*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Mens vi venter på 60 millioner

Foto: Hesteguiden.com

Så er det flotte penger å spille om på Biri dagen før dagen også. Sjekk våre V65-tips.

11.03.11 10:29

Lørdag er det altså unionstrav på Momarken og tidenes største V75-pott er i spill. En alenevinner kan dra med seg formidable 60 millioner kroner og det kommer til å bli en eventyrlig V75-omsetning. Men det skal kjøres travløp også på fredagen og det er Biri travbane som arrangerer V65 denne fredagskvelden. Det er fine løp som tilbys spillerne og spesielt V65-6 er blitt et strålende spilleløp.

Vil du være med å kjempe om gigantpotten i V75 lørdag? Kjøp en andelskupong her

Mangeårig Biri-champion Geir Vegard Gundersen blir uten tvil kveldens nøkkelkusk. Gundersen som har vunnet 110 løp på Biri de tre foregående årene, har hatt en litt mer moderat åpning på årets sesong, og kun fire triumfer er bokført på Mjøsbanen før kveldens kjøring, og i øyeblikket er det Kai Johansen som topper kuskestatistikken på Biri med 10 seire.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Fredag kjører Geir Vegard Gundersen tre av favorittene i V65-spillet og han blir også en god del betrodd i de tre øvrige V65-løpene og det kan bli en meget innbringende aften for den sympatiske Magnor-gutten. Vi tror også sterkt på GV i kveld og bankerspiller han i to av løpene.

Vi starter med 1 C.C Sugarmiss i V65-2. Fireårshoppa ble matchet tøft av sin trener Steinar Holm forrige sesong og møtte tøff motstand det meste av tiden. Gikk mange treårsløp og vi har på netthinnen at hoppa ledet et tøft treårsløp på Sørlandet i juli, der hun var med i seierskampen når galoppen kom midt på oppløpet (Duen's Photo og Photomaker var i det feltet). Kings Sugarboy-datteren har imidlertid galoppert vekk mye penger, men har sett vesentlig mer travsikker ut i årets to første starter.

Gjorde et løp helt på det jevne første gang ut til sjuendeplass, men var klart forbedret i sitt andre løp for året til tredje (gode Dino Dean vant løpet), Avsluttet da veldig fint og fra spor en i kveld er det garanti tet for den Steinar Holm-trente hoppa. Vel i tet får nok GV styre dette løpet etter behag, og selv om 5 Millstone har vært bra i to strake seiersløp har vi tungt for å se at han tar ned en tettravende C.C. Sugarmiss. 10 The Face gjorde et bra løp sist til tredje (slått av nettopp Millstone), men får det vanskelig fra bakspor.

Stallhestene til Steinar Holm har slitt mye i vinter, men nå er det i ferd med å løsne. Luciano tok en råsterk seier på Bjerke onsdag i et dameløp, mens Penny Grace Lane var en flott vinner under Bjerke-lunsjen i går. I tillegg har kusk Geir Vegard Gundersen også fått opp dampen med tre seire siden søndag. Stall i form, hest i form og kusk i form det er gode betingelser og vi bankerspiller 1 C.C. Sugarmiss i V65-2.
Rangering V65-2: A: 1 B: 5-10 C: 11-3-12-2-4-6-8 D: 8-7

Tet og slutt?
Det er nesten umulig å se hvordan 5 Freestone skal tape i V65-5. Amerikaneren har gjort tre løp i regi Trond Anderssen her til lands og enda ikke vært utenfor trippelen. Debuterte i desember med en vanntett tetseier på dagens distanse, skuffet så litt fra tet på Jarlsberg (firte til tredje etter en veldig tøff åpning), men sist gjorde hesten trolig sitt beste løp i Norge. Kunne ikke rå på folkebankeren Callistoga (som satt i tet), men gjorde en flott siste 600 til andreplass og holdt koken veldig bra til mål.

