litt uryddig type dette, som trolig har veldig mye å gå på).

På våre to største spilleforslag i A-rebusen får også 6 Hågå Odin en plass, og dersom vinneren ikke er å finne blant våre tre utvalgte i dette løpet snakker vi om et jordskjelv av de helt sjeldne. Sistnevnte utvikler seg stadig, og selv om det var litt tur med i bildet ved triumfen i Kriteriet i Sverige i den siste starten senker Moe Odin-sønnen seg stadig tidsmessig (vant på flotte 28.4 sist).

Nettavisens spilleforslag til B-spillet kan du få kjøpt her!

Wik Stjernen og Gunnar Austevoll er ekvipasjen å slå i V5A-3.
Wik Stjernen og Gunnar Austevoll er ekvipasjen å slå i V5A-3.

Tre skrale kval til Hoppe-Derby for de varme
Ja, vi syntes ikke kvaliteten på hestene i årets oppgjør for de beste 4-årshoppene er all verden (ikke noen Sweet Case og Royale i denne årgangen), men vi får håpe på at noen av de kan kunne utvikle seg ytterligere over vinteren.

I den første kvalifiseringen i V5B-3 har 2 Lily West en veldig fin oppgave foran seg, og Kihle-traveren får stå ugardert på våre to minste spilleforslag. Super News-datteren har hatt en flott sesong, og nærmer seg nå 300.000 kroner innkjørt med stormskritt. Sporet kan ikke kusk Thor Borg klage på i kveld, og på sitt beste taper ikke 4-årshoppa dette løpet.

Stort dårligere på kapasitet er ikke 3 Baltic Jet, men Coktail Jet-datteren har etter en flott fjorårssesong vært en stor skuffelse så langt i år (kanskje Trond Anderssen må øke treningsdosene i sandløypa... nytter ikke å kopiere Svanstedt...). Tilbake i slag skal hun være mer enn god nok, og da får hun en plass på vårt største spilleforslag.

I V5B-4 i det andre kvalet finner vi tre vinnerkandidater, og en naturlig favoritt må 8 S.J.`s Majesty bli. Brenne-traveren har hevdet seg med bravur mot de beste i hele sin karriere, og på tross av et spor litt langt ute tror vi på en solid vinnersjanse. Enorm fart i kroppen har 10 Empress Tile, og med de to siste innsatsene friskt i minne (bunnsolide avslutninger i begge løpene) er Anderssen-traveren hesten å stå i mot til slutt. Den siste vi ser med vinnersjanse er 7 Orions Caramba, men Riseth-traveren er litt mer posisjonsavhengig enn de to førstnevnte.

Det er liten tvil om at 4 Pretty Photo enkelt vinner i finalen i det siste kvalifiseringsløpet i en feilfri utgave, men så langt i år har den svært kapable S.J. `s Photo-datteren rotet mye. Etter galopp ut av den første svingen mot Tinita Love & Co i den siste starten feilet 4-årshoppa på ny i fin fart ut i oppløpet, og det var en fremskutt plassering som gikk fløyten på det.

Det er klart enklere i mot i kveld, og en naturlig DD-banker er Mehla-traveren snakk om (dog for ustabil til å sette hele V5-budsjettet på henne). Dersom storfavoritten på ny skulle hoppe seg vekk finner vi fem vinnerkandidater, og er rimelig trygge på at vi har krysset av for vinneren på våre seks utvalgte da.

Nettavisens to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her!

Holder Pretty Photo seg i skinnet sammen med Asbjørn Mehla i V5B-5/DD-2?
Holder Pretty Photo seg i skinnet sammen med Asbjørn Mehla i V5B-5/DD-2?

Øvrige vurderinger
V5A-2: Duoen til Per D. Holtung, 1 Lykkje Oleanne og 5 Høgda Lilja hever seg klart over mengden, og etter deres flotte innsatser mot eldre hester i V75`en til andre og fjerde i den siste starten ser det ut til at de begge fortsetter å utvikle seg videre, etter en lovende innledning på karrierene. Førstnevnte er trolig best på fart, mens sistnevnte virker pr. dags. Dato til å være litt mer stabil.

Begge er kapable til å kunne gå en lav 29-tid eller et knepp under, og da ser vi kun 3 Nygaards Tea som skal være i stand til å kunne følge av de øvrige i løpet. Sistnevnte ble kun kjørt på sikkerhet inn til fjerde sist, og Åsajerven-datteren innehar flotte fartsressurser (spenstig 12-prosenter, som får en plass på våre to største spilleforslag).

V5A-5/V5B-2: Dunkel form på de fleste av deltagerne i dette sprintløpet, og vi kan fort få en vinner litt på kanten. En veldig fin avslutning til sølv leverte 3 Yvana R. i den siste starten (og kusken rakk ikke en gang å dra av ørehetta...), og selv om Gidde Palema-datteren aldri har vært enkel å vinne med snakker vi her om en underspilt 10-prosenter! Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og i dette løpet står 5-årshoppa perfekt inne på pengene.

På vei opp i form virker 1 Apollo Håleryd til å være (fullførte strålende til fjerde etter et tøft opplegg underveis i den siste starten), og selv om Pine Chip-sønnen står i fare for å bli overflydd skal han regnes tidlig, dersom det løser seg på veien. Best på kapasitet er trolig 5 Nanna Pride, men stabiliteten der i gården er ikke spesielt fremtredende. Tilbake etter lang pause med positive treningsrapporter i ryggen kommer 6 Carbon Black, og mot ikke alt for skarp motstand bør Jobie Tempest-sønnen tilmåles solide vinnersjanser direkte.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Bjerke har vi satt opp tre spilleforslag på hhv120, 360 og 1008 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 288 og 864 kroner ligger ute her .

I tillegg har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan de få kjøpt her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.50 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke gratis på www. rikstoto.noi kveld!