I kveld er det nok en gang tetgaranti, motstanden enklere enn i de foregående løpene og vel i tet kan nok Geir Vegard Gundersen styre dette løpet akkurat som han vil. 12 Tigre Royal var toer i løpet Freestone vant på Biri tredje sist, men fra spor tolv ser det nesten håpløst å ta ned favoritten, mens 6 J.O. Sisu var tråkk sist og selv om hesten var toer i mål ble vi ikke imponert (motstanden var skral). 10 Paolo Santana holder utmerket form, men skal normalt ikke ta ned vår banker fra bakspor.
Rangering V65-5: A: 5 C: 12-6-10 C: 7-3-4-9-8-11-2 D: 1

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V65-1:
To hester skiller seg klart ut på kapasitet i V65-innledningen, men begge er usikre på beina. 6 Schuvablessa er under kraftig utvikling. Ola Martin Aasen (mannen bak Åsajerven) kan ha en hest for fireårsløpene for hopper her. Etter å ha tøyset seg vekk i sine fire første starter, har det vært bedring i de to siste løpene. Gjorde en helsvett sisterunde nest sist og var kun målfotoslått av gode Drill da. Sist på Leangen vant hesten med nærmere 40 meter.

Schuvablessa er dessverre ikke blant de mest stødige på startsiden og kan neppe utnytte det flotte sjettesporet i volten. Men vår favoritt blir hun, knepent foran fartsfantomet 15 Valle Virus som slo en så god hest som Nume Balder med 50 meter i seiersløpet sitt på Bjerke 5. januar i år. Det forteller litt om hvilkan kapasitet som er i Järvsøfaks-sønnen. Sist på Leangen ble hesten blytungt betrodd i et V75-løp, men da endte det i gjentatte galopper. Har fått bakspor i tillegg i kveld, det betyr lite for Valle Virus som i kveld får Gunnar Austevoll i sulkyen.

Men våre to favoritter er ustø på beina og vi må sikre oss. 1 Gingvar er en fireåring under utvikling. Satt lenge stengt i årsdebuten, men avsluttet flott til andre når åpningen kom (gode Myklejenta vant). Sist satt hesten bom fast i et lunsjløp på Bjerke der jordskjelvet Hasse vant (til 66 ganger pengene). Fin utgangsposisjon i kveld og Åsajerven-sønnen virker svært travsikker. 4 Spang Rosa bomber trolig til tet, og dersom favorittene roter seg bort kan det holde helt hjem (men hun er litt veik i sluttfasen). 3 Hornmo Blessen satt også bom fast i sist (i samme løpet som Gingvar). Litt entaktet denne karen, men vist fine ting i det siste.

11 Kolnes Daffy var mye betrodd i sin debut for Erik Killingmo sist på Klosterskogen, men galopperte da i andre utvendig 500 meter fra mål ( var på defensiven da og hadde ikke fått med utfallet å gjøre). Kan være kraftig forbedret i kveld, og skal passes litt. 9 Linus T.G var ikke som best sist og falt tilbake til gamle galoppsynder, men er fartsmessig god nok til å vinne dette. 13 H.G. Gant er ingen stjerne, men Høitomt er fortsatt Høitomt.
Rangering V65-1: A: 6 B: 15-1-4-3-11-9 C: 13-12-7-10-2-12-3-14

Annonse: Øivind Grøstad klasker til med en hysterisk frekk banker i lørdagens V75. Ikke på fem på topp i Sveriges største fagblad.

V65-3:
Svært ujevn kvalitet på hestene i den tredje avdelingen, der årsdebutanten 9 Arc Cox blir vår favoritt. Er nå kommet i trening til Olav Mikkelborg og gjentar hesten prestasjonen fra fjerde sist (18. september i fjor), da hesten tok en knallsterk tredjeplass i et løp i DNT's unghestserie etter stor startgalopp vinner han dette (klassehesten Duen's Photo vant løpet). Har imidlertid variert veldig i prestajonsnivået både før og etter det løpet, så det er ingen stabil kar dette.

Fine betingelser er det også for 10 French Open i kveld. Love With You-sønnen har møtt bedre hester enn dette i det siste og har som regel fine avslutninger å by på. 8 O.M.X. Twenty har vunnet tre av sine fire siste løp. Vi likte hesten spesielt godt i seiersløpet tredje sist, da vallaken måtte tåle et svært strevsomt opplegg underveis. Spor åtte bak bilen på Biri er dog sjansebetonet.

5 Olivia Park har vunnet sine to første starter her til lands mot svært billig motstand, ja sist var det rett og slett elendig klasse på deltagerne. Litt opp til bevis i kveld, man kan få et fint løp fra dette startsporet og Eirik Høitomt disponerer som alltid godt underveis. Vi må også ha med oss 11 Copa del Mundo (skuffet veldig i sin siste start, god i startene forut og tilbake etter pause nå), samt 1 Magic Me (spilles på et svært gunstig startspor).
Rangering V65-3: A: 9 B: 10-8-5-11-1 C: 6-7-4-3 D: 2-12

Klikk her for å levere våre V65-tips til Biri

V65-4:
Også i den fjerde avdelingen er det svært ujevn kvalitet på deltagerne og vi ser egentlig kun fire vinnerkandidater. Det skal være bra sjanse for at 2 Lill Q.C inntar taktpinnen og hoppa har møtt steintøff motstand i det siste (vært ute i V75 fire ganger på rappen). I kveld er det sprint og vesentlig lettere motstand og karrierens andre triumf er innen rekkevidde.

1 Blue Ridge Gal kan ikke utnytte sitt førstespor, men med kun ni startende hester igjen (4 Winnings Colors er strøket) løser det seg nok greit underveis. Avsluttet gnistrende via drøye spor på Jarlsberg sist til andreplass, og i likhet med andre hester på Steinar Holms stall er formen i anmarsj for hoppa.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en Dagens dobbel til over hundre i odds på Momarken lørdag

10 Superatrix kommer til å bli ganske klar favoritt i dette løpet sammen med Steinar Hammersborg. Femårshoppa hadde en flott sesong i fjor med tre seire og over 130 000 kroner innkjørt. Opptrådte imidlertid ujevnt, men flyr skikkelig fort de dagene det stemmer. Hammersborg har ikke vunnet løp i 2011 (kun kjørt 10 løp) og med noenlunde form etter pause er selvsagt Superatrix med og gjør opp om seieren her.

7 Tricky Position gjorde et flott til andre nest sist etter å ha dradd opp angrepet 700 igjen, sist i V75 var det ingen trøkk i hoppa. Er god fra start og kan sikre seg en fin posisjon umiddelbart. Bak disse fire er det svært vrient å få øye på vinnerkandidater da 3 Staro Darling ikke viser litt tegn på form og 8 Nugga Hydrup har trukket et vrient åttendespor og gjør sine beste løp i monte.
Rangering V65-4: A: 2 B: 1-10-7 C: 8-3-5 D: 9-6

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Biri

V65-6:
Uten tvil omgangens sportslige og spillemessige høydepunkt med mange flotte hester på farten. 1 Vinning Tor blir vår svært knepne favoritt. Den fargerike ekvipasjen var god treer i et av kaldblodsløpene på Vincennes og når det kom proffkusk bak i Frankrike endte det i heidundrende galopp. Fra førstespor må det bli et flott opplegg i kveld for Eldar Harviken og Vinning Tor.

Styrkefenomenet 12 Vesle Sjur avlegger sin årsdebut i kveld. Tok seks seire i fjor og sprang inn godt over 600 000 kroner etter en rekke kanonløp. Var aldeles ikke som best i sine to siste løp før pausen, men har nå fått ladet batteriene igjen. I normalform er Vesle Sjur god nok til å klive rundt denne gjengen.

2 Rossi avlegger også sin årsdebut. Er normalt best på sprint, men med riktig løpsopplegg går Rossi alle distanser. Toppform er det definitivt på 3 Valle Verner, som har vært forfulgt av utur i mange løp. Kommer Trond Lindbak rett på det i kveld, har Valle Verner vinnerform i kroppen. Forbedret var 5 Høstbo Fredrik sist og vallaken holdt koken flott fra dødens da. En av flere outsidere her.

7 Smedbalder har vi ventet på lenge nå, men fra spor sju ligger det igjen an til en krevende reise underveis. 10 Frøyu Sara var bra første gang ut etter pause, sist var det trafikkproblemer underveis. Hoppa har en fin speed dersom hun får gode rygger underveis og er veldig lite spilt i kveld.
Rangering V65-6: A: 1 B: 12-2-3-5 C: 7-10-9-4-8-11 D: 6

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag